• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beoinfo/Informer.rs

11.04.2017

14:02

ISPLANIRAJTE NA VREME: Evo kako će raditi prodavnice, pumpe i ugostiteljski objekti za VASKRS!

Društvo

ISPLANIRAJTE NA VREME: Evo kako će raditi prodavnice, pumpe i ugostiteljski objekti za VASKRS!

Podeli vest

Za vreme vaskršnjih praznika, svi koji obavljaju zanatsku, trgovinsku i ugostiteljsku delatnost na teritoriji grada Beograda radiće prema utvrđenom prazničnom rasporedu

Tako će na Veliki petak dežurni prodajni objekti (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i drugi) morati da rade najmanje od 9 do 12 sati, baš kao i u subotu, 15. aprila.

Na Vaskrs, u nedelju, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, dok isti objekti u ponedeljak moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

U dane vaskršnjih i provomajskih praznika nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Informer

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena, istaknu na vidnom mestu objekta najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane vaskršnjih i prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

Shutterstock

Ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, koji se nalaze u stambenim zgradama, mogu 14. i 15. aprila početi sa radom najranije od 6.00 i raditi najduže do 1.00 i emitovati muziku ili priređivati muzički program najduže do 24 sata, a ostalim danima praznika rade od 6.00 do ponoći i emituju muziku najduže do 23 sata.

Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, koji se ne nalaze u stambenim zgradama, mogu raditi 24 sata.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija