• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs/informer.rs

04.05.2017

12:12

(VIDEO) SRPSKI SISTEM ALAS JE UBICA TENKOVA, BRODOVA I HELIKOPTERA: Našu zemlju više niko neće smeti da napadne!

Društvo

(VIDEO) SRPSKI SISTEM ALAS JE UBICA TENKOVA, BRODOVA I HELIKOPTERA: Našu zemlju više niko neće smeti da napadne!

Podeli vest

Raketni sistem "Alas", pravi je hit među kupcima srpskog naoružanja iz celog sveta, imao je na poligonima Tehničko-opitnog centra Nikinci premijerno gađanje, Ovaj raketni sistem posebno brine sve one koji bi da ugroze bezbednost naše zemlje


Naši inženjeri razvili su navođenu raketu zemlja-zemlja, koja je toliko precizna da sa 25 kilometara pogađa pravo u metu veličine mobilnog telefona. 

Reč je o protivoklopnom višenamenskom raketnom sistemu velikog koji može da dejstvuje bez neposrednog vizuelnog kontakta sa ciljem. 

NATO I SAD U PANICI: Srbi imaju oružje koje može da uništi bilo koji grad u regionu!

Namenjen je za uništavanje tenkova, borbenih vozilia, utvrđenja, brodova, helikoptera. 

Ono što ga izdvaja od sličnih sistema u svetu jeste izuzetan nivo preciznosti, ostvaren zahvaljujući ugradnji TV ili infracrvene glave za samonavođenje, koji projektil pretvara u neku vrstu raketnog snajpera. 

NATO U PANICI! Putin i Lukašenko naoružavaju Srbiju za BALKANSKI RAT?!

Slika se prenosi do komandnog mesta, omogućujući na taj način operaterima da izaberu optimalnu udarnu tačku, ili da raketu preusmere na drugi cilj, ili da je samounište, ukoliko to taktička situacija nalaže. 

Velika prednost ovog raketnog sistema jeste što on nije vezan za jednu vrstu platforme. Moguće ga je lansirati sa različitih vrsta vozila, pa čak i helikoptera.

Ponosi srpske vojne industrije - Alas, Oganj, Morava, Nora, Miloš i Lazar biće predstavljeni javnosti tokom spektakularne vežbe "Čelik 2017", koja će biti održana 9. maja povodom Dana Vojske i Dana pobede!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aleksandar

pre 6 godina

E to volim da vidim.Nema bolje od domace proizvodnje,pa makar i nebila najbolja na svetu ali je bitno da je nase i da moze da se proizvede nedao bog i po hitnom postupku ako zagusti i naravno da su tu uvek izuzetno dobre pare zaradjuju.Cika Vucic definitivno drasticno podize nasu vojnu industriju koju je glomazni samarac Sutanovac osurio i osakatio.Ne znam ali ja sam od onih koji misle da mi za par godina mozemo konacno da pocnemo da zivimo normalno.Jer ovi sto su nas unazadili za 50godina sa istoriskom privatizacijom,gde je unisteno nekoliko hiljade fabrika i preduzeca a da za te pare niti jedno nisu otvorili dobro imamo jos uvek i drzavu.Jer tolike hiljade bi i nemackoj polomilo noge a ne nama posle rata i bombardovanja.More nanu li im .... lopine neopevane.

Srdjan

pre 6 godina

Ti si stvarno, ustvari ne znam sta da kazem, za tebe. Da te pitam sta je VS dobila od naoruzanja osim 2 kom Mi17 koje smo platili ovaj hit u svetu ALAS je namenjen vojsci UAE koja je platila 200 milona dolara za razvoj rakete, nasa vojska verovatno nikada nece ni dobiti taj sistem. Hvalimo se najsavremenijom modularnom puskom, pa sto smo onada kupili Belgijske a ne domace. A da Migovi su stigli samo zbog modernizacije su postali stelt pa se ne vide.

goki

pre 6 godina

Nato izneverovao. Sada ce dobro da razmisli ako bude hteo da napadne. Srbija opasna sila, sa sve busnim cizmama, vlaznim kasarnama, 4 tenka i migovima koji samo sto nisi dosli.

samostalni car

pre 6 godina

aleksandre u pravu si skroz. delim tvoje misljenje. \n

DEDA RAKA

pre 6 godina

Poslovica kaže: Ko ne hrani svoju vojsku - hraniće tudju ! Naše komšije - nekadašnja braća - sada BIVŠA BRAĆA prilaze vojnim savezima da ih brane, a od koga ? Tudje neću - SVOJE NEDAM, ja to tako gledam.

nada

pre 6 godina

U Srbili ima mozgova i veoma dobrih naucnika ali isto tako im se mora omoguciti rad u svojoj zemlji i nedati im priliku da odu preko !!!!!!!!!!!! Odbraniti zemlju je prioritet i pokazati da su stara vremena prosla i nikad ne dosla. Samo sloga Srbina spasava !!!!!!!!!!

alek

pre 6 godina

Bratac, nauci prvo pravopis, pa onda komentarisi dok ti prsti ne utrnu.\n

boro

pre 6 godina

e što bi te volio vidjeti , da te naučim pravopis , ali na seljački način . Krelac jadni .

Lucky

pre 6 godina

Nije lijepo rugati se drugim ljudima. Ne zna čovjek pa šta? Nisu svi srpski jezik voljeli i bili odlični i vrlo dobro učenici. Najviše se kajem što sam sve lektire pročitao i štrebao srpski jezik jer sam od njega najmanje koristi imao. Da sam učio njemački sada sam mogao paliti preko grane a ne truliti u Republici Srpskoj - leglu mafije u kojem posla bez korupcije nema.

Marcco

pre 6 godina

Hvala bogu da imamo i ovo čudo. Kad zaore neki neprijateljski brod preko Šumadija ima da ga razbijemo.

goran

pre 5 godina

Vojska od ovoga svega nema ništa tako da naslov i tekst nemaju veze sa istinom, čak mislim da sve što je i prodano nije proizvedeno nego uzeto od vojske i nakalemljeno na vozila (Nora) a i bovovi takođe nisu proizvedeni nego uzeti od vojske. Ovo je isto kao i miloševićeva pobjeda na kosmetu samo što se u ovom slučaju prikazuje da jačamo vojsku a ona se u stvari uništava i razoružava. Kad vojska bude imala sve nabrojano u tekstu u velikim količinama onda skidam kapu a do tada ovo je širenje lažnih vijesti.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija