• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.03.2017

17:03

(FOTO) DA SE ZLOČIN NIKAD NE ZABORAVI: Ovako izgleda spomen soba za sve žrtve OVK i NATO!

Društvo

(FOTO) DA SE ZLOČIN NIKAD NE ZABORAVI: Ovako izgleda spomen soba za sve žrtve OVK i NATO!

Podeli vest

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih 1998-2000. na Kosovu i Metohiji u palati Beograđanka na 20 spratu već dve godine u Spomen sobi čuva uspomenu na sve civilne, vojne i policijske žrtve terorističke OVK i NATO agresora. Predsednik ovog udruženje Simo Spasić za Informer kaže da je Spomen soba posvećena srpskim žrtvama od Košara do Horgoša

- Mnogi ne znaju da su prve žrtve na KiM bili Srbi, ali to se namerno prećutkuje kako bi se Srbi predstavili kao nekakvi agresori. Međutim, činjenica je da su albanski teroristi još u maju 1998. godine kidnapovali 10 rudara kopa Belaćevac, a 18. jula 15 Srba iz porodice Kostić iz Retimlja kod Orahovca, i još 16 iz sela Opteruša takođe kod Orahovca i time izazvali sukobe - ističe Spasić dodajući da Udruženje poseduje snimke na kojima se vidi da su neki od kidnapovanih Srba bili živi i 2001. godine.

- Na žalost, DB i Dosovski režim nisu tražili njihovo oslobađanje, već su odlukom vlade iz 2002. godine na slobodu pustili 2018 zarobljenih albanskih terorista i zločinaca. Ta odluka je u crno zavila porodice kidnapovanih, a Dosovski režim je saučesnik u zločinima terorističke OVK - naglašava Spasić.

Zoran Sinko

Predsednik ovog udruženja direktno osuđuje i lidera LSV Nenada Čanka:

- On je lično na sednici Vlade Srbije 22. marta 2002. godine zahtevao da se iz srpskih zatvora oslobode svi Albanci uz tvrdnju da su to politički zatvorenici Miloševićevog režima. Tada su oslobođena i braća Mazreku koja su priznala ubistva srpskih civila i silovanja maloletnih srpskih devojčica. Čanak bi za to trebalo da odgovara, a ne da se i dan-danas zalaže za nezavisno Kosovo - podvlači Spasić ocenjujući da je Čanak albanski lobista koji uzima veliki novac iz fonda "Žuta kuća".

Zoran Sinko

- Zbog svega što se desilo na KiM, mi porodice kidnapovanih i ubijenih tražimo samo pravdu. Takođe, zahtevamo da vlada konačno napravi spomenik srpskim žrtvama od Košara do Horgoša i da bude donet zakon o pravima porodica civilnih predratnih, ratnih i posleratnih žrtava - zaključuje Spasić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija