• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

02.12.2016

09:45

DOBRA VEST! Penzionerima u Srbiji u januaru isplata povišice od 1,5 odsto!

Društvo

DOBRA VEST! Penzionerima u Srbiji u januaru isplata povišice od 1,5 odsto!

Podeli vest

Penzionerima u Srbiji u januaru će biti isplaćena primanja uvećana za 1,5 odsto, predviđeno je izmenama Zakona o privremenom načinu isplate penzije koje je Vlada Srbije dostavila Skupštini na razmatranje po hitnom postupku

Predloženo je da sve penzije budu uvećane za 1,5 odsto, počev od obračuna za decembar 2016. godine.

Kako je navedeno u obrazloženju predloženog zakona, novac za uvećane penzije obezbeđen je finansijskom planom Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2017. godinu, a za 2018. i 2019. limit će odrediti Ministarstvo finansija.

Penzije u Srbiji veće od 25.000 dinara su od novembra 2014. godine umanjene za 22 odsto, a iznos preko 40.000 dinara umanjen je za 25 odsto.

U januaru 2015. godine penzioneri su dobili povišiću 1,25 odsto.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jelena

pre 7 godina

Izgleda da bi bolje po nekima bilo da penzioneri ne dobiju ništa jer je DS dok je bila na vlasti ispraznila PIO fond.

Sremac

pre 7 godina

Pio fond je ispraznio Tito.Za sve vas mlade koji ne znate.Žuti nisu imali šta da otmu iz fonda jer je bio prazan.Zato su se i zaduzivali po bolesnim kamatama.Samo daj pare.A što ce nasa deca 20 godina otplaćivati to,nema veze....

Nada

pre 7 godina

Svakako dobra vest, polako ali sigurno će biti vraćene na pređašnji nivo.

goran

pre 7 godina

Nije mnogo ali ce znaciti, jer smo sada 23.novembra dobili jednokratnu pomoc u iznosu od 5000 dinara, sada povecanje...samo tako neka se nastavi

Danilo

pre 7 godina

Svaka cast Vucicu i vladi sto se bore za nase najstarije gradjane i sto misle na njih,svako povecanje verujte mi njima mnogo znaci!!!

aleksa_30

pre 7 godina

Stednja daje rezultate,povisice penzionerima,nova radna mesta Vrsac,Valjevo..

paranormalno

pre 7 godina

Vi pisete kako je 2014 smanjena penzija 25% a 2015 povecana 1,5%.i sta to je kao super,rastu penzije....e pa stidite se

desa

pre 7 godina

Ako je privremen zakon mozda sa ovako dobrim radom iskrsne jos neki .

zodijakkkkk

pre 7 godina

Za preko 61 odsto penzionera ovo je maksimim njihovih penzija, njima nisu ni smanjivane.

nati

pre 7 godina

Da nije tuzno bilo bi mnogo komicno i urnebesno smesno.\n

Dare

pre 7 godina

Dobra vest je danas da su penzije sigurne i redovne i kako se stanje u ekonomiji bude popravljalo,a popravlja se,bice i dalje uvecavanje!

Jelica

pre 7 godina

Lepe vesti za nase najstarije gradjane odmah na pocetku godine!

mici

pre 7 godina

Ono sto je obecao premijer polako i ispunjava...

Andrej

pre 7 godina

Netreba ni to da dajete, prestanite vise te mucenike da ponizavate, sram vas bilo, ako znate za sramotu. A ocito je da neznate!!! \n

Deki

pre 7 godina

Ova vlada je imala tezak posao i uspela da obezbedi plate i penzije iz realnih izvora, a ne iz kredita.

Zoran

pre 7 godina

Svako povecanje penzija obraduje nase najstarije gradjane.

Petar

pre 7 godina

Još jednom je vlada naše zemlje uradila odličan posao.

Grozda

pre 7 godina

Ova povišica za naše penzionere govori da naša država brine i za svoje najstarije građane.

mala

pre 7 godina

Penzionerima je puno znacila ona pomoc od 5000 din, tako ce im znaciti i to povecanje.

mala

pre 7 godina

Najvaznija stvar od svega je to da se ipak podizu penzije i plate.

ivana

pre 7 godina

Penzionerima ce povisica dobro doci sa premijerom na vlast bice jos povisica.

Cinderella

pre 7 godina

To je dobra vest,ipak puno znaci povecanje!

Nikola

pre 7 godina

Odlicne vesti za nase najstarije, stvari idu na bolje iz dana u dan.

Marija

pre 7 godina

VEST ZA NESVEST. AKO ZNAS DA RACUNAS TADA ZNAS DA TI NE POVECAVAJU PENZIJU JER TI SVAKI MESEC OTIMAJU MNOGO VISE,ALI AKO VLAST TAKO KAZE TAKO MORA BITI,PENZIONERI MEMOJTE SE VISE ZALOSTITI NEGO SE RADUJTE SVOM ZIVOTU.

Mirko Oro

pre 7 godina

Povećanje je malo , ali će mnogim penzionerima biti od velike pomoći.Nadam se da će sledeći put procenat biti znatno veći.

danilo

pre 7 godina

Sprovedene reforme daju rezultate a dokaz tome su povecanje plata i penzija, jedno je sigurno da nasu zemlju ocekuju dobre stvari a pridruzivanje u EU je samo jedna od njih.

Slobodan

pre 7 godina

BRAVO! Blago penzionerima, od uzetih 22, odnosno 25 posto od penzije, dobiće 1,5 posto. Oni su baš srećna kategorija stanovništva Srbije, zahvaljujući pre svega svome predstavniku u Vladi - Krkobabiću. Takav čovek zaista zaslužuje da u aprilu 2017. god. bude ponovo izglasan kao njihov predstavnik, i naravno ministar. Gospodo penzioneri, budite ponosni na njega, to je pravi čovek za Vas.

paramonte

pre 7 godina

Sadasnja vlada se trudi da nam obezbedi bolje uslove za zivot,na svakom koraku se vidi da se radi,ali se nista ne moze postici preko noci,zato ,treba da ostanu na funkciji kao i do sada jer su sposobni i vredni,a svako povecanje primanja uvek dobor dodje

Ognjen

pre 7 godina

Nakon mera stednje i oporavka zemlje stekli su se uslovi za povecanje.

boki

pre 7 godina

Penzije iz realnih izvora i tolike su kolike mogu da budu ali u narednom periodu mogu samo da rastu jer se zasnivaju na realnim a ne na imaginarnim izvorima.

vojvodjanin

pre 7 godina

Nije mnogo, ali je početak, i to dobar. Ako se ovakve mere Vlade nastave, sigurno će biti još povećanja.

luka

pre 7 godina

Bitno da je na vreme , a svako povecane dobro dodje...

Miodrag Ilić

pre 7 godina

Malo po malo - povećanje.Svaka čast.

lici

pre 7 godina

Premijer penzionerima daje povisice,dok je bio Tadic,obecavao im je besplatne kovcega,pa vi vidite kome ja vise stalo do gradjana,ko god bili.

lici

pre 7 godina

Koliko god,penzioneri blagosiljaju premijera,prepoznavajuci naporan rad i patriotizam,vide svoj naporan rad kroz radni vek.

tuga

pre 7 godina

pa da li iko zna , da le se iko zapitao , sta je sa samohranom majkom i maloletnim detetom naslednikom oceve penzije, jedinim primanjem za njih dvoje, nazalost umanjena merama stednje, opterecena dugovima po kreditu pokojnog oca i supruga, pa molim vas radite pun radni staz, dostignete maksimum u svoj profesiji, koliko se samo za taj radni vek izdvojilo u penzijski fond,iznenadna smrt u pedeset cetvrtoj godini , samo godinu ipo dana uzivanja u istoj,njen otkaz posle tridest godina radnog staza,.....sudski izvrsitelji za kredit, za neplacene racune za grejanje, skolovanje srednjoskolca..oprostite nije li ovo previse za njegovih sesnaest godina.................tuga do neba, bespomocnost jos veca...

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija