• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.04.2017

13:51

PKS: Naknada za flaširanu vodu smanjena za 12 odsto!

Društvo

PKS: Naknada za flaširanu vodu smanjena za 12 odsto!

Podeli vest

Na inicijativu Privredne komore Srbije (PKS) smanjen je iznos naknade po litru prodate flaširane vode za 12 procenata u odnosu na iznos iz 2016. godine, što domaćim proizvođačima omogućava konkurentniji položaj na tržištu Evropske unije i zemalja okruženja, saopšteno je danas iz PKS

Novom Uredbom o visini naknade za vodu za 2017. godinu, koju je Vlada usvojila na sednici 13. aprila, naknada je umanjena za 12 odsto, čime je ovaj iznos vraćen na nivo iz 2012. godine.

Uredba o visini naknade za vode za 2017. godinu je rezultat uspešne saradnje PKS i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, koje je razumelo potrebu privrede da se na ovaj način pruži podrška za unapređenje konkurentnosti naših proizvoda, kako na domaćem, tako i na tržištu regiona i EU.

Razgovore povodom inicijative za smanjenje naknade sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine pokrenula je Grupacija proizvođača mineralnih voda, voćnih sokova i bezalkoholnih pića PKS.

Proizvođači su zadovoljni usvojenom Uredbom i vide je kao značajan korak na unapređenju konkurentnosti. Ističu važnu ulogu PKS i inicijativa usmerenih na poboljšanje uslova poslovanja i investicionog potencijala svojih članica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija