• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.02.2017

09:37

UKINUTA ZABRANA! Ponovo plovidba Savom i delovima Dunava

Društvo

UKINUTA ZABRANA! Ponovo plovidba Savom i delovima Dunava

Podeli vest

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture danas je, preko preko lučkih kapetanija u Bezdanu, Apatinu i Novom Sadu, ukinulo obustavu plovidbe na Dunavu od Bezdana do Sremske Kamenice

 

Ministarstvo je, takođe, preko lučkih kapetanija u Beogradu i Sremskoj Mitrovici, ukinulo obustavu plovidbe na Savi, kao na delu Dunava od Luke Beograd do Ušća.

Kako se navodi u saopštenju, plovidba na tim potezima se ponovo uspostavlja zbog poboljšanja hidrometeoroloških uslova i stanja sa ledom.

Dva mađarska ledolomca Jektoro VI i Jektoro XI su uspešno rešili problem sa ledom kod Dalja, te je danas u 9 sati puštena plovidba od Bezdana do Sremske Kamenice.

Dva dodatna mađarska ledolomca "Sečenji" i "Jektoro 7" trenutno probijaju koridor kroz ledeni čep koji je formiran od Surduka do Pupinovog mosta, kako bi u potpunosti rešili problem sa pojavom ledostaja koji postoji od Surduka do Novog Sada.

Na Dunavu trenutno ledolomac "Greben" deluje u zoni od Smedereva do Velikog Gradišta.

Brod "Bor" je 31. januara aktiviran na lomljenju leda od Ðerdapa 1 do Ušća reke Nere kod Rama.

Ledostaj je trenutno formiran na sektoru Dunava od Smedereva do Kostolca, kao na sektoru nizvodno od Donjeg Milanovca do Ðerdapa 1, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo podseća da je na Tisi 5. januara obustavljena plovidba od brane na Tisi do granice sa Mađarskom. Plovidba je obustavljena zbog ledostaja koji pokriva do 90 odsto plovnog puta, u svim krivinama, plovidbenim otvorima mostova i uskim grlima plovnog puta na ovom sektoru.

Na kanalima hidro sistema DTD je, zbog ledostaja, obustavljena plovidba 6. januara.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija