• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.07.2017

08:40

(FOTO) ZORANA MIHAJLOVIĆ U NOĆNOM OBILASKU RADOVA U GRDELIČKOJ KLISURI: Ovo je najvažniji projekat za našu zemlju!

Društvo

(FOTO) ZORANA MIHAJLOVIĆ U NOĆNOM OBILASKU RADOVA U GRDELIČKOJ KLISURI: Ovo je najvažniji projekat za našu zemlju!

Podeli vest

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović obišla je sinoć radove na Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru, jedinom gradilištu gde se radi i noću, i poručila svim drugim izvođačima i podizvođačima da se, sledeći ovaj primer, organizuju i rade duže, jer će im dobre reference pomoći da dobijaju i druge velike poslove koji će se u Srbiji raditi

 

Prema njenim rečima, drržava je stvorila uslove da može da se radi, novca ima dovoljno, projekti su završeni. Od izvođača se očekuje završetak radova, a ukoliko to ne bude bilo u roku, postoje negativne reference.

Ona je rekla da je Grdelica najteže gradlište na, kako je istakla, najvaznijem projektu za našu zemlju. 

Tanjug

- Ovo je jedino gradilište na Koridoru 10 gde se trenutno radi noću od četiri ujutru do 24 sata. Praktično od ovog gradilišta zavisi sve dalje i zato je važno da se radi koliko god je to moguće i koliko vremenski uslovi dozvoljavaju - rekla je ministrka i dodala da je vrednost investicije u Grdeličkoj klisuri je 280 miliona evra.

Ona je uputila apel, kako je rekla, poruku svim vlasnicima, direktorima kompanija, izvođačima i podizvođačima, na Koridoru 10 nego i na Koridoru 11, da se rdovi ubrzaju i zahvalila, kako je istakla, radnicima na posvećenosti u radu.

Tanjug

Ministarka Mihajlović je dodala da je 96 odsto Koridora završeno,a da je urađeno, kako je navela, preko 200 kilometara puta u prethodne dve godine.

Ona je radove obišla u pratnji dva v.d. direktora "Koridora Srbije" Zorana Babića i "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka.

Tanjug

Babić je istakao je da je deonica u Grdeličkoj klisuri veoma zahtevna i da ima osam mostova, a da se trenutno na njima radi hidroizolacija.

- Na 2,3 kilometra smo uradili regulaciju toka Južene Morave. Imamo pet kosina, ovo je kosina broj 2, dužine 700 metara i najzahtevnija je - objasnio je Babić.

On je kazao da se trenutno na ovoj tački Lot 1, radi na 900 prenapregnutih ankera dužine između 20 i 25 metara .

Tanjug

- Imamo obavezu da sa ovoga mesta pomerimo 200 hiljada kubnih metara materijala kako bi došli do konstrukcije autoputa . Ovaj usek nam se nalazi na jednom kritičnom putu i od njega zavisi kompletna deonica, zbog toga smo dogovorili, naložili kompaniji Azvi, izvođaču radova, da produže radove, tako da sam ja sada mngo veći optmista - rekao je direktor Koridora.

Tanjug

Na pitanje novinara kada bi trebalo da radovi na ovoj deonici budu gotovi Babić je kazao:

- Mi ćemo već 10. jula, odnosno u drugoj dekadi jula imati završene dve deonice na Istočnom kraku Koridora 10, od Crvene reke do Čiflika i Čiflik-Staničenje u ukupnoj dužni 25,4 kilometara - rekao je Babić.

Tanjug

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mirko

pre 6 godina

...ajde sada svi lepo na radne zadatke ukljucujuci i bucmaste Zoke!!

Radovan

pre 6 godina

Znate sve je to ok i uspesi su nesumnjivi ali nemoj da sve preuvelicavamo?Prvo Grdelica nije bauk i u Evropi je takvih i slozenijih projekata mnogo samo pogledajte sta su Grci uradili?Govorite realno normalno i bez mnogo eep ?Dobri ste ali niste jefini!???Sad je i Babic strucnjak za mostove i za puteve i za sve ?Ej trezveno razmisljajte i postujte prvo sebe pa onda druge?

iskustvo

pre 6 godina

Znao sam da je noc njeno vreme. Ima sarma i lepuskasta je a putari imaju ukusa. Svi obilasci se zavrse lumperajkom do zore. moje iskustvo.\n

Fosil

pre 6 godina

Pitanje je bilo : "kad ce radovi , da budu gotovi , na toj deonici" ? Odgovor je delimican , sto nista ne kaze !

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija