• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

06.06.2017

08:29

(VIDEO) RANJENI SRBIN JE DOBAR SRBIN! Kusta u Rusiji igrao fudbal i - POBEDIO!

Društvo

(VIDEO) RANJENI SRBIN JE DOBAR SRBIN! Kusta u Rusiji igrao fudbal i - POBEDIO!

Podeli vest

Srpska umetnička reprezentacija je u izuzetno teškoj utakmici nadigrala selekciju Slovenije sa 2:1 u Drugom kolu Grupe D Svetskog prvenstva u fudbalu za umetnike u Moskvi. Srpska ekipa je na utakmici protiv Slovenije imala i pojačanje - iako ugruvan na teren je istrčao i proslavljeni režiser Emir Kusturica

 

Slovenci su prvo poluvreme završili sa golom prednosti, koji je postigao pevač Bojan Zrnko, a do izjednačenja u drugom poluvremenu je došlo autogolom. Pobednički gol za Srbiju postigao je iz penala di-džej i reper Marko Đurovski.

- Utakmica je bila neizvesna, protivnik je u početku imao inicijativu, ali mi smo takav sklop koji ne odustaje nikad i na kraju smo pokazali da smo bolji - rekao je Đurovski za Sputnjik.

Utakmica je protekla u izuzetno napetoj atmosferi, nervoza se osećala u oba tabora zbog značaja meča, jer je od ishoda zavisilo ko će biti prvi u grupi posle Drugog kola.

- Srbiji je dovoljan jedan bod da i faktički obezbedi prvo mesto u grupi i plasman u polufinale - rekao je za Sputnjik Miloš Vilotić, tim menadžer srpske selekcije.

Igru na terenu dodatno su otežavale vremenske neprilike - kiša i vetar, ali je srpska ekipa srčanošću i kvalitetom pokazala kako se igra i bori.

Podsećanja radi, ovo je druga uzastopna pobeda srpske umetničke selekcije na SP u fudbalu za umetnike. Srbija je već zabeležila pobedu nad Italijom 4:0, a u trećoj utakmici Grupe D podeliće megdan sa "neugodnim" Izraelom, 7. juna.

Srpska ekipa je na utakmici protiv Slovenije imala i pojačanje - iako ugruvan na teren je istrčao i proslavljeni režiser Emir Kusturica.

On je u petak veče imao saobraćajnu nesreću na Ibarskoj magistrali i uprkos povredama doputovao je u Moskvu, kako bi pružio podršku srpskom umetničkom timu.

- Ranjeni Srbin - dobar Srbin. Kad nas neko rani mi smo najbolji, i kad se ništa od nas ne očekuje, kad se najmanje očekuje, mi tada pravimo najbolje podvige. Zato je ova utakmica meni bila važna, pa makar i na pet minuta. Moje ogromno iskustvo u fudbalu je dalo svoje rezultate - rekao je Kusturica.

Slavni režiser je ocenio da su naši momci sjajno odigrali utakmicu.

On je u šaljivom tonu dodao da se srpskoj umetničkoj reprezentaciji pridružio "zato što je umetnik i bivši fudbaler".

- U vremenu kada se u svetu sve profesionalizuje i sve postaje jedan nepodnošljiv cirkus i kada ljubav prema sportu i ljubav prema muzici postaje izražena samo kroz novac. Ovo je divan pokušaj da se u stvari čitav jedan svet izmesti. Ovo kako su naši momci danas igrali fudbal, tako se igra, mislim Druga liga - dodao je Kusturica.

printscreen

Srpska reprezentacija danas ima dvostruko slavlje, "art fudbaleri" slave pobedu nad Slovenijom, ali i rođendan kapitena, glumca Andrije Kuzmanovića.

Podsetimo, Međunarodni fudbalski i muzički festival "Art fudbal" održava se 10. put u Rusiji, a postao je jedan od najznačajnijih svetskih sportskih i muzičkih događaja humanitarnog karaktera. Održava se u okviru projekta "Pod zastavom plemenitosti", sa ciljem da se prikupe sredstva za lečenje teško bolesne dece.

Ove godine za titulu šampiona sveta u Moskvi bore se selekcije Srbije, Argentine, Velike Britanije, Mađarske, Izraela, Italije, Kazahstana, Južne Koreje, Holandije, Paragvaja, Poljske, Rumunije, Slovenije, Turske, Estonije i, naravno, domaćina - Rusije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bojan

pre 6 godina

Slovenija - Srbija BRAĆA SLOVENI! Ne dajmo se! Pozdrav u deželu!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija