• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.04.2017

15:16

SRBIJA DA SUDI HRVATSKIM ZLIKOVCIMA: Linta žestoko prozvao Zagreb zbog odbijanja da kazni ubice Srba!

Društvo

SRBIJA DA SUDI HRVATSKIM ZLIKOVCIMA: Linta žestoko prozvao Zagreb zbog odbijanja da kazni ubice Srba!

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da ni posle 22. godine od zločinačke akcije "Bljesak" u Hrvatskoj ne postoji spremnost da se priznaju srpske žrtve i kazne odgovorni za brojne zločine nad Srbima na području zapadne Slavonije

U slučaju da hrvatsko pravosuđe odbije da procesuira odgovorne za ratne zločine srpsko tužilaštvo treba da podigne optužnice i raspiše poternice za navedenim hrvatskim komandantima, poručio je Linta.

- Hrvatska vojska je masovno granatirala srpska mesta, gađala zoljama autobuse u kojima su bili civili i pucala po kolonama žena, dece i staraca koja se kretala prema mostu na reci Savi da bi prešli u Republiku Srpsku - podseća on.

TUGA DO NEBA! HILJADE SRBA SUTRA NEĆE NA URANAK: Krajišnici će paliti sveće za mučenike koje su pobili hrvatski zločinci

Kako kaže izbeglice koje su kasnije prošle tim putem videli su cisterne sa vodom i hrvatske vojnike kako peru put od krvi. 

- Hrvatska se nije suočila sa zločinima što pokazuje činjenica da se odaje počast samo hrvatskim žrtvama dok se srpske žrtve ignorišu i ne priznaju - naglasio je Linta u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

On traži da srpsko Tužilaštvo za ratne zločine konačno pokrene istragu protiv hrvatskih komandanata koji su odgovorni za zločine nad srpskim civilima i zarobljenicima u akciji "Bljesak".

I NEMCI SU UKAPIRALI: Mržnja prema Srbima u Hrvatskoj kreće od političara!

Sutra se navršava 22 godine o agresije hrvatskih oružanih snaga na Zapadnu Slavoniju, kada je počela operacija nazvana "Bljesak", u kojoj je tokom dva dana ubijeno ili nestalo 283 Srba, od kojih 55 žena i 11 dece. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zvezdan

pre 6 godina

Ima vremena da im vratimo istom merom, ako nema pravde ima sile. \n

marko

pre 6 godina

Pravda je na istoku, gde su srbi zrtve. Na zapadu smo samo kolateralna steta.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija