• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.06.2017

12:15

(FOTO) EVO ODGOVORA NA PITANJA IZ KOMBINOVANOG TESTA ZA MALE MATURANTE!

Društvo

(FOTO) EVO ODGOVORA NA PITANJA IZ KOMBINOVANOG TESTA ZA MALE MATURANTE!

Podeli vest

Ministarstvo prosvete objavilo je rezultate kombinovanog testa koji su danas polagali budući srednjoškolci

Prvog dana polagali su test iz srpskog (maternjeg) jezika, juče test iz matematike, dok su danas od 9 časova bivši osmaci polagati kombinovani test - biologija, hemija, fizika, istorija, geografija.

Polaganju testa pristupio je oko 70.000 učenika.

Objavljujemo rešenja kombinovanog testa, a bivši osmaci ovde mogu da provere kako su uradili i da već počnu da sabiraju bodove

Tanjug

Učenici na završnom ispitu mogu ostvariti ukupno 30 bodova, svaki test nosi po 10 bodova, a uspeh u školi se boduje sa maksimalnih 70 poena. 

Broju poena ostvarenih na osnovu uspeha u osnovnoj školi i na završnom ispitu, dodaju se bodovi sa međunarodnih i republičkih takmičenja. Na osnovu ukupnog broja bodova učenici se opredeljuju za željene škole. 


POGLEDAJTE REŠENJA KOMBINOVANOG TESTA:

Informer
Informer
Informer
Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dr

pre 6 godina

Greska! Biologija; pitanje, odnosno odgovor broj 5, proces varenja se završava u debelom, a ne u tankom crevu

generacija 77

pre 6 godina

Svi koji kukate da je test tezak,niste upravu.Tezak je svakome ko nije ucio i kome su poklonjene ocene .Polagao sam prijemni 91 u matematickoj gimnaziji.Srpski sam resio za pola sata,a matematiku za sat vremena.Nisam se spremao nijedan jedini dan za prijemni.Sta hocete?

Nenad

pre 6 godina

Samo kada nema negativnih bodova jer je to iživljavanje nad učenicima i studentima.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija