• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.rs/informer.rs

13.05.2017

15:23

(VIDEO) SAVET PSIHOLOGA: Evo kako da sprečite decu da igraju "Plavi kit" i spasite ih od samoubistva!

Društvo

(VIDEO) SAVET PSIHOLOGA: Evo kako da sprečite decu da igraju "Plavi kit" i spasite ih od samoubistva!

Podeli vest

Da li je u pitanju nešto još gore nego što smo mislili?

Danima unazad pažnju javnosti privlači strašna igrica "Plavi kit" na koju smo već upozorili decu i roditelje. Igrica je do sada odnela na stotine mladih života u svetu, a prva žrtva pala je i u Hrvatskoj.

Ovih dana može se čuti kako je igrica stigla i u Srbiju. Većina ovih igara je "zatvorenog tipa" i u njih se može ući samo uz odobrenje administratora.

Psiholog Aleksandra Janković objašnjava da je u pitanju jako ozbiljna stvar i da roditelji moraju da objasne deci da nije u pitanju šala, već realan život. 

- Sve sekte koriste vrlo moderne tehnologije. One jesu na neki način dirigovane iz najrazličitijih sektaških centara i praktično tako se regrutuju novi članovi sekti. To što je zatvorenog tipa kod mnogih izaziva interesovanje, jer stvara ekskluzivitet - kaže ona i dodaje da je jako važno da se deci skrene pažnja. 

facebook.com

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile

pre 6 godina

Pa to je jednostavno. Gde je policija i ministarstvo prevde. Zatvorite pristup som sajtu i gotovo. Neki dan je izbrisan sa neta jedan nas zvanicnik, dok si reko keks. A ivi bajagi nemoze. Sio mi ga djura. Nego neko zaradjuje velike pare. Takodje, ovo bi mogao da bude povod, ministarstvu odbrane, da formira odelenje za sajber ratovanje. Da se idbranimo od ovakvih i slicnih napada.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija