• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.07.2017

13:00

MINISTAR VULIN O POVRATKU OBAVEZNOG VOJNOG ROKA: O tome mora da odluči čitavo društvo!

Društvo

MINISTAR VULIN O POVRATKU OBAVEZNOG VOJNOG ROKA: O tome mora da odluči čitavo društvo!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas da su obavezno služenje vojnog roka vratile mnoge zemlje, ali da to nije pitanje za ministra, već za čitavo društvo

 

On je u intervjuu za magazin "Odbrana" naveo da mnoge zemlje nisu nikada ni ukidale vojni rok, ali da je to trenutno suviše kompleksna tema.

- Obavezno služenje vojnog roka vratile su mnoge zemlje, poput Švedske. Neke ga nikada nisu ni ukinule. To je isuviše kompleksna tema da bih o njoj, u ovom trenutku, mogao da se izjasnim, pogotovo ne eksplicit no. Nije to nešto što ministar može da preseče. Čitavo društvo treba da razmisli o tome - rekao je Vulin.

On je dodao da se proteklih godina puno pričaćo  o ovoj temi i da na osnovu pisanja medija može da se zaključi da je skoro 100 odsto Srba za vraćanje obaveznog služenja vojske.

- Onda pozovete rezerviste na vežbu i doživite salve napada. Kažu kako se "militarizu je društvo", pitaju "za koji se rat mi to spremamo!?" itd. Dakle, moramo o to me svi dobro da razmislimo - rekao je Vulin.

Dodaje, da je činjenica da se ukidanjem obaveznog služenja vojnog roka veza između vojske i društva stanjila.

- Nije se izgubila, i nikada se ne će izgubiti, ali se neminovno stanjila. Upravo želim da tu vezu ojačam kako bi vojska ponovo postala deo našeg svakodnevnog života - naveo je Vulin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubo

pre 6 godina

Koji narod je uspeo ili nesto napravio bez cvrste ruke ,cilja , vere ,vodje ,istinskog vodje a ne osobe kao Tito i njemu slicni ...pa mi smo jos " jugonostalgicari" a jugonostalgicari NE VOLE SRBIJU,...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija