• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.05.2017

11:48

NBS: Nema više sumnje, DAJNERS JE FALSIFIKOVAO IZVEŠTAJE!

Društvo

NBS: Nema više sumnje, DAJNERS JE FALSIFIKOVAO IZVEŠTAJE!

Podeli vest

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je da je Dajners klub falsifikovao izveštaje

- Nije više reč o sumnji o neregularnostima, već o falsifikovanim izveštajima Dajners kluba - izjavila je Tabakovićeva na konferenciji za novinare.

Račun Dajners kluba je blokiran zbog falsifikovanih računa koji su otkriveni kada je tu kompaniju preuzimao Erste kard klub. Kartice Dajners koristilo je oko 35.000 građana Srbije.

Tabaković je kazala da Dajners, koji u Srbiji posluje od 1992. godine, nije kontrolisala NBS jer je bio registrovan po osnovu Zakona o privrednim društvima, a da je sada podneo zahtev da bude registrovan kao platna institucija.

Po njenim rečima NBS nastoji da trgovci koji su primali Djaners kartice ne budu oštećeni i da ugled te kuće ne bude doveden u pitanje.

Dodala je da NBS očekuje od pravosudnih organa da stave tačku na kompromitovanje finansijske industrije i da budu kažnjeni oni koji su učestvovali u bilo kakavim finansijskim zloupotrebama.

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija