• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

30.01.2017

09:29

TRAGEDIJA: Planinarka iz Niša (30) umrla od gripa?!

Društvo

TRAGEDIJA: Planinarka iz Niša (30) umrla od gripa?!

Podeli vest

Jelena Dinić, tridesetogodišnja planinarka iz Niša, preminula je u petak na Infektivnoj klinici u ovom gradu od komplikacija izazvanih gripom

 

Njena porodica i prijatelji iz planinarskog kluba "Železničar", čiji je član godinama bila, šokirani su njenom iznenadnom smrću jer je devojka bila potpuno zdrava.

Jelenina majka Snežana kaže da je ovo druga tragedija koja je zadesila porodicu Dinić za kratko vreme, jer je pre dvadesetak dana Jeleni umro otac.


- Muž mi je bio hronični bolesnik, patio je od srca, imao je 65 godina, ali ovo što se desilo sa Jelenom je neshvatljivo. Primetila sam da je pala u depresiju kad joj je otac umro, imam utisak da je "gutala" taj bol. Razbolela se baš tog dana kad smo mu obeležavali prvu subotu. Dobila je temperaturu, koja nije spadala ispod 40 stepeni. Bila je potpuno iznemogla, pa sam pozvala Hitnu pomoć i postupala po njihovim savetima - priča ožalošćena žena i nastavlja:


- U petak joj se stanje pogoršalo, počela je da se gubi. Hitna pomoć ju je prebacila do Infektivne klinike, ali je za moju ćerku bilo kasno. Nemam objašnjenje šta se desilo, bila je potpuno zdrava. Kako mi je rečeno u bolnici, naložena je obdukcija da bi se utvrdio uzrok smrti. Što se mene tiče, ne sumnjam da je umrla od tuge za ocem.

 

Direktor niške Infektivne klinike Žarko Ranković saopštio je da je devojka imala simptome respiratorne infekcije.


- Ona je umrla vrlo brzo nakon što je primljena u bolnicu. Došlo je do zastoja srčanog rada, a tačan uzrok smrti pokazaće obdukcija - kazao je Ranković.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nikola

pre 7 godina

STRAŠNO! Slučaj iz moje porodice.Rođaka iz unutrašnjost je operisala u februaru mesecu 2014 godine tumor debelog creva.Nekoliko dana nakon otpusta iz bolnice dobila je temperatuu 40 stepeni celzijusa oko 21 čas. Normalno da smo odmah pozvali Hitnu pomoć kako bi je prebacili u KBC Zvezdara gde je operisana. Dežurni lekar mi je, uprkos objašnjenju da se radi o pacijentu koji je operisao rak, rekao DA IM JE ZABRANJENO da dolaze u posete zbog visoke temperatuRe i davao savete kako da je snizimo. Pozvali smo u 2,30 ujutro privatnu bolnicu i lekara-hirurga sa medicinskom sestrom na intervenciju i platili 15600,00 din.? Moje pitanje, uz sva poštovanja da ima zloupotreba pozivanja, zašto dovodite ljudski život u pitanje? Ne može svako da plaća veoma skupe usluge privatno, a ponekad sati ili minuti spašavaju ljudski život!?

XXL

pre 7 godina

I šta sad? To je kod nas - normalno? Devojka umire, a medecinsko osoblje se 'češlja'. Koliko je građana UMRLO ljudi moji od nove godine do sada? To nikako ne može biti 'normalno' u jednom društvu. Da li se neko zapita? NIKAD veći mortalitet građana od '45.g. na ovamo i to u samo prvih 30 dana od nove godine - Боже нам помози и сачувај ...

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija