• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.01.2017

20:18

NEDIMOVIĆ OBEĆAO POLJOPRIVREDNICIMA: Država daje subvencije za mehanizaciju!

Društvo

NEDIMOVIĆ OBEĆAO POLJOPRIVREDNICIMA: Država daje subvencije za mehanizaciju!

Podeli vest

Ministar poljoprivede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović rekao je danas na Tari da će poljoprivrednicima biti omogućene subvencije za poljoprivrednu mehanizaciju kroz regulisanu proceduru u skladu sa novim Zakonom o poljoprivredi

- Nama je važno da razvijamo one koji mogu da prave dodatu vrednost i mislim da je to dobar korak napred - rekao je Nedimović otvarajući 13. sajam farmera na Tari.

Nedimović je učenicima sajma ukazao da na novu praksu koja je prema njegovim recicma bolja od prošlogodišnje.

- Kada podnesete profakturu, mi ćemo doneti rešenje kojim odobravamo da u narednom periodu, u zavisnosti od razgovora sa kolegama koji se bave trgovinom - da li će to biti rok od 90 ili 120 dana, da vam damo mogućnost da u tom roku nabavite mehanizaciju i da nakon toga samo dostavite račun i mi vam izvršimo isplatu procentualno u skladu sa pravilnikom - rekao je ministar.

To, je kako je naveo, poštenije nego prošle godine, kada smo imali situaciju "da vi stalno konkurišete i nikad ne znate da li ćete dobiti u zavisnosti od toga da li ima novca ili nema".

- To je bila loša praksa - naveo je on.

Nedimović se osvnuo i na novi Zakona o pljoprivredi koji je usvojen decembru, ukazujući da je on morao da ide po hitnoj proceduri u parlamentu kako bi se utvrdile IPARD procedure.

- Nema hitnije stvari koja je trebalo da se uradi kako bi smo otklonili brokirajuće faktore i kako bi već ove godine mogli da dobijemo akreditaciju za IPARD - rekao je Nedimović, upoznajući farmere i sa drugim aktivnostima kojima se otklanjaju prepreke za pristup IPARD fondovima.

On je najavio da će se IPARD struktura nalaziti u objektu preko puta SIV-a, u nekadašnjoj zgradi "Srbija šuma".

Namerni smo da u aprilu pozovemo eksterne revizore i probamo da završimo čitavu stvar do juna, a u avgustu ili septembru da imamo prvi poziv koji se tiče nabavke traktora, mehanizacije koja je neophodna, kao i one opreme koja je potrebna za prerađivačku industriju - naveo je ministar.

On je ukazao da su spremna rešenja za prodaju zemlje strancima i da tu neće biti nikavih problema, već da će naprotiv biti na korist naših proizvođača.

Prema njegovim rečima, ostalo je da se definišu rokovi koliko će dugo neko morati da ima prebivalište ili registrovanu firmu u Srbiji.

- Ti rokovi neće biti kraći od pet a ni duži od 10 godina - precizirao je on.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marija

pre 7 godina

Volim da poslusam izjave g-dina ministra, Mislim da ima dobar pravac za nase male poljoprivrednike.Mogao bi i o starackim vlasnicima zemlje da povede racuna,BAR DA IM UKINE JAKO VELIKI DOPRINOS ZA ODVODNJAVANJE-NAVODNJAANJE,Ta domacinstva uglavnom izdaju u najam koji je prilicno mali, pa kada plate porez i doprinos nemogu vise od 6 eseci da prezive od tog prihoda. U svakom slucaju zelim mu uspeh.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija