• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.06.2017

12:46

EKSKLUZIVNO! OVO SU REŠENJA TESTA IZ MATERNJEG JEZIKA ZA MATURANTE! Evo koja su ih pitanja danas najviše mučila!

Društvo

EKSKLUZIVNO! OVO SU REŠENJA TESTA IZ MATERNJEG JEZIKA ZA MATURANTE! Evo koja su ih pitanja danas najviše mučila!

Podeli vest

Završni ispit iz maternjeg jezika za učenike osmog razreda u Srbiji održan je danas u svim osnovim školama. Polaganju testa pristupio je 69.726 učenika, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

 

Prema informacijama iz školskih uprava, testiranje je proteklo u skladu sa procedurom i bez nepravilnosti. 

U Osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Osaonici početak ispita kasnio 54 minuta. Kašnjenje ispita ni na koji način nije ugrozilo regularnost, jer su supervizori i dežurni nastavnici, koji su pratili sprovođenje testiranja radili u punom sastavu i poštovanje procedure.

 

Tanjug

Sutra, u četvrtak, 15. juna, učenici će polagati test iz matematike, a u petak 16. juna 2017. godine kombinovani test sa pitanjima iz istorije, biologije, geografije, fizike i hemije. Testove za polaganje završnog ispita pripremio je Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

Učenici na završnom ispitu mogu ostvariti ukupno 30 bodova, svaki test nosi po 10 bodova, a uspeh u školi se boduje sa maksimalnih 70 poena. 

Broju poena ostvarenih na osnovu uspeha u osnovnoj školi i na završnom ispitu, dodaju se bodovi sa međunarodnih i republičkih takmičenja. Na osnovu ukupnog broja bodova učenici se opredeljuju za željene škole. 

Tanjug

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 18, a konačni 23. juna 2017. godine. 

Popunjavanje i predaja liste želja je 24. i 25. juna u matičnim školama, a upis učenika u prvom upisnom krugu je 04. i 05. jula 2017. godine, n avodi se u saopštenju. 


POGLEDAJTE REŠENJA TESTA IZ SRPSKOG/MATERNJEG JEZIKA:

Informer
Informer
Informer
Informer
Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija