• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić- M. Dobromirović

31.05.2017

21:46

SRBIJA SPREMA 1.500 RAMBO RATNIKA: Vojna jedinica najboljih specijalaca moći će u svakom trenutku DA SPREČI UDAR NA NAŠU ZEMLJU!

Društvo

SRBIJA SPREMA 1.500 RAMBO RATNIKA: Vojna jedinica najboljih specijalaca moći će u svakom trenutku DA SPREČI UDAR NA NAŠU ZEMLJU!

Podeli vest

Ovog leta biće formirana posebna vojna jedinica sačinjena od najobučenijih, iskusnih specijalaca koji u svakom trenutku mogu da zaštite Srbiju od napada... Vučić najavio da će biti obučeni i naoružani kao američki 'Rambo specijalci'
Jovo Mamula

Vojska Srbije ovog leta formiraće posebnu jedinicu sačinjenu od najobučenijih i najiskusnijih specijalaca, koji u svakom trenutku mogu da zaštite Srbiju od bilo kakve agresije.

Očekujem da se svake godine obučavaju novi vojnici, što bi svakako ojačalo dosadašnje vojne snage
Bojan Dimitrijević, vojni analitičar

Elitna formacija brojaće 1.500 najboljih vojnika naoružanih najmodernijim oružjem i opremljenih po modelu "vojnika 21. veka".

Sprečiti udar na Srbiju

Glavno naoružanje u novoj jedinici koja se u Vojsci kolokvijalno naziva 'Rambo junit', kako saznajemo, biće prva srpska automatska modularna puška koja ima izmenjivu cev sa dva kalibra (7,62 mm i 6,5 mm "grendel") i predstavlja poslednju generaciju automatskih pušaka.

Osim puške, koja prednjači u odnosu na sve dosad viđeno, vojni specijalci dobiće i najsavremeniju balističku zaštitu i optiku.

 

 

Koliko dobro će vojnici zapravo biti opremljeni i obučeni, najbolje govori najava Aleksandra Vučića, koji je u intervjuu za TV Pink preksinoć rekao da će novi specijalci biti kao američki "Rambo specijalci".

Jovo Mamula

Glavni zadatak ove jedinice, objašnjavaju naši izvori, biće da 24 sata budu spremni za svaku akciju.

- Ideja je da posle prvih 1.500 specijalaca do kraja godine dobijemo još toliko posebno obučenih vojnika. Svi će proći najrigorozniju obuku, poput američkih "Foka" ili ruskih specijalaca "Alfa". Oni će dobiti najkvalitetniju i najskuplju opremu i oružje. Nijedna vojska u regionu još nije napravila ništa slično - prenosi naš sagovornik.

 

 

Kako saznajemo, najava osnivanja nove srpske specijalne jedinice digla je na noge bezbednosne strukture u regionu, a pogotovo šiptarske političare na Kosovu.

- Albanci u južnoj pokrajini već su digli buku kod svojih zapadnih saveznika. Njihova panika ide toliko daleko da su čak nekim ljudima u Vašingtonu i Briselu preneli "pouzdane informacije" da Beograd sprema iznenadni napad i osvajanje Kosova!?! Tači i ekipa, naime, tvrde da će specijalci izvesti neku vrstu blickrig akcije i preko noći zauzeti sever Kosova do reke Ibar - prenosi Informerov sagovornik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će naša zemlja već u septembru imati 1.500 najboljih specijalaca u regionu.

Činjenice o novoj pušci srpskih specijalaca

* 30 metaka je kapacitet magazina za municiju
* 7,62 mm je jedan od kalibara puške
* 6,5 mm "grendel" kalibar omogućava manji trzaj puške
* puška ima teleskopski preklapajući kundak od polimera

- S određenim brojem obučenih pripadnika policijskih jedinica, ovi vojnici će u svakom trenutku biti spremni da prihvate ne samo borbu protiv terorizma već i svaki drugi udar na Srbiju. Oni će biti ne samo obučeni nego i najsavremenije opremljeni. Nijedan vojnik u svetu neće imati bolju opremu - naglasio je Vučić.

Specijalna brigada

Vojni analitičar Bojan Dimitrijević ocenjuje da su ovo sjajne vesti i da je dobijanje najsavremenije opreme za specijalce veliki pomak.

- Reč je o najboljoj opremi za specijalnu brigadu. Nadam se da će u narednom periodu i ostali vojnici biti opremljeni na adekvatan način. Naravno, očekujem da se svake godine obučavaju novi vojnici koji će se kasnije pridružiti specijalcima, što bi svakako znatno ojačalo naše vojne snage - zaključuje Dimitrijević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovan

pre 6 godina

Bravo za srpsku vojsku, danas su pokazali pravo lice Srbije. \n

Lala iz Banata

pre 6 godina

Нема без сељака патриоте и борца.... - за Србију...!? Само сељак не зна за команду -повлачење, нити ће бежати из земље и оставити њиве и винограде....Пре ће погинути...!! Срећа па Србија поред ових професионалаца има и сељаке за недај Боже.... које долази полако...Свака част овим специјалцима али...Они бране пре свега примарно; систем и режим... а сељак.... ДРЖАВУ...- СРБИЈУ...!!! Зато: редован војни рок 6 месеци за сву децу Србије, да знају светлу традицију дедова и очева, и да знају како сачувати главу у невреме...

Milos

pre 6 godina

Vec imamo Saj, specijalna jedinica policije, pa Zandarmerija, pa Kobre , specijalna jedinica vojske Srbije, pa Specijalna brigada vojske Srbije, dakle 4. Napomenuo bih da je PTJ rasformiran.

mostarac

pre 6 godina

nema 1500 fajtera boraca kad se stavi na papir, momaka koji su spremni ko zvjeri.n40 do 50 plafon..... 1500 je velika jedinica za djelovanje. to je samo običan covjek, koga svaki nas seljak može vilama nabost. poznavalac sam borilačkih sportova i uopšte je kod nas rijetkost da neko radi za policiju i vojsku. ako objavite ovo, živi bili. Predsjedniku sve naj.n

kole66

pre 6 godina

Polako pocinjem da se nerviram. Sve je kao jamb u najavi. Voleo bih da imamo jaku i moderno opremljenu vojsku,ali se sve svodi na uskoro ce biti. Lazar, Milos, Alas, Morava, Sumadija, Terminator, sve je to jos uvek misaona imenica za nasu vojsku. O Migovima, Bukovima, S-300 raketama necu ni da pricam. Tako se kaze da ce Srbija već u septembru imati 1.500 najboljih specijalaca u regionu. Samo nije receno koje godine.

xxdet

pre 6 godina

Majstore, od toga se ne pravi javna prezentacija. Nema misaonih imenica i ovo sto se pojavi u novinama je previse. Srbija vise nije ista od ranije. Da se i te kako stvari dobro odvijaju govori ti ogroman strah kod psihopata i njihovih sluga svuda po evropi od Srba a pre svega od Rusa jer znaju da zapadni sistem vekovima pociva na lazima laznih proroka i krvi nevinih. U svojem strahu od srba su stvarali hrvate i jacali siptare da umesto njih ginu i kolju Srbe. U strahu od istine pravoslavlja nisu se bunili protiv turaka i islama stotine godina u Srbiji u srcu evrope, zato su svaki put stvarali Jugoslaviju kada je Srbija mogla biti svoja drzava uvaljujuci nam pokatoliceni bratski otpad i tudju kontrolu a sve u cilju da isteraju uticaj Rusije i oslabe Srbiju sto su uspevali a i sad to isto rade. Mi smo dosli do zida i nema dalje inace nas nece biti. Rusi to znaju i stali su i na svoj i na branik Srbije. Slusaj sad pazljivo, ovo je moje misljenje, ako se Srbija vrati na Kosovo, potpisujem da ce zapad probati da nam ponovo uvali neku krnju Jugoslaviju sa sve siptarima samo da ne budemo samostalni kao Srbska drzava. Ne dajmo to nikad vise braco moja !

boca

pre 6 godina

Pa evo da ti odgovorim mada sam težak na replike.Ta jedinica je 1979-1980 godine imala 60 pripadnika(ja sam bio jedan od njih).Što se tiče naoružanja imali smo za to vreme oružije da je mogla svaka vojska na svetu da se pohvali.O obuci neću da pričam - predavači u školskom centru govorili po nekoliko jezika pa su čak znali i neke lokalne iz azije i afrike...Da skratim naoružanje je za te prilike bilo vrhunsko,za brigadu niko živ nije znao ujutru smo se postrojavali sa radnim vodom,ko je prošao obuku-naučio je planinarenje, zimovanje,plivanje,alpinistiku,ronjenje,padobranstvo,desant iz helikoptera,preživljavanje u pustinjskim uslovima( ima ih u vojvodini),rad sa eksplozivom,specijalnim upaljačima...Sve je bilo na granici savršenstva a zašto se posle desilo ono što se desilo- pa valja pitati političare jer nekom nije odgovarala takva vojska.HVALA na ukazanom prostoru.

Feniks1

pre 6 godina

Ja bih umjesto crnih gaca preko lica preporucio dugacku bradu . Titovi nisu nista stavljali pa su svi bjezali od njih .

Dragojlo

pre 6 godina

Sve je to dobro i potrebno za vojsku Srbije ali sve dzaba ako bude neki novi Aleksandar Vasiljevic ili Perisic.

baba roga

pre 6 godina

Ovaj sa slike nosi neoprenske rukavice za pecanje .Nisu baš prijatne za nošenje i rad sa oružijem u njima.

Mile

pre 6 godina

"Boj ne bije svijetlo oruzje, vec boj bije, SRCE U JUNAKA". Moral je od svega bitniji. Ako oni znaju da ce ih drzava predati u Hag, ako znaju da u stvari ratuju da bi sacuvali kapital vlasniku kapitala i ako znaju da im poridice ekonomski slabi stoje i pri tom drzava nema cvrste zakone za zbrinjavanje istih dok su vojnici u akciji, onda tesko da se od njih moze ocekivati soektakularan ucinak.

cAPAJEV

pre 6 godina

Siptari proturaju dezunformacije. Oslobodice cjelo Kosovo a ne samo sjever

Milos

pre 6 godina

Alo da li ste svi vi normalni? Pa ko moze po izmisljenom liku iz B produkcije nazvati elitnu jedinicu? Nas nacionalni ponos je Rambo ako sam skapirao i to izjavljuje Premijer-Predsednik.Evo ako bas mora strano ime neka bude bratsko na primer Brus Li.Zasto? Pa za razliku od Ramba on jedini ubija Caka Norisa ja gledao.Ko nazove Drpske vojnike bilo kojim imenom osim Srpskim nema postovanja ni prema narodu ni prema vojsci ni prema drzavi.A to sto se kune nad Miroslavljevom jevandjelju znaci da nepostuje ni boga ni istoriju.

Drago

pre 6 godina

Ja se ne nerviram ali se slažeš sa svim što je kole66 napiso. Nadam se da će to što ste pisali zadnju godinu dana i stići u Srbiju iz Rusije i sve što ste napisali, da će se nap5raviti u Srbiji i realizirati i da će vojska i policija biti jedna od naj boljih u regijonu. SRETNO SRBIJO.

Teodora Lektora

pre 6 godina

Pišete da je to 'Rambo junit'. I još kažete bravo. Pa nije bravo. Ako je srpska, onda nije ni Rambo ni junit. A kako bi bilo da ipak sačuvamo nešto malo nacionalnog dostojanstva.

Naprednjak iz R Srpske

pre 6 godina

mostarac, a šrta ti znači ovo ".n" ??? Da šefovi prepoznaju tvoje komentare i dodijele ti sendvič? Što se tiče ove vijesti, podržavam ovu ideju. Vojsku treba jačati i da budemo spremni u svakom momentu da odbranimo zemlju, a daće Bog i da vratimo Kosovo. Vučića poznajem lično, nisam ga podržavao zbog nekih loših poteza koje je napravio kada je u pitanju SNS iz R.Srpske i od tada nisam nikada glasao za SNS u Srbiji, ali vjerujem da zna šta radi i da će donijeti boljitak Srbiji. Volio bih da se malo uključi i u politički život Srpske i da skloni korumpiranog dezertera i ratnog profitera sa grbače Srba iz Srpske. Znam da to on jedino može.

Vladimir

pre 6 godina

Teško je oteti se utisku da je srpska Vojska "prespavala" poslednjih 20tak godina... Ne mislim samo u smislu materijalne opremljenosti, već mnogo više u organizacionom smislu... Organizacija naše Vojske, i samo poimanje te vrste problematike, je duboko ukorenjena u modelima JNA, iz koje je potekla i nastala... Propustili smo priliku da stvorimo savremenu i modernu Vojsku a, na žalost, mislim da još neko vreme ni nećemo jer su razmišljanja rukovodećih vojnih struktura mnogo više okrenuta slavnoj prošlosti, a manje sadašnjosti koja je vrlo skromna, i budućnosti za koju nemamo nikakve ozbiljnije planove...

giša

pre 6 godina

Lijepo je to čuti ali me brine jedan osnovni podatak a to je način odabira tih pripadnika.Znate vi kako to kod nas ide svak je svačiji a posebno što ljudi pate od titule specijalca.Lično loše iskustvo imam sa tim specijalcima u kriznim momentima za vrijeme rata u BiH gdje su na sve načine nastojale da opstruišu ulazak u samu borbu sa neprijateljem počev od art.pripreme kao nije dovoljna i do same papirologije kao nemaju naredbu pretpostavljenog.Ada vam pravo kažem top je sve bili skupljeno skonca i konopca.Jedno je trenirati u mirnodopskim uslovima i pokazati mišiće ali kada zapuca druže za c380 stepeni se promijeni čovjek.Istina je da se mnogo filmova gleda i iz njih se uzima ono što ne valja a ono poučno niko ne gleda.to znaju producenti koji prave te filmove,bitan je mozak a ne mišić.Neka vam je sretno.

Lovre

pre 6 godina

Hahahaha.. jel imate vi obicnih vojnika, ili samo "specijalce"? Hrvatska ima specijalce, ali nasoj vojsci, jos od prije Oluje je glavni prioritet- obuka docasnika, dakle, da svaki vodja desetine bude izrazito dobro obucen i sposoban vojnik! Jeste, nije to nasa izmisljotina, nego smo platili najpoznatije vojne saveznike da nam procijene potrebu i strategiju vojske, i napravili su to odlicno, sto se pokazalo i u Oluji, i poslije u RS.. specijalci su za odredjen zadatak, ali za rat, najvazniji je sposoban docasnik!

Rambo

pre 6 godina

'Ocete ko ja da budete??? Malo morgen - meni onomad za film dali jako poseban luk i strelu, elikotere obara, bre! Mada, tesko protivnicima ako uspeju da vas time opreme, opasno oruzje, bicete sila!

jasim

pre 6 godina

Kada cujem ovo modularna puska pa jos 6,5 grendel,pa prvi koji cemo koristiti taj metak u svetu u vojne svrhe,alo breee ljudi znate li vi o cemu pricate,nasa vojska ima u rezervi starog dobrog metka 7,62x39 da ako zatreba ratujemo deset godina dok ga ne potrosimo plus sto moze da se uveze od drugih jer ga mnoge zemlje koriste,znate li koliko para treba da se napune ratne rezerve ako predjemo na taj metak,plus nekoliko bombi na fabrike municije u clucaju rata i dovidjenja,ono sto si imao potrosio,od drugih da uvezes nema,i sta onda,da ratujemo kamenjem,a ta zamena cevi u ratnim uslovima te cas hocu ovu ,te sada hocu ovu,mozes misliti,pa kod nas 95 posto mladica izmedju 18 i 25 godina ne zna da izvadi zatvarac ni na staroj m48 ni ti je ikada pucalo iz bilo kakvog oruzija a oni ce sutra da menjaju cevi na toj modularnoj ako zatreba u ratnoj situaciji,eeeej bre manite se gluposti.

vlada

pre 6 godina

Angažujte pedesetak "rambovaca" da prvo srede ove bitange iz "opozicije"! I to je AGRESIJA na miran život gradjana i pravni poredak!

drago

pre 6 godina

Dace,dragi,Bog!"Ko ide polako-Stize daleko" !!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija