• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.03.2017

23:09

MIHAJLOVIĆ SA DIREKTORIMA SVETSKE BANKE: Prioritet je povezivanje Srbije i regiona!

Društvo

MIHAJLOVIĆ SA DIREKTORIMA SVETSKE BANKE: Prioritet je povezivanje Srbije i regiona!

Podeli vest

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa sedam izvršnih direktora Svetske banke o sprovedenim reformama u Srbiji, ali i projektima u drumskoj i železničkoj infrastrukturi koji se sprovode u saradnji sa tom međunarodnom finansijskom institucijom

Mihajlovićeva je Verneru Gruberu, koji predstavlja Srbiju u Bordu direktora Svetske banke, predočila da su sprovedene reforme stub rasta koji Srbija beleži poslednjih godina, iako je istovremeno sprovela i program fiskalne konsolidacije, da je unapređena poslovna klima, doneti brojni zakoni u skladu sa evropskom regulativom.

Govoreći o resoru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koji vodi, Mihajlovićeva je navela da očekuje da će uskoro biti završen drumski Koridor 10, a da je u fokusu dalje infrastrukturno povezivanje Srbije sa regionom - „auto-put mira“ Niš-Merdare-Priština, modernizacija pruge Beograd-Budimpešta.

MIHAJLOVIĆ: Izjava Jeremića o autoputu Niš-Priština je NEOZBILJNA!

Mihajlović je istakla da se modernizacijom pružnih pravaca, gde je jedan od partnera Svetska banka, niko nije bavio poslednjih 30 godina, a da se u poslednje dve godine na tome intenzivno radi, jer je neophodno da Srbija, kao tranzitna zemlja, može da se uključi u evropsku transportnu železničku mrežu. 

Takođe, dodala je, sa susednim zemljama se razgovara o uspostavljanju zajedničkih graničnih prelaza kako bi se ubrzao protok roba i ljudi, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Predstavnici Svetske banke pohvalili su sprovedene reforme u Srbiji, ali i napore na infrastrukturnom umrežavanju sa regionom. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija