• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.03.2017

20:23

SKANDALOZNA REPORTAŽA! Slovaci mrze naše radnike: SRBI SU PRLJAVI I IDU U ČOPORU!

Društvo

SKANDALOZNA REPORTAŽA! Slovaci mrze naše radnike: SRBI SU PRLJAVI I IDU U ČOPORU!

Podeli vest

Slovački magazin "N" tvrdi da su srpski radnici koji u nemogućim uslovima rade u "Samsungovoj" fabrici u mestu Galanta nepoželjni kod lokalnog stanovništva... Slovaci nazvali naše radnike "prljavim i opasnim ljudima koji se kreću u čoporu"
Public

Slovački magazin "N" objavio je skandaloznu reportažu u kojoj je srpske radnike zaposlene u fabrici "Samsung" u mestu Galanta nazvao "prljavim i opasnim ljudima, koji se kreću u čoporu".

Mesta gde se Srbi okupljaju više podsećaju na Bronks ili na prestonicu Somalije Mogadiš
Reportaža magazina "N"

Ovaj list je 6.000 Srba koji rade u Slovačkoj u nemogućim uslovima i za malu dnevnicu proglasio nepoželjnim u toj zemlji, uz opasku da svojom pojavom uznemiravaju lokalno stanovništvo?!

Slovaci u strahu

Magazin prenosi navodno svedočenje stanovnika slovačkih mesta Galanta i Šala, koja se nalaze u blizini fabrike "Samsung". Lokalni meštani, prema pisanju lista, pobunili su se zbog prisustva srpskih radnika u njihovoj okolini.

 

 

- Srbi su veoma opasni, prljavi su i kreću se u čoporima. Mesta gde se okupljaju više podsećaju na Bronks ili na prestonicu Somalije Mogadiš. Prodavnica u Galanti iz koje izlaze sa velikim kesama pretvara se u geto kada se Srbi pojave. Njima nedostaju higijenske navike, a noću tumaraju po ulicama Galante i plaše lokalno stanovništvo. Oni jesu hrišćani, ali ih se mi plašimo - prenosi svedočenje meštana Galante magazin "N", koji važi za desničarski list i koji se inače zalagao za proterivanje muslimanskih izbeglica iz Slovačke.

Ovaj magazin je preneo i da srpski radnici u Slovačkoj žive u potpuno nehumanim uslovima.

Rade za dva evra po satu na 40 stepeni

Informer je prvi pisao o golgoti srpskih radnika u Slovačkoj. Mnoge od njih prevarile su već srpske agencije koje su ih odvele na rad u ovu zemlju, ostavivši ih bez hrane, smeštaja i honorara. Neki nisu imali čak ni novca da se vrate nazad u Srbiju.
Za to vreme bili su prinuđeni da rade u nemogućim uslovima za samo 2,2 evra po satu. Morali su da provode vreme u "Samsungovim" halama u kojima je bilo više od 40 stepeni, a nisu imali pravo čak ni da odu u toalet. Potpisivali su ugovore u kojima su morali da se obavežu da će u takvim uslovima izdržati tri meseca, inače neće dobiti ni evro.

- Spavali su u nedovršenom objektu u koji su samo bili nasumično ubačeni kreveti. Spolja smo mogli da ih vidimo kako leže u tim krevetima i spavaju. Nisu imali apsolutno nikakvu privatnost - navodi ovaj magazin, uz opasku da su srpski radnici kasnije izbačeni iz tog objekta, jer su se stanovnici okolnih zgrada žalili na njih.

Kolateralna šteta

Zbog gnusnih laži i strašnih optužbi na račun srpskih radnika u Slovačkoj reagovalo je naše Ministarstvo spoljnih poslova. Ono je upoznato sa pisanjem magazina "N", zbog čega je najavilo brzu reakciju.

Sa druge strane, izvor Informera iz ambasade Srbije u Bratislavi tvrdi da se naši radnici u ovoj reportaži ispali samo kolateralna šteta u ratu opozicionog magazina "N" sa vladom Slovačke.

- Sve ovo najmanje veze ima sa Srbima. Taj magazin ovakvim napisima želi da iskritikuje i ocrni same Slovake i odnos vlade prema radnicima iz drugih zemalja. Jednom rečju, ovde se radi o ratu opozicionog magazina "N" i aktuelne vlade u kojem su naši radnici samo kolateralna šteta - saznaje Informer od dobro obaveštenog izvora u našoj ambasadi u Bratislavi.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nikola

pre 7 godina

Cudni neki ljudi, beze iz Srbije, mogu ovde lepo ko gospoda da motaju kablove za 200 eura.

Dragoslav

pre 5 godina

Vala bas Nikola, radje cu ostati ovde za 200 eura nego da trpim ovo tamo od nekih Slovaka koji su juce usli u EU i vec misle da su neka velika gospoda, a zive u bedi kao i mi. Zgrade im oronule, voze kola ciji je prosek 89, 90-to godiste a tu sad kao neki nivo pokazuju. Oni bre do 1981 nisu znali sta je rok muzika. U Jugoslaviju su isli po ploce, daj molim te oni ce da mi drze dobro slovo

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija