• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.02.2017

18:09

PKS: Sektor osiguranja isplatio 35 milijardi dinara!

Društvo

PKS: Sektor osiguranja isplatio 35 milijardi dinara!

Podeli vest

Sektor osiguranja je tokom 2016. godine isplatio privredi i građanima skoro 35 milijardi dinara kao naknadu za nastalu štetu. Novac, direktno vraćen privredi i građanima, doprineo je da se znatno umanje posledice štetnih događaja u proteklom periodu, pokazuju rezultati ankete koju je sproveo Odbor za osiguranje u Privrednoj komori Srbije, u okviru godišnje sektorske analize osiguranja

Ukupna prikupljena premija tokom prethodne godine zabeležila je rast od 9,7 odsto u odnosu na 2015. godinu i dostigla je 88,78 milijardi dinara (719 miliona evra, odnosno 758 miliona dolara).

Udeo premije životnih osiguranja u ukupnoj premiji, što je jedan od pokazatelja stepena razvoja tržišta osiguranja, takođe je nastavio rast i sa 23 milijardi dinara premije dostigao je gotovo 26 odsto udela u ukupnoj premiji. Sektor životnog osiguranja zabeležio je rast tokom prethodne godine od 19 odsto, dok neživotna osiguranja beleže rast od 6,8 odsto. U okviru sektora neživotnih osiguranja, značajan rast zabeležila su osiguranja od opšte odgovornosti sa 26,1 odsto i zdravstveno osiguranje sa 37,9 odsto.

Najveći udeo u ukupno prikupljenoj premiji i dalje beleži obavezno osiguranje od autoodgovornosti sa 34 odsto i ukupnom premijom od 30,3 milijardi dinara, a sledi sektor životnog osiguranja sa 26 odsto.

Time je nastavljen kontinuitet rasta ovog perspektivnog dela finansijskog sektora, što svakako predstavlja podsticaj za dalje zajedničke napore u pravcu razvoja i veće zastupljenosti osiguranja u privrednom životu.

Pored pokazatelja poslovanja sektora osiguranja u prethodnoj godini, na sednici Odbora za osiguranje u Privrednoj komori Srbije, koja će se održati 27. februara, biće predstavljeni i rezultati ankete o stavovima i očekivanjima predstavnika sektora osiguranja, koju je sprovelo Udruženje za bankarstvo, osiguranje i druge finansijske institucije Privredne komore Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija