• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.01.2017

15:29

ŠARČEVIĆ: Promovisati najbolje studente, učenike, naučnike

Društvo

ŠARČEVIĆ: Promovisati najbolje studente, učenike, naučnike

Podeli vest

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je danas sa studentima koji su pobedili i plasirali se u četvrtfinale nedavno održanog Svetskog univerzitetskog debatnog prvenstva u Holandiji

 - Vi ste primer za koji moraju da čuju svi. Dobrim rezultatima se moramo pohvaliti i motivisati druge da vas slede. Trudićemo se da promovišemo najbolje i učenike, studente i naučnike - poručio je ministar i čestitao studentima na izuzetnim rezultatima.

Pobednici takmičenja su Miloš Marjanović i Teodora Rešetar, a u četvrtfinale su se plasirali Jovan Petronijević, Ðorđe Jovićević, Ognjen Miladinović i Ilija Ivanišević.

Ministarstvo je budžetom za ovu godinu predvidelo novac za projekat koji će se baviti organizovanjem studentskih takmičenja i nagrađivanjem, a već u februaru počinje takmičenje za najbolju studentsku ideju, rekla je pomoćnica ministra za razvoj i visoko obrazovanje Vesna Mandić, navodi se u saopštenju.

Ministar je pozvao članove debatnog tima da daju predlog kako da se organizovalo takmičenje na nacionalnom nivou.

Upravo je takmičenje na nacionalnom nivou želja studentskog udruženja Otvorena komunikacija, istakli su studenti.

 - Imamo sedam debatnih klubova na fakultetima i pet u srednjim školama, i to uglavnom u Beogradu. Osnovni debatni kursevi su besplatni. Međutim, pojedini studenti imaju problem da dođu do novca koji im je potreban za odlazak na međunarodna takmičenja -  rekao je Ðorđe Jovićević.

Ministar je studentima poručio da su vrata Ministarstva za njih otvorena.

 - Nismo bogato Ministarstvo ali smo veoma snalažljivi. Računajte na našu podršku - rekao je Šarčević.

Ministar je, takođe, istakao i da će uskoro početi javna rasprava o novom Zakonu o visokom obrazovanju i da će on biti pre svega u funkciji obezbeđivanja kvalitetnijeg obrazovanja.

 - Da bismo pomogli studentima neophodno je da sarađujemo i razgovaramo, a preduslov toga je da se studenti bolje organizuju i imaju jedinstvene stavove - zaključio je ministar.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija