• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

03.01.2017

22:16

SRBIJA VRAĆA OBAVEZNI VOJNI ROK: 70 odsto građana podržava tu ideju, evo šta kaže ministar Đorđević!

Društvo

SRBIJA VRAĆA OBAVEZNI VOJNI ROK: 70 odsto građana podržava tu ideju, evo šta kaže ministar Đorđević!

Podeli vest

Ministarstvo odbrane formiralo je Radnu grupu, koja će razmatrati mogućnost ponovnog uvođenja obaveznog vojnog roka u Srbiji... Državu bi to koštalo oko 70 milijardi dinara

Država razmatra mogućnost da u budućnosti vrati obavezno služenje vojnog roka, otkrio je za Informer ministar odbrane Zoran Đorđević!

Prema njegovim rečima, to pitanje će analizirati Radna grupa za izradu nacrta strategije državne bezbednosti, a rezultati bi mogli da budu poznati do maja.

Dokumenta koja treba da predloži Radna grupa

* Strategija nacionalne odbrane
* Strategija odbrane Republike Srbije
* Dugoročni plan razvoja sistema odbrane Republike Srbije
* Srednjoročni plan i program razvoja sistema odbrane
* Bela knjiga

Đorđević kaže da, ukoliko bi država odlučila da vrati obavezu služenja vojske, to bi je koštalo oko 70 milijardi dinara ili oko 600 miliona evra.

Dug put

Ministar odbrane je u izjavi za naš list rekao da, ukoliko Radna grupa bude smatrala da je uvođenje obaveznog vojnog roka potrebno, o tome bi se dalje izjašnjavali Vlada i Skupština Srbije.

- Pre mesec dana Ministarstvo odbrane je, po uputu ekspozea predsednika Vlade Aleksandra Vučića, oformilo Radnu grupu koju čine MUP, BIA i Ministarstvo spoljnih poslova, a koja ima za zadatak da donese nova strateška dokumenta u sistemu odbrane zemlje. Tu, između ostalog, spada i razmatranje ponovnog uvođenja obaveznog vojnog roka u Srbiji. Ta analiza bi trebalo da bude gotova do maja ove godine - rekao je ministar Đorđević za Informer.

 

 

Prema njegovim rečima, ukoliko se obavezno služenje vojske ponovo uvede, to će našu zemlju koštati oko 70 milijardi dinara.

- Toliki novac bi bio potreban kako bi se opremile spavaonice, kupile uniforme, čizme, maske, obezbedila hrana za vojnike, ali i novac za plate podoficira i oficira - dodao je ministar Đorđević.

Beta

Vraćanju obaveznog vojnog roka u prilog idu i ankete, koje kažu da je više od 70 odsto građana Srbije za ponovno uvođenje!

Stimulacija za dobrovoljce

U Srbiji je pre nekoliko godina uvedena profesionalizacija vojske, a od tada vojni rok služe samo oni koji to žele.
- Dobrovoljno služenje vojnog roka u našoj zemlji traje šest meseci. Svakom vojniku se prva tri meseca isplaćuje 12.000 dinara, četvrtog meseca 15.000, a petog i šestog meseca 25.000 dinara. Na taj način stimulišemo naše najbolje dobrovoljce da ostanu u vojsci i postanu profesionalni vojnici, a kasnije, ako se dobro pokažu, i podoficiri - rekao je Zoran Đorđević.

Kako kaže ministar Zoran Đorđević, stariji građani su daleko veći pobornici vraćanja obavezne vojske od mlađih.

- Među ispitanicima, najviše onih koji su za vraćanje vojnog roka ima 40 i više godina. Što se mlađih generacija tiče, oni su više za to da u Srbiji i dalje ostane profesionalna vojska - kaže ministar Đorđević.

Dobre strane

Vojni analitičar Bojan Dimitrijević kaže za Informer da bi u potpunosti podržao vraćanje obaveznog vojnog roka u Srbiji.

- Na taj način bi se obezbedila potrebna popuna jedinica Vojske Srbije, ali bi se vratila i jedna od uobičajenih stepenica u odrastanju i osposobljavanju srpskih mladića za odbranu otadžbine - rekao je Dimitrijević.

Sa druge strane, njegov kolega Ljubodrag Stojadinović smatra da bi pre eventualnog vraćanja obaveznog vojnog roka trebalo analizirati koliko bi to koštalo i koja bi bila svrha tog poteza.

 

 

- Mislim da bi to bio korak unazad. Nacionalne službe bezbednosti i ministarstva moraju odlučiti kako bi se ta vojska koristila. Ako do toga dođe, moraju se izdvojiti i velika novčana sredstva za opremanje regruta - kaže Dimitrijević, i dodaje da opremanje profesionalne vojske ipak treba da ostane prioritet:

- Naša vojska se mora ponoviti novim transportnim sredstvima, nabaviti nove rakete, lake i teške sisteme odbrane kako bi ta profesionalna vojska imala smisla. Takođe, oficiri i podoficiri moraju biti bolje plaćeni - zaključuje Stojadinović.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola

pre 7 godina

Sta je ova zamlja meni omogucila osim ekonomske patnje da ja idem da joj sluzim vojsku?! Nikad!!!\n

Sasa

pre 7 godina

Pa onda lepo pakuj svoje stvari i idi da trazis srecu negde drugde...siguran sam da samo tebe cekaju da ti daju posao i sve ostalo...

Srb

pre 7 godina

Неће ти пасти круна са главе, то је само шест месеци где стичеш животну школу а и побеђујеш депресију загарантовано.

milutin

pre 7 godina

dragi momche vojska ti je najvece gubljenje vremena da ti ja kazem. da ces nauciti nedto hoces a to je vatanje krivine,da ovde imas vise nadrentalaca nego sto mislis,da ces nauciti neke totalno beskorisne stvari. da ce ti uzeti pola godine min bespovratno zivota. da ce tvojim bakama i dekama zakidati deceniju jos min od penzija a tvojim roditeljima od plate za tu""skolu zivot". uvodjenje ce biti nesto stetnije od azotare,z elezare,bora po finansije ove zemlje. bacice nas u jos vece dugove samo da bi se podvukli pod kozu nekih koji ce glasati za njih. momak pali sto dalje odavde ako ti treba pomoc ja i moja porodica smo spremni da ti pomognemo u zelji gde smo sada

joca2

pre 7 godina

Da li si ti nešto učinio za svoju zemlju? Ko god da dođe na vlast nekom neće biti po volji. Narod bira svoje predstavnike u vlasti, ati predstavnici vladaju državom. Danas SNS, juče DS, pre neko vreme DOS, a još ranije SPS. Ko će sutra vladati i kako??? Decenije uništavanja Srbije kao države srpskog naroda i ostalih njenih građana, ne može da se popravi za desetak godina, a dok sami sebi ne objasnimo zašto biramo one koji nam pričaju šarene laže, za svake izbore i večno se rotiraju i pojavljuju iste sorte. Domaće lopuže i strani lešinari znaju kakvi smo, i zato nam se smeju u lice. Dok god budemo birali, nadajući se da ćemo se ovajditi od onih koje biramo, nema napred. Dok nam Srbija ne bude na prvom mestu, ona neće ozdraviti, a dok ona ne ozdravi neće se zaustaviti ni, kako si rekao, ekonomska patnja stanovništva. Srbija boluje od opasnih bolesti, to su: nepotizam, korupcija i licemerje. Kad bi svako u svojim mislima, sebe zapitao, ali iskreno, prepoznajem li se u bar jednoj stvari od koje boluje država, to bi već bio napredak. Kažem, u sebi, jer javno nemamo običaj da se izvinjavamo ili priznajemo greške. Mi smo prepametni za sve i mnogo bolji od drugih, zato nam tako i ide. Znam da se većina neće složiti sa mnom, ali Bože moj, to smo mi.

NIKOla

pre 7 godina

putuj onda 'igumane". Sta je meni "drzava omogucila" Ocigledno da si vidio Svijeta koliko i kokos oko kuce. Nigdje i nikom drzava nista niti duguje niti omoguceje,..osim svega onoga da sama ona egzistira i funkcionise. Te vase gluposti kako vam "neko i nesta" treba da 'omoguci" je bolest socijalizma. Covjek je sam kovac svoje srece,..pa izvoli ako si covjek ti SEBI omoguci i idi na koju god hoces stranu Svijeta i zivi u koju god hoces drzavu. POTENCIJAL covjeka ne moze zaustaviti ni stanje u drzavi, ni vlasti, ni partiji ni uredjenje. Na Zapadu(ako si to mislio) ce ti omoguciti sljedece: Uzece ti pola od tvoga rada i to od plate 40% I STO KUPUJES OKO 15% Sto se rada tice,...na zapadu ako fakultetski obrazovan nema skolu,..radi u prodavnici,...sto znaci,..pa ces morati raditi jer drzava UZIMA. A da je nasa drzava pljackala po svijetu, kolonizirala i porobljavala...kao i zapadne vecinom, e tada bi ti i 'socijalu' mogla obezbjediti(ali neko iz tih drzava je morao ici i da pljacka i kolonizira i porobljava i ubija,...Dakle I to je neko morao i njima da odradi ranije....DA LI BI OPET I TO RADIO

bane

pre 7 godina

Teško je objasniti to nekom ko ima takav stav prema svojoj državi.

kole

pre 7 godina

Pratio sam ankete na fejsu, slazu se uglavnom zene i babe koje svakako nece ici u vojsku pa ajde nas da gurnu tamo

8551

pre 7 godina

Ekstra taman kad zavrsim fakultet da me bace u vojsku da se valjam po blatu, taman da pozaboravljam sve sto me je ocajni obrazovni sistem nije naucio, a i ujedno posao sigurno necu dobiti pa ono malo da ginem

777

pre 7 godina

Nema para za plate i penzije, al zato za izbore svake god i vojsku ima. Da nas nasi prijatelji Evropa mozda ne napadnu opet

Deki

pre 7 godina

Ljudi imam jedno pitanje dali je obaveza da sluzimo vojsku dal to odlucuje nasa zemlja jel moralno je jel nije odg

Sara

pre 7 godina

BRAVOOOOOOOOOOOOOnTREBA UVESTI  VOJNI ROK TO JE SRPSKA TRADICIJA I NAS MIR.nDS JE PONIZIO SRBIJU TAJ TADIC ALI SADA MORA SE UVESTI VOJNI ROK.n

ess

pre 7 godina

Obavezni vojni rok i za zene Saro, i za zene. Ravnopravnost pre svega.

Nena

pre 7 godina

Druže, ako se žene poradjaju u najvećem bolu što postoji mogu i tvoja muda da idu u vojsku. Jajaro.

neobavesten narod

pre 7 godina

Pa idi u vojsku, jel ti brani neko!? Ja se kladim da ni tih 70% (a ni mnogo vise, tipa 99%) ne zna da je odlazak u vojsku i dalje dozvoljen bilo kome ko ima zelju.

zoran

pre 7 godina

sta drzava sem dranja koze gore nego u otomansko vreme radi za nasu decu... sad bi i janjicari da budemo i da sluze tamo nekom da se ira velikog vodje..nikad nek posalje svoju decu u vojsku a ne u njujork da budu ljudi.... pa kad svi vlastelini odsluze nek pozovu i nasu decu

Crni

pre 7 godina

Napokon. pitanje za ministra kada Vam treba 600miliona evra za opremanje, gde su rezerve? ratne rezerve. ovo znaci da u slucaju rata nemamo nista od opreme?\n

Hermes

pre 7 godina

Opremile spavaonice? Kupile maske? Nije redovni vojni rok ukinut pre sto godina! U međuvremenu je neko bacio krevete, rashodovao maske?! Sigurno će Pozderac Buljubašić Jeremić Branković Vuk da nabavi sve to?

Feniks1

pre 7 godina

Ispod 36 mjeseci besplatnog vojnok roka , ne vrijedi . Dobar vojnik se postaje poslije 3 godine stroge discipline . Eto sta bi sa jna , smanjili na 18 mjeseci mornaricu pa su zato propali . A vase "analiticare " i ove ratoborne sto pisu takve komentare obavezno u regrutni centar . Sretna okolnost pa vam ne treba mornarica, tu se moze puno ustedjeti i pare usmjeriti na srpsku laku konjicu .

Saša

pre 7 godina

Kojih bre 70%,misliš na botove i ove koji su 90tih zagovarali ratove i mržnju među narodima e oni i njihova deca neka idu u vojsku i neka se voze sa ovim kantama što im je ovaj njihov diktator iz rusije poslao.Što se tiče razumnog sveta koji živi u Srbiji on nije za ovakve stvari jer se zna kako smo prošli ne tako davno sa takvom politikom.A nadam se da će izbori ovo rešiti na najbolji način,ove što zagovaraju vojsku i ratove da pošalju u istoriju.

esko

pre 7 godina

Ja moje sinove saljem u inostranstvo cim zavrse skolu, sto dalje to bolje. Dovoljno je sto sam se ja vuko po usranim rovovima s glavom u torbi, njima to ne zelim. I? Sta sam ja od drzave dobio i pre i posle toga. Nista. Moji drugovi koji su zdravlje tamo izgubili nijedan dinar od drzave nisu dobili za lekove koje moraju da piju, a morace da ih koriste do kraja zivota. Jos kad dodju do penzije, pa im drzava mazne 20-30% kolko joj se prohte,samo zato sto pored 40 godina staza nemaju sto godina zivota. Nasa deca ovoj drzavi nista ne duguju jer im nista nije ni dala, a onaj ko misli da mu je drzava dala sve nek salje svoju decu dobrovoljno, niko im ne brani...

igor

pre 7 godina

a sto cekas da zavrse skolu ovde? salji ih odmah u inostranstvo pa im lepo tamo plati par desetina hiljda evra skolovanje i onda glumi uvredjenu mladu! svi vi koji se pozivate na "civilizovani svet" i "cenu vracanja vojske" zapitajte se zasto slovenija uvodi vojni rok a zasto zemlje koje imaju daleko manje komplikovanu vojno-pol.situaciju (izrael, grcka) nikad nisu ni ukidali vojsku? i posto dad svi znate koliko kosta vracanje vojske recite mi koliko bi nas kostalo da ostanemo vojno slabi?

Arkadij

pre 7 godina

Ovo je toliko utopijska ideja i zamlacivanje kao da ste rekli da pokrecemo kosmicki program.\n

goca

pre 7 godina

Kad ste sluzili vojsku, bili ste bolji i odgovorniji muskarci.

nada

pre 7 godina

Sluzenje vojnog roka je ne tako davno bila cast pa su i mlade generacije bile mnogo bolje ! Danas su za to samo roditelji protiv jer mamin mezimac mora imati sve sto u vojsci nije tako - znaci da su roditelji protiv !!!!!!!!! Bolje im je da im deca sede po splavovima i da se drogiraju !!!!!!!!!!!!!!!!!

ela

pre 7 godina

Retko šaljem komentare, ali sada moram. Kako to da u mom okruženju nema takve dece koju spominjete? Sve koje znam rade više od svojih roditelja, bukvalno kao crnci. Neće vam vojska vaspitavati decu, to da vam bude već jednom jasno. Ko je takav taj će i posle vojske da radi isto to što je i radio. Inače sam protiv služenja vojnog roka, svaka normalna država ima dobro plaćenu vojsku. Bolje bi bilo da trošite pare na ljude čija je to profesija, jer će ovo biti bacanje para. Oteraćete i ovo malo dece iz države, zato bolje dobro razmislite šta radite. Osim toga ko je želeo, mogao je i dosada da služi dobrovoljno, pa zato ne znam u čemu je problem?

milojko od sumadije

pre 7 godina

provedoh 15 meseci i vojsci davno nekad.\nnimalo mi nije zao kad vidim ove danasnje mladice koji odrastaju ko neke babe.\nsto neko rece uskoro ce i menstruacije poceti da dobijaju.\npre neki dan pokazah lovacke puske \"drugarima\"\nnapljuvase me ko ciganku\ni jos me pitaju kako mogu biti tako grub da ubijam jadne zivotinje.\nmusko je rodjeno da bude ratnik i lovac a zena da radja i cuva decu.\nda li ja mozda gresim???\n

Filip iz Topole

pre 7 godina

Pa sto nisi ostao u vojsci kada si neki veliki ratnik i kada si predodredjen za to? Hahaha, licemerje na vrhuncu. Svi bi slali tudju decu da budu ratnici.

Lucky

pre 7 godina

Ko je bio među ovih 70% - neka on i služi vojsku! Taman treba djecu slati u vojsku da se na njima iživljavaju psihopate kojih nije malo među desetarima a i među nekim starješinama.Kad sam služio vojsku bilo mi je najgore u mom životu,pogotovo kad sam iz garde prešao u specijalnu vojnu policiju. Kondicioni i mnogobrojna trčanja sa nevjerovatnim iživljavanjem desetara su nešto teško što se ne može ni zamisliti. Meso iz obroka pokradoše starješine kuvari i odvezoše kućama a nama ostanu komadići.O *ebavanju u vojsci bih knjigu mogao napisati.Gledam skoro kako vod starješina i vojnika po ugovoru na poligon lagano vuku guzove a dok je bilo vojnika na odsluženju vojnog roka komandovali bi hiljadu vježbi za iživljavanje a pogotovo kad im žena ne bi dala.Neka u vojsci bude onaj ko dobija platu ili daj i vojnicima platu kao da rade za vrijeme služenja vojske i dati im i radni staž za to. I to benficirani (za prtrpljene robovske patnje). Kažem robovske jer vojnik nije ništa drugo nego ROB. I žene u vojsku takođe. Kad traže ravnopravnost na svakom mjestu koje im ide u prilog onda neka služe i vojsku kao Šveđanke ili zidaju građevine kao Švajcarke.

igor

pre 7 godina

sta lupas? specijalna vojna policija ne postoji. da si bio tamo znao bi da si bio u protivteroristickoj jedinici u okviru voj.policije. i naravno da su tu obuke naporne i naravno da bi trebalo da te otkinu od treninga jer je rec o jednoj od boljih jedinica u jna (jer mi lici da o tom vremenu pricas) a ako mislis da u drugim zemljama u slicnim jedinicama nemas takve treninge - zaista nista ne znas. i da, nama niko nije "krao meso i nosio kuci" vec smo jeli bolju i jacu hranu od prasinara!

vlada

pre 7 godina

Nije vojni rok ukinut zbog racionalnosti, već zbog izdaje zemlje, koja je bila "u programu" DOSmanlija, gde je uništavano i oružje i orudje, gde je "nalogodavac" iz inostranstva, koji ih je i doveo na vlast - to tražio! Vojna obaveza, od minimum godinu dana, itekako ima smisla u svakom pogledu, a najviše pedagoškom! Ovo je sada "služenje" Srbiji, od koje očekujete i posao, i socijalnu kartu, i pasoš, i ..... ponos da ste dali /mali/ doprinos državi kojoj pripadate! .....znate zašto nijedan šiptarski ni NATO vojnik nije ušao na Kosmet, te 1999. godine(?) ...zato što je Srbija imala VOJSKU - i vojnike i oficire! Jedino im je ostalo KUKAVIČKO bombardovanje! Tadić, Šutanovac ....je sramota Srbije!

ela

pre 7 godina

I u drugim državama postoji profesionalna vojska, jedino mi u Srbiji ne znamo da izvedemo ništa do kraja, nego se stalno vraćamo unazad, Džabe, mozak ljudi se ne može promeniti. Nije to nikakva izdaja već norrmalna praksa u normalnim državama. Mnogo će deca naučiti u za 6 meseci u vojsci, ajte molim vas gubljenje i državnog novca i novca roditelja, a o poslodavcima da ne pričamo. Dali ste vi svesni da je u mnogim firmama zaposleno ko zna koliko mladića, koji nisu bili u vojsci, šta će biti s njima, ko će to sve da plati. Pojma nemate šta radite, ostaćemo bez dece, svi će da pobegnu odavde glavom bez obzira.

Ja

pre 7 godina

Najglasniji su ovi po kafićima. Što li se ne prijave za ovo dobrovoljno služenje vojske kad su tolike patriote? Sa 600 miliona evra može da se kupi mnogo toga za vojsku i da onda zaista možemo da se branimo. A šta ćemo sa gomilom dece koja su kao vojno obučena, da vodimo gerilske ratove duge po 4-5 godina i na kraju izgubimo? I 90ih smo imali vojni rok pa svi znamo kako smo prošli. Suvišno je pominjati i bombardovanje kad su stotine hiljada vojno obučenih sedeli kući i gledali kako avioni sa 8km bacaju bombe i uništavaju sve što im padne na pamet. Za te pare može da se kupi i čuveni S-300, i Buk, helikopteri, oklopna vozila, gomila raznih modernih sistema koja bi zamenila sadašnje zastarele. A ako se ipak uvede prvo da se pozovu ovi što su služili u JNA, ipak su mnogo davno služili pa su pozaboravljali mnogo. I žene obavezno, naljutiće se što ih ne tretiraju ravnopravno sa muškarcima ;)

joca2

pre 7 godina

Da nije bilo regruta i nešto malo dobrovoljaca, na Košarama, i na drugim mestima uz granicu sa Albanijom, Srbija bi bila samo Beograd i okolina, ali tebi to ništa ne bi značilo, jer bi tvoj kafić ostao unutar Srbije, a ostale ko šiša. Da nije bilo armije i klinaca u njoj, ne bi bilo ni Srbije. Srećom, svi znamo da su oni koji misle, da je dovoljno da Srbija ima samo vatrogasce i policiju koja nesme da bude naoružana, u debeloj manjini, i da ne bi, ni za celu državu, menjali sigurnost svog kafića.

123

pre 7 godina

Pa kralju, da je bilo ozbiljnih sistema PVO do te invazije ne bi ni doslo tad. Ne bi prosto bilo profitabilno USAF-u da uleti jer bi oni F-16 i F-117, da ne pricam o helikopterima padali kao muve. Ovako su jebenim 'blekhokovima' uletali kako su hteli da vade svoje. To je bila bruka, u Iraku su ih postenijom PVO docekali. Da je bilo PVO, ne bi se slabo obuceni ni slali ka Kosarama, uleteli bismo bez problema 72kama tamo i kraj.

Feniks1

pre 7 godina

Zene bi se obradovale kad bi muskarci bili u vojsci , jer mogu da dolaze kuci kad hoce .

sumadinac

pre 7 godina

Da saljem dete da sluzi vojsku,ovim kvazi politicarima koji su ovu zemlju unistili zadnjih 25 godina,pa ni lud.Pre cu na robiju. A iz naslova ovih 70 posto bice dovoljno.Oteracete i ovo malo mladih sto je ostalo.A komentari tipa skola zivota ostavite za Titovo vreme ako si nesposoban sam da izvedes dete na pravi put nece ti vojska mnogo pomoci.

Vozd

pre 7 godina

Bolje da se tih 600 miliona godisnje ulozi u vojnu opremu i naoruzanje. Vise vredi 20 hiljada dobro obucenih, opremljenih i placenih profesionalaca, nego nekoliko stotina hiljada poluobucenih, slabo opremljenih polu vojnika.

Milan Jankovic

pre 7 godina

U kulturnim zemljama postoji zakon o referendumu. Za tako vazna pitanja odlucuje narod a ne premijer,BIA,MUP, udba i ostali. Kad se budu organizovali izbori ukljucite i referendum o sluzenju vojske. Jedostavno pitanje " Sluzenje vojnog roka DA ili NE , pa da se ne pravimo pametni. A kako nas je vojska branila u proteklim ratovima to svi dobro znamo.

djeneral

pre 7 godina

Видим баш си сиротанко а имаш компјутер или лаптоп па остављаш коментаре.Страшна је та твоја економска патња,драги мој Ниџо.Ја мислим да је код тебе нешто друго у питању а то је да си ти једна мамина и татина секаперса којој су мама и тата испуњавали све жеље а ти ни прстом ниси мрднуо.Е због таквих као ти треба вратити редовни војни рок да се научите да будете људи.

Dragan

pre 7 godina

A gde su danas gospodine oni koji su bili ljudi, oni koji su branili svoju zemlju i narod? Jedni pod zemljom a drugi pohapšeni od sopstvene zemlje i predati neprijateljima i zločincima u Hag, a i jedni i drugi ocrnjeni, ispljuvani i zaboravljeni. Sve dok se izdajnici veličaju, sahranjuju u aleji velikana i dižu im se spomenici u ovoj zemlji nije moguća narodna već samo plaćenička vojska. Samo plaćenici mogu da se grle i zajedno služe sa okupatorima.

Sorabija Asirija Sarmatija Srb

pre 7 godina

Дај боже...Са вером у бога за Крст часни и слободу златну амин.n

Milan

pre 7 godina

Сви који побегну ће бити враћени...некада су само крватски домобрани и шиптари бежали из Србске војске...а шта је ово данас???!!!Јесмо ли се већ потурчили а да нисмо ни свесни???!!!n

Feniks1

pre 7 godina

Meni ovakve poruke izgledaju kao sifrovane poruke a vi ih objavljujete .

Marko

pre 7 godina

Nisu samo mamini sinovi protiv vojske, ima i nas koji sa 24 godine već imamo svoje start ap kompanije i sebi ne možemo da priuštimo ni pristojan vikend a kamoli 6 meseci u kasarni. Mogao bih slobodno i da prekinem posao. Ne znam da li bi ta obaveza zakačila sve od 19 do 29 godina kako je bilo pre ili bi bila pozvana prva sledeća generacija ali ima nas mnogo koji imamo ambicije i planove za svoje živote. Gomila je nadrdanih i neostvarenih ljudi koji žele da se uvede vojska samo zato što su je oni služili...a što ne odbraniste državu devedesetih kad je ta vojna obuka toliko dobra? U vojsku neka ide ko hoće i ko to zaista želi, ovako ćete samo još više povećati odliv mladih školovanih ljudi iz zemlje.

Vlado

pre 7 godina

Ja sam odsluzio vojsku. \n85. sam godiste, boljeg zivotnog iskustva do sada nisam doziveo. Jos jednom bih isao da sluzim Srbiji.\nSrbija mora imati vojsku jer je napadaju svakih 30 godina, zasto je to tako, necu ovom prilikom. Ne bude li bilo jake vojske, Srbija nece moci izpregovarati nista, uvek ce trpeti ucene, a vrlo lako i okupaciju.\nNe znaci, uvesti vojni rok i odmah u rat. Vojska je tu da se drzava zavoli, da se boje njene zastave kao i himna postuju uvek, da kada odpozdravis i poljubis zastavu osecas dubok ponos, jer su za ime Srbija ratovali i ginuli nasi preci. Zamislite da Srbija nije imala vojsku 1914, ko bi ovde carovao? Pozdrav braco Srbi\n

srdjan

pre 7 godina

Nema teorije nikad mi dete nece ici u vojsku !!!\n

alo jajare

pre 7 godina

Ko nesluzi svoju sluzice tudju.A ona dva izdajnika koja su ukinula vojsku u Srbiji treba .... Srbija nikad nije bila bez vojske.Ovo sto su napravili kao "profisinalci"ja to zovem dobrovoljno vatrogasno drustvo.Pa ljudi ja sam imao prilike da se uverim nasta to lici posetivsi jednu nasu kasarnu u Srbiji.Pa braco mila klinci iz kraja bi ih za noc okrenuli naglavacke,to je smejurija nasta nasa vojska sad lici.Ovako lepo svaki muskarac godinu dana da se odvoji od ulice droge....

Jovan

pre 7 godina

Srbija i sada ima vojsku, i to profesionalnu, ljude kojima je to životni poziv. Bolje je uvežbati njih i dati im dobru opremu, nego uvoditi model koji je krajem prošlog veka pokazao da je zastareo. Devedesetih se to najbolje videlo. Hiljadu uvežbanih vojnika, koji se godinama pripremaju, i koji imaju moderno i tehnološki napredno naoružanje, vrede mnogo više od deset hiljada ljudi koji su prošli neku osnovnu obuku i jedva znaju da rasklope pušku...

123 aj sad

pre 7 godina

pa jos i pokradu usput neko oruzje i ostalo, donesu kuci kao suvenir....

Peca

pre 7 godina

Vojni rok je potreban pogotovo maloj zemlji kao sto je Srbija. Svedoci smo velikog broja omladine koja se drogira. Oni neće moći da podnesu vojne uslove i to će Srbiju kostati mnogo čega. Svi narkomani i tome slican sloj ljudi će biti protiv . Ja savetujem da se naše borbene jedinice treniraju pod nadzorom članova Aikido kluba realaikido koji je formi dao pokojni Ljubisa Vracarevic . To je vestina koja je bolja od bilo koje svetski naduvane vestine .

Joca

pre 7 godina

Ne znam odakle ti podataka da se omladina drogira i da su svi mladi narkomani. To uopste nije tacno.

Ljubo

pre 7 godina

Dobro majka Srbija i postoji , koji " smradovi " u njoj i zive i spavaju....previse smo dozvolili i previse trpimo....

Dragan

pre 7 godina

Ovi sto su protiv sluzenja vojnog roka su isti oni koji pustaju bradu da bi izgledali "macho" a depiliraju grudi I ruke,,))) " necu da saljem decu u armiju"....ne, nadji sinu decka to bi bilo najbolje , neka se deca vole....

Pero

pre 7 godina

Ovi sto zagovaraju vojni rok a stariji su od 35godina.neka uvedu zakon da ga mogu odsluziti ponovo kada toliko vole vojsku.kazu postanu momci bolji ljudi,e bas ste vi koji ste odsluzili vojni rok dobri ljudi.vidi se u kakvom nam se stanju drzava a vi koji ste u vojsci postali ljudi,naculi se casti i disciplini je vodite.

Alf

pre 7 godina

Imam ja resenje.Donjeti zakon o vracanju obaveznog vojnog roka i u zakon napisati da kada roditelj posalje sina u vojsku da je 15-dana prije odaziva na sluzenje vojnoga roka duzan uplatiti 500eura za troskove nabavke opreme koja ce mu biti potrebna za dsluzenje vojnoga roka,zatim zakonom predviditi da je za vrijeme trajanja vojnoga roka roditelj duzan da mjesecno vojsci uplati 100eura za troskove vode struje i smjestaja.Troskove prehrane treba rjesiti na sljedeci nacin,zakonom obavezati regruta da sam placa svoju hranu,a onda kroz drzavno privatno partnerstvo omoguciti nekom stranom investitoru da u nasim kasarnama otvori rastorane sa ponudom vise vrsta jela koje ce vojska placati svojim novcem tako cemo privuci investitore i otvoriti nova radna mesta.Ovo je idealno resenje,jeste da je malo trosak za roditelja,ali to bi bio veliki patriotski cin prema nasoj otadjnini.Na kraju krajeva kada zarad nasega dobra nas premijer radi 24sat i tako vec godinama,moze i svaki roditelj muskoga deteta u Srbiji izdvojiti oko 2000eura u proseku da mu sin sluzi vojsku.

VUK

pre 7 godina

Šta je za nas 70.000.000.000.dinara na godišnjem nivo? A za deceniju to je 700.000.000.000. din.bez troskova nabavke oružja,izgradnje novih objekata i stanova za nove oficire!Malo smo ratova izgubili poslednjih 25 godina čekajući Ruse da dođu?Treba opet ovi dušmani sa zapada da nas poraze i uguraju nam u Srbiju ovo malo Srba što živi na Kosovu i u RS. Koliko god da potrošimo para,nikada nećemo moći pobediti sami NATO.Rusi sa nama uvek samo dobro istrguju i kuraže nas dok dobijamo batine.Možda da probamo da tim parama izlečimo bolesnu decu,produžimo vek našim roditeljima,uz njihivo iskustvo i moderno obrazovanje napravimo tehnološki i industrijski pomak.Dođemo do kurentnih proizvoda i obezbedimo sebi egzistenciju.Taj suverinitet -sam protiv svih je danas muzejski eksponat!Mi nismo u stanju da kvalitetno prehranimo i obučemo 7 miliona ljudi!!!.Da obrazujemo mlade..da lečimo stare..nemamo 300 evra da damo svakome ko radi,a želimo vojsku jaču od zemalja gde je socijalna pomoć 800 evra?Stolica,knjiga,kompjuter,olovka,zemlja,traktor,štale...to je naše jedino oružje.Treba samo još pešadija.

Duško

pre 7 godina

Namnožili se generali, pa ajde da sakupljamo sirotinju da džabe trpi iživljavanja. Jel ima neko u toj nikakvoj vojsci da digne glas i pita dokle će da se ne zna ko je ubio stražare u Topčideru. Gde se izgubi čast na koju se svi pozivaju.

fiki

pre 7 godina

šta je vojska (oficiri), učinila kada je trebalo sačuvati celovitost zemlje. podelili su se po nacionalnostima i ljudi koji su do juče zajedno jeli spavali, uživali sve privilegije ovog društava, umesto da rade ono za šta su položili zakletvu, poveli su mlade ljude u smrt. setite se generala koji je snimio film o naoružavanj hrvatske, a da te ljude nije pohapsio i za nagradu još postao general armije (bruka i sramota). zaista mi nije jasno zašto ljudi na našim prostorima imaju tako kratko pamčenje i ponovo vojsku smatraju za instituciju u koju treba imati poverenja? obavezno služenje vojnog roka? nikako i nikad!!!!!!

Milan

pre 7 godina

Preko 90% je protiv placanja racuna i poreza. Znaci da ukinemo placanje?! Nebuloze...

Mile

pre 7 godina

GRESKA JE VRATITI OBAVEZNO SLUZENJE VOJNOG ROKA , ALI I NE VRATITI .TO S E TREBA RESITI NA DRUGACIJI NACIN .

Ina

pre 7 godina

Uvek sam mislila da muskarci vole da sluze vojsku, secam se kada smo bili mali, igrali su se vojnika, mocnih rendzera, i sada citam kako muskarci negoduju zbog vojnog roka. Muskarci su se mnogo promenili. Moj muz nije sluzio vojni rok i nekako mi je zao zbog toga. Njemu ne znam da li je zao. Ali muskarci koji poseduju osnovna znanja o samoodbrani nekako ulivaju poverenje. Ako je za utehu, bar je zgodan i vredan covek koji me sedi po kaficima iako to mozemo sebi da priustimo. Kad dodjem u srbiju na odmor, uzasnem se feminiziranih mladica koji ne shvataju da su muskarci bioloski izdrzljiviji od zena i da je neukusan njihov pozeraj sa naocarama za sunce po fejsbuku. Ljudi koji su nesposobni za vojsku (bolesno srce, kriza seksualnog identiteta itd.) naravno ne sluze. Majke koje kukaju jer nece da im "dete" ode u vojsku - pod 1, to nije dete vec dlakavac od 20, 30 godina. Pod 2, kad bi videla s kakvima ubija vreme i koje bolestine gleda po internetu, promenila bi misljenje. Uzmi mu laptop pa pogledaj. Muskarci su danas nastraniji nego ikad. Dokolica je smrt za psihu. Pozdrav

Gnevni Deda

pre 7 godina

Besmisao opštenarodne odbrane pokazao se u ratu devedesetih, a i u našem današnjem položaju. Naoružavanje mladih pokrenuće novu lavinu iseljavanja najsposobnijih. Ionako nas je svake godine sve manje i manje. Jedino što militarizacija može da iznedri je da Srbija bude Sirija. Valjda smo nešto naučili

Milance

pre 7 godina

Mislim da ima dovoljno dobrovoljaca koji bi sluzili uz odrefjenu nadoknadu.Ima mnogo onih koji ne zele i glupo bi bilo siliti ih.Mada su i u pravu oni koji kazu da treba vojni rok.Danasnji momci su bahati,nekulturni i hrabri samo kad ih je 10-15 u grupi.Nacionalna svest je mnogo niska za razliku od Hrvata i Siptara.Neko mora braniti ovaj narod.Ne moze bez vojske.Kako i u kom formatu mora da se analizira ali hitno.Isto tako povecati vojni bidzet za 100%.Mora se ojacati i modernizovati vojska.To moze da se uradi kad bi se novac od akciza i pdv.a slio u vojni budzet.S.koreja je 7.ma armija sveta jer ima velik budzet.I nemoze im ni SAD nista.Ne kazem da treba biti kao S.koreja ali ne sme vise da se devastira vojska kao sto je bio slucaj od devedesetih pa na ovamo.Pohvale Vucicu sto koliko toliko oprema nam vojsku ali mora to mnogo bolje.Povecati izdvajanje za vojsku od 100% i eto resenja.Ja sam spreman da ceo doprinos koji mi se odbija od plate dam u vojne svrhe.

Nikola

pre 7 godina

Nas budzet za vojsku je 57 milijardi dinara. Da bismo pokrenuli obavezni rok treba nam jos 70 milijardi. Nas budzetski deficit je 70 milijardi. Novca za tako nesto nema. Jedino ako mislite da svima umanjite plate za 40% posto eto, otprilike toliko treba svima TRAJNO da se smanji plata da bi se vratilo obavezno sluzenje i da bi se taj sistem odrzavao. Kako sam dosao do 40%? Pa jednostavno, nas budzet za plate je 190 milijardi dinara, pa se lako dodje do procenata. E sad, zamisli da primas 50 000 dinara, a onda ti se TRAJNO plata smanji na 30 000, ili da primas 30 000 a da ti se plata TRAJNO smanji na 18 000. Kazem TRAJNO zato sto samo za uvodjenje roka treba obezbediti dodatnih 70 milijardi, a posle svake godine treba obezbediti nesto manje od tih 70 milijardi za obavezan rok, da ne racunamo naoruzanje, opremu,plate za prave vojnike.

igor

pre 7 godina

A sta ce biti sa profesionalnim vojnicima!!??na ulicu verovatno jer se ovde samo spominju povecanja plata za oficire I podoficire! Dzaba je uvoditi sluzenje vojnog roka ako ce prof vojska da ostane na ulici sa sve porodicama koje hrani ta mala vojnicka plata!!? Jel se neko zapitao za to!? Ne moze niko da me ubedi da vojnik koji sluzi 1 godinu vojni rok moze bolje da se snadje I reaguje od prof vojnika koji je tu 5-6 godina!

Milan

pre 7 godina

Ovakvim naslovima zbunjujete. Da bi se uveo obavezni vojni rok trebalo bi ponovno obezbediti kasarne koje su prodane ili srušene. Vojna obuka je moguća samo ako se od kuće i za vreme vikenda odlazi na obuku nekih 3-4 meseca gde vojska ne snosi troškove spavanja i ishrane. Samo, to je teško izvodljivo u manjim mestima, tako da od toga nema ništa.

Jovan

pre 7 godina

Mi mladi smo protiv obaveznog roka i bunićemo se. Idu novi izbori pa ćemo glasati protiv partija koje se zalažu za ovo. Bolje je tih 70 milijardi uložiti u profesionalne vojnike, nego potrošiti na hranu za regrute. Mislim, štrajkuju vam pravi vojnici, ljudi kojima je vojska životni poziv, nemate para da njih 40 hiljada ima pristojne plate i dobru opremu, a razmatrate da trošite 70 milijardi godišnje na najosnovniju obuku mladih koji neće u vojsku... Gde je tu logika? Da ne pominjem da tih 70 milijardi država ni nema, naš deficit samo za ovu godinu je toliki...

Darko

pre 7 godina

Najostrije se protivim ovome. Svi u mom drustvu gde se krecem su protiv obaveznog roka. Mi mladi uopste nismo probisveti koji samo spavaju i piju kako neki ovde zamisljaju, vec rintamo po cele dane. Samo mi jos fali vojni rok da se neko izivljava nada mnom i priprema me za neke eventualne buduce sukobe. Pa gde su oni koji su devedesetih isli u rat? Ili pod zemljom, ili u bedi. Ta ista drzava koja ih je slala nije prstom mrdnula kasnije za njih.

Janko

pre 7 godina

Vojska do dan danas nije uspela da resi slucaj ubijenih gardista, momaka koji su sluzili rok i stradali na strazi. Zato nema nikakva prava da razmatra obavezno sluzenje!!!

rale

pre 7 godina

ajde ne lupetajte tamo.narod trazi vojsku,od kada se to narod pita.to je vec reseno,i vec se zna ko ce sluziti vojsku..sirotinja i beda,tatini sinovi sigurno nece sluziti vojsku.zasto pitate starce za sluzenje vojnog roka.zato sto to njih nije briga...pitajte omladinu i onda iznesite procenat....mi sto smo casno sluzili vojsku i odazvali se po pozive drzave kad je trebalo,tretiramo se kao psi,a dezerteri kao heroji,cak su neki postavljeni za predsednike boracke organizacije a nisu ni barut zamirisali.koliko primaju invalidi iz zadnjeg rata i kako zive dali ste njih pitali dali su za sluzenje vojnog roka.....sramota .....treba hapsiti one koji su ucinili da srpski vojnik vise ne postoji,i da vise srbin ne ide rado u vojnike

ela

pre 7 godina

Ako je tako kao što kažete, nema toliko zatvora koliko će im trebati za one koji neće ići u vojsku. Bolje bi bilo da počnu da grade zatvore, a ne kasarne. Može odmah i za nas roditelje, i to je bolje nego da prođu kao oni jadni gardisti .Valjda nismo u srednjem veku. A ovi što su kobajagi glasali, najverovatnije penzioneri, moraće da zarade sami za svoje penzije. Ne mogu da verujem šta nam rade, a mi samo ćutimo i dalje kao mule.

123 aj sad

pre 7 godina

uostalom, koliko se dece radja i odlazi preko, nece imati ni ko da sluzi vojni rok. eventualno da ubacite i zensku vojsku da biste popunili prazna mesta u kasarnama.

miodrag

pre 7 godina

dobrovoljni vojni rok odsluzio 01.09.2011. prema tome izvolite omladinci pa sluzite i treba da sluzite zajebite FB Iostale stvari nego pusku u ruke pa na gadjanje a ne kanter da igrate.

Ivana

pre 7 godina

Naravno da treba da se uvede služenje vojnog roka!U vojsci će barem nešto pametno naučiti i postati pravi muškarci!Bolje i to nego da idu na depilaciju i čupanje obrva.Sve same sekaperse!U poslednje vreme su žene postale muškarci i obrnuto.Sin mi ima 10 godina i radovaću se ako ponovo uvedu vojni rok i ako treba da se odvoje pare,treba odvojiti za to!

Jovan

pre 7 godina

Vojska nije zabranjena, ko hoće može i sada da ide. Omladina se ne depilira a i to šta omladina radi nije vaša briga. Niti ih hranite, niti izdržavate. Brinite o svom sinu. Zato što ako ode u gojsku, lako može da se desi da ga upucaju na straži i da se ubistvo nikada ne rasvetli.

deki

pre 7 godina

Ivana bravo ovo je sramota sta nasa omladina govori pa vojska je velika skola ,sta nam omladina radi ,sede za racunarima,igraju se mob.telefonima,banče po klubovima,70 %ne zna da se ponasa sto bi se u vojsci naucilo i te kako i td.Pa zbog ovih stavki se i bune razmazeni tatini imamini sinovi,i gledaju po mogucstvu kako naci posao da primaju platu i nista ne rade a uz to mole boga da ne nađu jer mame i tate finansiraju njihove hirove.Mislim da je naj veci strah od vojske DISCIPLINA i to presuđuje u njihovim komentarima,nesvesni da je to jedna VELIKA skola koju stvarno treba proci.Naravno onda naj lakse tuci na krizu u državi kako nema para kako treba mnogo finansirati vojsku,sta to pojedince briga,zagrizite BUDITE MUSKARCI ako ih ima danas ili bar misle da to jesu a to je diskutabilno !!!!!

Nije bitni

pre 7 godina

Draga ivana, bas bih voleo da vidim sta bi ti radila da ti taj isti sin pogine u ratu, sedela mozda u salonu i cupala obrve?

Soldier

pre 7 godina

Bez 12 meseci nebi trebalo da vojnik sluzi vojni rok. Za to vreme On nauci da razmislja kao vojnik,da se tako ponasa i nauci da bude i gladan i zedan i prljav i mokar,a za 6 meseci ne moze ni mamu da zaboravi... Bez 12 mes.nista!

Jovan

pre 7 godina

Naucio sam ja na glad i zedj, ne brini ti za to, a u vojsku mi ne pada na pamet da idem i da budem necije topovsko meso.

Feniks1

pre 7 godina

E Srbi , Srbi . Vidim da ne znate sta i kako motivisati mlade da idu u vojsku . A vasi analiticari pojma nemaju , ni da beknu jednu . Da bi se mladi masovno odazivali vojnom roku , treba uvesti mjesovite spavaonice i tus kabine mladica i djevojaka . Treba ici u korak sa Evropom , oni ne priznaju razliciti gender . To gender nije sto i gelender , da se zna .

pera

pre 7 godina

Odslužio sam vojsku 15 meseci.Ako ima novaca,treba ih uložiti pre svega u modernizaciju PVO i vazduhoplovstva i profesionalne kadrove koji imaju sve predispozicije za ovaj poziv,i fizičke i psihičke.Nije vojska za svakoga!U današnjim uslovima samo dobro opremljen profesionalni kadar garantuju bezbednost.Zato treba raspisati konkurs i povećati broj profesionalaca i odrešiti kesu i od Rusa i Kineza pre svega nabaviti savremene raketne sisteme pre svega,plus ako Tramp da i 1 AVAKS za vazduhoplovstvo od USA.Naravno dobrovoljno služenje vojnog roka može da ostane,ali i tu nikako ne primati sve zainteresovane,već samo one koji bi eventualno sklopili i ugovor na odredjeno dodatno vreme.Sve ostalo van ove strategije je mlaćenje prazne slame i gubljenje dragocenih skromnih finansijskih resursa!

jovan

pre 7 godina

ovako siromasan narod gladuje drzava ga jebe za hleb,za socijlnu pomoc za sve odbijaju od plate,penzije da bi napunilo dupe politicarima i pevacicama prostitutkama, necija deca ginu.... alo bre lju opametite se kad predsednikov sin i predsednik odu da ratuju tad mogu i nasa deca,zasto vuciceva deca ne ratuju a ne nasa,zasto u rat ne ide sin od cece i ostalih pevaca a nasa deca treba glavu da gube za zemlju u kojoj nemaju buducnostgde ce da rade za 150e i da ih nekojebe za krvavo zaradjen novac alo ljudi opametite se i ne dozvolite da vasa deca ginu za srbiju

nekitamo

pre 7 godina

ma kakva vojska kakva srbija gubljenje vremena i u prvom i u drugom

Zorana

pre 7 godina

Meni, kao prvo, nije jasno ko je popunjavao te ankete, jer do mene nije stiglo. Jesam zensko, ali smatram da imam pravo da komentarisem ovu budalastinu od predloga da se vrati obavezan vojni rok, jer ja imam muza, oca i bracu, sina jos uvek nemam. Niko, ali NIKO nema prava da nasem narodu gura pusku u ruke, istu pusku sa kojom ce ga verovatno slati da ubija druge ljude u ratu iz kog se verovatno nece ziv vratiti. Ja spadam u mladju generaciju, u 9. sam mesecu trudnoce, moj suprug radi i zaradjuje za nas. Zar vi na vlasti mislite da imate pravo da nam oduzimate tek zapocet zivot?! OCA ste mi upropastili u ratu, deda mi je dva rata preziveo. Sta su dobili od svoje drzave koju su branili svojim zivotima? Nista, osim trauma za ceo zivot! Pustite nas mlade, bar jedna generacija da ne dozivi primitivizam koji su nasi roditelji, dede, i braca trpeli. A vi sto se na vlasti i mislite da ce vas narod pratiti samo zato sto ste odrzali motivacioni govor, tipa "branite svoju otadzbinu", grdno ste se prevarili, Narod Srbije nije STADO, mi nismo OVCE, nama su nasi najvoljeniji potrebni, a vi gospodo izvol'te u vojsku, stopirajte svoj zivot na godinu i vise dana. Toliko.

Reko

pre 7 godina

IMAM 17 GODINA I ZELEO BIH JEDNOG DANA POSTAT PRAVI VOJNK AL TO NASA DRZAVA NIJE ISPUNILA PA ET PITAM VAS DA LI BI KOD VAS TOCNO U SRBIJI MOGAO SLUZIT VOJSKO LJEP POZDRAV IZ CAZINA

Ortodox

pre 7 godina

Reko ako zelis moj savet ti je francuska Legija stranaca ili Rusija- VDV ili Specnaz Alfa plate su dobre uslovi dobri postoji jedna caka moras se detaljno informisati i za takav ''pakao'' moras imati celicne zivce jer tamo ne opstaju p****ce bukvalno moras biti psihopata-sociopata znaci psihicki najvise moras biti pripremljen fizicki to dolazi vremenom uz ogroman napor previse je naporno ali moze se izdrzati samo iskljucis osecanja :) garantujem ti ne 100% nego milion% da ces posle tih 5god koliko traje ugovor ne da ces postati covek nego POLUBOG muskarac za primer... a u srbiji ti nije nista bolje gledam i ovde svakakvi idu u vojsku pogotovo mladi kad ih vidim vetar da dune ima ih odnese... mada mlad si ti jos sacekaj jos koju godinu dok malo stasas vezbaj pripremaj se pa ako nemas uspeha u normalnom zivotu eto zelim ti puno srece i veliki pozdrav za ceo Cazin :) i zapamti jednu stvar u vojsku rekao sam ti idu svakakvi prema mom misljenju dzabe ti znanje i sve ako nemas MU*A da ratujes da ubijas da zavrsis zapocetu misiju ja se kladim nedaj boze ali da izbije rat 90% bi odma bacilo oruzje nabilo glavu u zemlju kao noj a guzica bi im virila napolje :)))

Goran

pre 7 godina

Vraćajte što pre redovno služenje vojske dok na muška imena ne bude potrebno dodavati A.!!!!!!Da gledam kako devojke idu u vojsku,policiju i obezbeđenje,a ja da se mackam,lickam,depiliram I teram kosicu u stranu,a struk kao klinka...Hvala Bogu što sam služio vojsku JNA i VJ!Čudno onda što ih žene lemaju kao konje i postaju jače od njih!?Pre samo 20 - ak godina ovo je bilo NEZAMISLIVO!A sad mamina maza-he lankice, pink majice,samo mu najlon čarape fale!A kad počne da piska klinačkim glasićem kako ne treba da ide u vojsku...Pamet u tu tupavu tintaru I u kasarnu!

Ortodox

pre 7 godina

70% je saglasno a kladim se da su to penzioneri politicari i tako ta bagra koja nista ne radi a uzima pare... moj otac je 80-90ih bio u vojsci u ratu prosao je pakao... i ako znam dosta stvari po pitanju srbije pre cu se obesiti nego ici u vojsku da branim ''otadzbinu'' veliki sam patriota ali zasta da idem u vojsku u rat ??? da ne mogu na posten nacin postati pripadnik policije posteno se zaposliti gde necu strepeti od otkaza ucena privatnika i td i sl da se mangupi bogate a ja da ginem... e pa saljite vasu decu pa neka oni ginu a ne mi koji nemamo kud nego da budemo prinudjeni pre cu okopavati krompir i papriku nego tako nesto uciniti :)

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija