• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

13.07.2017

13:25

"PANIK TASTERI" za 60 centara za socijalni rad u Srbiji!

Društvo

"PANIK TASTERI" za 60 centara za socijalni rad u Srbiji!

Podeli vest

Koordinaciono telo Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost obezbedilo je 60 sistema "panik taster" koji bi trebalo da budu postavljeni u centre za socijalni rad radi suzbijanja nasilja, saopšteno je danas iz tog tela

 

 

Korišćenjem "panik tastera" koji će uskoro biti postavljeni, policija će biti brzo alarmirana, što će povećati bezbednost korisnika usluga centara za socijalni rad i zaposlenih u njima.

Tasteri su obezbedjeni uz podršku Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women), a biće postavljeni u saradnji s Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

- Zbog sve učestalijih napada i dogadjaja sa tragičnim ishodima u centrima za socijalni rad, koji ostavljaju ogromne posledice na decu, porodice i društvo u celini, obezbedili smo panik tastere, kako bismo sprečili da se slične tragedije ponove - rekla je predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

On je dodala da je borba protiv rodno zasnovanog nasilja "zadatak celog društva, koja zahteva saradnju vladinog i nevladinog sektora, svih nadležnih institucija, stručne javnosti i medija koji zajedno moraju da ulože više napora da se nasilju stane na put".

- Nasilje nad ženama nije samo problem države, institucija, zakona, to je društveni problem koji nećemo rešiti ako se svi ne uključimo. Moramo da brinemo više o drugima ako želimo da naša deca imaju sigurniji i zdraviji život - kazala je Mihajlović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ma bre

pre 6 godina

Kakvi tasteri , 40 god robije odmah, pa da vidiš onda

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija