• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.07.2017

11:54

EVO KAKO ĆE SE SRBIJA REŠITI BESNIH I BAHATIH VOZAČA! Policija će meriti SREDNJU BRZINU NA AUTOPUTU!

Društvo

EVO KAKO ĆE SE SRBIJA REŠITI BESNIH I BAHATIH VOZAČA! Policija će meriti SREDNJU BRZINU NA AUTOPUTU!

Podeli vest

Priprema projekta MUP-a o merenju srednje brzine vozača na autoputu je u završnoj fazi i uskoro će početi da se primenjuje, izjavio je danas načelnik Uprave saobraćajne policjie Nebojša Arsov

 

Kako je precizirao, policija za to neće koristiti radare, niti kamere, već postojeći sistem naplate putarina.

- Kao što svi dobro znaju iz fizike kako se meri brzina, ako znamo tačno rastojanje između dve naplatne rampe, ako znamo kada je neko ušao, a kada izašao na nekoj naplatnoj rampi, mi ćemo lako izmeriti srednju brzinu tim vozilima - objasnio je Arsov.

Kaže da je Zakon o bezbednosti saobraćaja predvideo da može da se kazni vozač koji prekorači srednju brzinu kretanja na nekoj deonici, tako da, kada neko bude na nekoj naplatnoj rampi plaćao putarinu, tu će policija imati informaciju kolika je njegova srednja brzina. 

Kako je dodao, policija će, u zavisnosti od načina rada, ili odmah kod naplatne rampe zaustavljati vozače, ili će prijave slati na kućne adrese.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Возим 200 на сат, онда, паркирам са стране, па одспавам сат времена...И полиција ми онда .... - не може ништа...!!

Luka

pre 6 godina

Drzava ce se resiti nasilnika samo kada pocne da primenjuje zakon a to je da: Ove sto ablenduju na auto putu sankcinise. Ove sto sviraju kao nenormalni sakcionise. Prestane da stavlja u fioku iste ove koji prave prekrsaje. Prilikom obuke nauce ljude da je vozilo prevozno sredstvo i da za to treba da se koristi a ne da se maltretiraju drugi ucesnici u saobracaju. Jer isti ti vozaci cim predju Horgos super fini.. i jos nigde na svetu osim u Srbiji nisam video da parkira gde ko hoce i nista SAMO u Srbiji. A ovo merenje su gluposti u Nemackoj ni nema rampe u Austriji vinjeta i u drugim zemljama vinjete nema rampi...

Miki

pre 6 godina

Докле више оваквих идиотских предлога поставите камере на одређеним деоницам и кажњавај те све редом а не по избору и решили сте проблем.

PETAR 1

pre 6 godina

Udjem sipam gorivo, obidjem fontanu na slaviji, popijem kafu, a onda po gasu (150 km) a kad tamo po vremenu kao da sam isao peske.\n

Ribolovac

pre 6 godina

Ovo je jos samo jedan dokaz da se policija koristi kao instrument za punjenje budzeta. Autoput je po najmanji problem kod nas ljudi uglavnom ginu na Magistrali smrti (Ibarskoj) i ostalim magistralama. Ministar treba da razmotri kako da se resi bahatostii Crnogoraca na Ibarskoj, jer su oni i nase bahate bitange najveci problem. \nObzirom da Srbija prepisuje propise iz EU, zasto ne prepise i uvodjenje mobilnih slikara, radara koji pravo fotografije prekraioca i salju na kucnu adresu kaznu. Takve slikare treba svaki grad da poseduje i da im menja lokaciju....Tako se resava problem bahatih vozaca, a zagarantovan budzetski prihod, a to je nasoj vasti najbitnije!\nP.S. nadam se da ce ovaj komentar biti objavlje!\n\n

Metla

pre 6 godina

...sta ako neko stane pa popije kafu pa opet udri na 200km/h tu nema logike. Bolje je radar koji ce moci doakazati i bolje je za bezbednost.

Razmislite

pre 6 godina

Hoćete da kažete da je na računarima naplatnih rampi uvek tačno vreme, mislite da ima neko ko brine da li je tačno vreme uvek? Kod saobraćaje je sledeći problem, država donese zakon i ne insistira na sprovođenju. Recimo, ako poštujete ograničenja od Beograda do Ljiga, 85% je ograničenje 50, ako se pridržavate te brzine, stvori se kolona od 20 kilometara, onda krene nervoza i preticanje. Šta je suština, država toleriše vožnju preko ograničenja za oko 20 i svi voze preko ograničenja. Predlog, gde god možete podignite ograničenje brzine (novi most preko Dunava), i onda ne dozvolite nikakvo prekoračenje, za sve, ovako živimo u neuređenoj zemlji, pozdrav.

Grigorije MMM

pre 6 godina

A šta ako vozi prebrzo recimo pet minuta, a onda stane negde na autoputu i odmara se pola sata i opet ima odgovarajuću srednju brzinu na naplatnoj rampi?

Nole

pre 6 godina

Ne poznajen projekat MUPa ali sumnjam, jer sta ako vozac pre ili posle svog \" ludovanja\" svrati usput na sat ili dva u nekom restoranu ili gde vec? Kako cete izmeriti tu vasu srednju brzinu!\n

goran

pre 6 godina

I onda se cude sto se smisljaju vicevi o policiji.Vozim 250kmh stanem u mcdonald kod Velike Plane ili na bilo koju benzinsku pumpu popijem kafu i nastavim da vozim 250kmh i kada dodjem do nisa prosecna brzina mi 130kmh.

novi tesla

pre 6 godina

srpski genijalci to italijani imaju već 10 godina

ib

pre 6 godina

Hehehe ako je vozac udje a suvozac izadje na rampi. Ko je vozio vecom srednjom brzinom? K O ce i kako naterati ovo dvoje da se izjasni prekrsajnom sudiji ? Mogu se izjasniti a mogu i da cute...Hoce li u prosek ulaziti i ogranicenje na petljama od *80? A sta cemo ako na jednom delu bude snega a na drugom ne bude? Ko ce znati gde je sneg bio da udje u prosek.? a ima jos mnogo nacina.... ioak neka se razmisle zasto broj poginulih stalno raste dok oni kao rade na povisenju nivoa... pozzz iz gr. Odoh ja u vodu

milan

pre 6 godina

A sto lepo i asvaltiraju puteve....pokaldrmi to il posljunci....ceeemu vise asvalt i cemu auto koje ide preko 30.....

baš su pametni

pre 6 godina

odmoriš malo i rešen problemnn

dule

pre 6 godina

pa nece valda policajac sedeti u kucici za naplatu putarine da bi znao srednju brzinu vozila!?! koliko njemu treba vremena da popuni prijavu, a sta ako je i narednih pet vozila prekoracilo tu srednju brzinu. ma ovo je cist promasaj - radar je zakon: snimi vozilo, brzinu, zaustavi, naplati, napisi prijavu, to je cist dokaz - sve ostalo gubljenje vremena i neizvodljivo. ja bi pobio takve prijave \n

ceca

pre 6 godina

Ovo je kontraproduktivno. Šta ćete da radite sa strancima? Kako će njima da naplaćuju kaznu? Da li to znači da će srpski vozači da budu u podređenom položaju u odnosu na ostale? Da. A ako jesmo, to onda nije po Ustavu. Nije loša ideja samo je neprimenljiva.

Pera Detlic

pre 6 godina

Malo cu divljati po auto putu pa malo odmarati na pumpi ili motelu.\n

zarko

pre 6 godina

Ako vozac za vreme punovanja koristi krace u duze pauze,gde je onda srednje vreme.

DERAN

pre 6 godina

Za ovako razmišljanje treba imati diplomu hahahah. Znači mogu da jurcam 200 na sat i onda svratim na kafu negde usput, potrošim vremena koliko treba i dođem na naplatnu rampu. Taj Arsov je idealizovao putanju od tačke A do tačke B i očigledno nije otišao dalje u fizici od tačke A (osnovne škole) do diplome koju je očigledno kupio (tačka B), jer da jeste znao bi da postoji još gomila slova koja mogu biti tačke od-do. I da ne svratim na odmorište dovoljno je da čekam na naplatnoj rampi red i da ispeglam vreme itd. Zaista, zaista nemam više texta na ovako pametne predloge.

Coa

pre 6 godina

Ova mera se uvodi da se poveca promet na benziskim stanicama, a bezbednost ce biti jos gora jer se stvara razlika u brzinama izmedju onih koji piju i onih koji ne piju kafu.

Moravac

pre 6 godina

Francuzi to imaju,ali imaju i veoma lepe parkinge pored autoputa za odmor,gde vozaci sacekaju da uklope vreme od tacke A do tacke B.Licno iskustvo tokom voznje sa nekim drzavljanima Francuske. Treba raditi na obrazovanju,vaspitanju od malih nogu i to intenzivno,naravno uz opomene pa i kaznjavanje.

Srbislav

pre 6 godina

Plicajci pricaju fabuloze na naplatnim rampama se ceka i po pola sata a nekad i vise. i kako ce oni to uraditi ?

Nemanja

pre 6 godina

Samo da stupi ovaj zakon na snagu. Ne moze neko 200 km da prodje za sat vremena, ako to i uradi znaci da je vozio 200 km/h po satu. Podrzavam zakon. Sto pre to bolje. Pozdrav

bg

pre 6 godina

Kada neko vozi 200 km/h a a razmak je 300 km, treba da stigne do cilja za 1,5 sata. Ali, on se odmara sat vremena u kaficu tako da do rampe stigne za 2,5 sata. Taman da ne dobije kaznu.

Djak

pre 6 godina

e pa ovo ne znam da li postoji igde.....ovo je veoma inovativno da se uzmu pare bez rada....mrsko im da mere brzinu da te uhvate na delu pa ce ovako da pune budzet. (prilika da se isproba maksimalna brzina velikih automobila....pa onda sedi malo po strani...pojedi peceno pile i paradajz.....pa nastavi dalje....hahah)...koja glupost?! A na drugoj strani niko i nigde ne stane na STOP znak koji se smatra izuzetno velikim prekrsajem u normalnoj drzavi ali ne i u Srbiji. Opste ludilo.

Cipiripi

pre 6 godina

Ides npr. od Subotice ka Beogradu-vozis 200 na sat-stanes na pumpu na pice nekih pola sata-i kako ce sad da se dokaze da si jurio 200 na sat???

Micko

pre 6 godina

Kakva vlada takva i rešenja. Prvo sve ih treba otpustiti sa posla. Za ovakva glupa rešenja i nisu zaslužili da rade. Samo 1 primer. Vozim 100 km brzinom 300 km na čas, 20 min. Uzmem benzin, popijem kafu, čekam 15 min da platim putarinu i moja srednja brzina 100 km na čas. Najveća opasnost su 50% tehnički starih i neispravnih vozila!

Ljube

pre 6 godina

1) Znači lako će moći da "previde" prekršaje povlašćenih i zaštićenih 2) Zatrpaće sudove stotinama predmeta koji će iziskivati višegodišnje procese jer delo je na taj način teško dokazivo, biće veštaćenja i superveštačenja i svakakvih akrobacija, naravno sve o našem trošku Sve to im je izgleda jeftinije i lakše nego da sede sa radarom na putu ili da kao ostali moderan svet postave radare sa kamerama i daljinskom kontrolom.

Amater

pre 6 godina

KAKVI GLUPI PREDLOZI PA TO NEMA NIGDE U SVETU,SAMO ME ZANIMA KAKO RACUNATE AKO VOZAC SVRATI NA PUMPU ILI PARKING RADI ODMORA.VALJDA JE NORMALNIJE POSTAVLJANJE KAMERA PO PUTEVIMA KAO U EVROPSKOJ UNIJI.

Poznavalac

pre 6 godina

A šta je sa običnim ulicama,tu isto jure,ne staje se na pešačkom,tu pre svega treba uvesti drastične kontrole!

mile

pre 6 godina

kakvi bolidi umesto da srede signalizaciju i puteve oni se zamaraju glupostima a po gradovima javasluk

pera

pre 6 godina

HAHAHAHAHAHA koji carevi. Pa ja mogu da vozim 200km/h pa da stanem na kafu kod Aleksinca, i nastavim posle pola sata i prosek je 120km/h. Smehotresni su

200 na sat

pre 6 godina

Koja je svrha autoputeva onda, oni koji brzo voze mogu tad onda da počnu i da zaobilaze autoputeve pa da počnu da jurcaju obilaznicama i lokalnim putevima, pa kad počnu da u vazduh lete deca, šta onda? autoput je za brzu vožnji i tako mora da ostane!!!

Mosa

pre 6 godina

I u drugim evropskim zemljama postoje ovakve kontrole ( Italija) ali se pokazalo je jos gore , bahati vozaci voze 200km na sat a onda svracaju na benzinskim pumpama ili restoranima i uskladjavaju vreme i ne placaju kazne !!!

Sundjer Bob

pre 6 godina

Nacelnice kako ces da izracunas brzinu automobila ako se zaustavim na pola sata ili 45 minuta na parkingu izmedju dve rampe...?

novica

pre 6 godina

E PA GLUPLJU STVAR NISAM ČUO...PA MOŽE NEKO IZ nIŠA DA VOZI 250 NA SAT DO PRED bg, A ONDA SEDNE PRE NAPLATNE RAMPE DA SE ODMORI NA NEKOJ PUMPI ILI RESTORANU...zNAČI JPĐ JE MALO PARA...A PEŠACI AKO PREKORAČE BRZINU...???'

Mitat

pre 6 godina

Cista glupost i jos jedna mogucnost da policija pljacka narod kao o do sada pa i vise....

Vlada

pre 6 godina

Postajete polako ali sigurno Policijska drzava. Iovako vam Narod bezi iz Zemlje pa vi gledajte ko ce vam Porez u buduce placati.

Mrki

pre 6 godina

Ovo je ostvarivo samo pod uslovom da si prvi na naplatnoj rampi,a kad dodjes i cekas samo 3 minuta,prosecna brzina se drasticno smanjuje!Da mi je znati ko smislja ovakve gluposti!Valjda neko u tim silnim agencijama za bezbednost ovoga ili onoga moraju da urade nesto da bi primili platu...pa makar to bilo neostvarivo u praksi.

Pera

pre 6 godina

Dokle će da izmišljaju i šalju lažne pretnje??? Kao švedski TV detektori pre 30 godina.

Pera

pre 6 godina

protiv sam prekoracenja brzine ali ovo se ni Orvel ne bi osilio da uradi ... zasto to niko normalan ne radi nije zato sto ne znaju fiziku nego radi toga sto postuju privatnost drugih ljudi. Privatnost je ugrozena kada neko pocne da te prati, tj. kada pocne da uporedjuje kada si gde bio. Prvo na auto putu a posle po gradu, po kuci ... gde je tome kraj? Jednom kada ovakve stvari postanu normalne nesto gore od toga bice normalno po automatizmu. Ziveli.

Milan

pre 6 godina

Stajanje i zadrzavanje mora da bude izmedju neke dve naplatne rampe. Da li je to na benzinskoj stanici da se kupi gorivo pa se onda unutra ceka da se plati a uz to kupe se neke novine,nesto za pice i neke grickalice i prodje dosta vremena.Ili jednostavno zaustavljanje na nekom parkingu zbog WC-a pa onda kad se vec stalo da se i obrise sofersajbna od musica i ohladi malo motor i opet prodje dosta vremena.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija