• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.02.2017

10:32

HRVATI ŽELE DUNAV OSIGURANJE? Adris grupa mogla bi da plati 110 miliona evra za srpsko osiguravajuće društvo!

Društvo

HRVATI ŽELE DUNAV OSIGURANJE? Adris grupa mogla bi da plati 110 miliona evra za srpsko osiguravajuće društvo!

Podeli vest

Adris grupa, odnosno Kroacija osiguranje koje je u većinskom vlasništvu rovinjske grupacije, zainteresovana je za preuzimanje Dunav osiguranja, piše portal Seebiz, pozivajući se na dobro obaveštene nezvanične izvore

Iz rovinjske kompanije su u više su navrata najavili da žele da osnaže svoju poziciju na regionalnom tržištu osiguranja, a u odgovoru na pitanje Seebiza to su i ponovili, ne demantujući neslužbenu informaciju koju je dobio portal, navodi se u tekstu.

- Novih činjenica nema, možemo tek ponoviti da nam je, kao i u svim našim drugim poslovima, tako i u osiguranju, cilj da postanemo regionalni lider. Uz organski rast, ne isključujemo i mogućnost akvizicija u tom delu posla - izjavila je Kristina Miljavac iz korporativnih komunikacija Adris grupe.

Pored Srbije, Adris je zainteresovan i za širenje u Sloveniji, gde je već stekao značajan udeo u kompaniji Sava Re. Iako je Agencija za nadzor osiguranja (AZN) pre nekoliko meseci odbila da im izda dozvolu za povećanje udela, u Rovinju su pokrenuli postupak sudske zaštite i tvrde da od svojih namera ne odustaju. Nije poznato u kojoj je fazi taj sudski postupak, dodaje portal.

- Vlada Srbije bi mogla za Dunav osiguranje da traži oko 110 miliona evra... Ipak, dobri poznavaoci tržišta procenjuju da je realna cena bitno manja, te da će vlada Aleksandra Vučića moći da traži maksimalno 60 miliona evra za većinski paket - piše Seebiz.

Privatizacija Dunav osiguranja je, dodaje se dalje, jedan od zahteva Međunarodnog monetarnog fonda. Prema ranije preuzetim obavezama, privatizacija Dunav osiguranja trebalo bi da se okonča u drugoj polovini ove godine.

Dunav osiguranje je u prvih devet meseci prošle godine ostvarilo neto dobit u iznosu od 1,17 milijardi dinara. Kompanija je zadržala i lidersku poziciju u rešavanju šteta sa tržišnim udelom od 26 odsto, dok je vrednost likvidiranih šteta 6,9 milijardi dinara.

Vodeću poziciju na srpskom tržištu osiguranja, po visini ukupne premije, kompanija Dunav potvrdila je s tržišnim udelom od 27,4 procenta, navodi ovaj portal.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
laza

pre 7 godina

Nikako ne dozvoliti preuzimanje od strane Adis grupe,kompaniju Dunav Osiguranja, ako imate iole pameti, znacete o cemu se radi, a uz to nema ama bas nijednog jedinog razloga prodaje pa cak i dokapitalizacije Dunava, samo vestacki ako zelite ili ako ste namerili vi cete to i odradeti, a zaista neznam i ne mogu razumeti, prodaju ili dokapitalizaciju, domaceg uspesnog preduzeca ili drustva poput Dunava koji zaradjuje i pritom donosi profit i drzavi, zaista ovakve gluposti ne mogu razumeti, ali ovo je Srbija???!!!!

djeno

pre 7 godina

ni namerno ni slucajno prodati takvu lepu drzavni firmu rvatima, dosta je bilo

Vlada

pre 7 godina

Ne moze hrvatskoj firmi da se proda, samo reciprocitet. Oni kod nas da kupuju sta pozele a mi u Hrvatskoj mrvice, vreme je da neko to spreci.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija