• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vecernje novosti/informer.rs

22.07.2017

16:59

SRBIJA LEŽI NA VEĆEM BOGATSTVU OD NAFTE: Evo zašto SAD želi da istera Ruse iz naše zemlje i zašto su nas bombardovali!

Društvo

SRBIJA LEŽI NA VEĆEM BOGATSTVU OD NAFTE: Evo zašto SAD želi da istera Ruse iz naše zemlje i zašto su nas bombardovali!

Podeli vest

Kanadska kompanija "Nevsun" okončala je istražne geološke radove u okolini Bora, u rejonu Čukaru peki i nedvosmisleno potvrdila da je resurs koji su istraživali najbogatije nalazište bakra i zlata na svetu

Prema saznanjima Večernjih novosti, Kanađani su uz sadržaje bakra koji idu i preko 20 procenata na dubini od 600 metara pronašli i partiju od 12 metara u kojima sadržaj bakra ide i do 34 odsto u rudi.

Procenjuje se da je vrednost nalazišta olova, cinka, srebra, nikla, mangana, molibdena i bora na Kosmetu i do 1.000 milijardi američkih dolara

Puni smo zlata i bakra

Nalazišta u kojima procenat bakra prevazilazi jedan odsto smatra se profitabilnim, navode "Novosti".

U Rudarsko-topioničarskom basenu "Bor" trenutno se eksploatiše ruda sa najviše 0,3 odsto bakra u rudi.

SKANDAL, ŠIPTARI OTELI SRBIJI ČAK 7,7 TONA ZLATA: Tači dobio milione evra da strancima da rudu!

Informacije "Novosti" ukazuju da je "Nevsun" dobio i dodatna istražna prava da nastavi za potragom za bakrom i zlatom i u okolini, jer postoje naznake da je to ležište daleko veće od onog koje je do sada uokvireno.

Prema podacima lista "Novosti", postoji još najmanje 20 istražnih polja, koji se "naslanjaju" na Čukaru peki i šire se ka zaječarskom basenu "Nikoličevo", u kojima bi trebalo očekivati rezultate slične onima koji su već potvrđeni.

SVO ZLATO SVETA - stane u kocku sa stranicama od 50 metara?!

Partner Kanađana u postojećem ležištu Čukaru peki je američka rudarska korporacija "Froport Mekmoran", jedna od najvećih kompanija te vrste u svetu.

Uz to Nevsun istražna prava za potragu za bakrom i zlatom u okolini Bora deli sa multinacionalnom kompanijom "Rio Tinto", koja se smatra najvećom kompanijom te vrste na svetu.

Public

Nezvanične informacije pokazuju da bi za aktiviranje rudnika u regionu Čikaru peki trebalo investirati do pet milijardi dolara.

Bestijalna otimačina

Vojni stručnjaci smatraju da je rudno bogatstvo koje se nalazi na prostoru Srbije i Kosmeta jedan od razloga zašto SAD i Moskva po svaku cenu žele da Srbiju privole da uđe u njihov tabor.

Partner Kanađana u postojećem ležištu Čukaru peki je američka rudarska korporacija "Froport Mekmoran", jedna od najvećih kompanija te vrste u svetu.

Štaviše, tvrde oni, jedan od razloga NATO agresije na našu zemlju upravo je otimanje ogromnih rezervi uglja, naftnih škriljaca, ali i brojnih plemenitih metala poput zlata i bakra, kojima je Kosmet prebogat!

NATO DAO ZAGREBU ZADATAK DA PREKO ŠIPTARA ZAPALI BALKAN: Strah od Srbije i Putina okovao SAD i njihove savezinke!

Procenjuje se da je vrednost nalazišta olova, cinka, srebra, nikla, mangana, molibdena i bora na Kosmetu i do 1.000 milijardi američkih dolara.

Rezerve olova samo u Trepči iznose 425.000 tona, a tu je i 415.000 tona cinka i 800 tona srebra; da su rezerve nikla 185.000 tona i kobalta 6.500 tona.

U rudniku "Grebnik", južno od Gline, dokazane rezerve 1,700.000 tona boksita.

ROGOZIN BEZ DLAKE NA JEZIKU: Daćemo Srbiji sve što joj treba, a AKO NAS NAPADNE NATO - UNIŠTIĆEMO IH!

Četiri tone boksita sadrže dve tone glinice, iz kojih se dobija tona aluminijuma. "Grebnik" bi, dakle, mogao da proizvede 425.000 tona aluminijuma.

Shutterstock

Do sada utvrđene rezerve feronikla na Kosmetu su 15,000.000 tona, ali se procenjuje da su i mnogo veće. 

Samo rezerve kosovskog lignita, pokazuju procene, vrede oko 500 milijardi dolara. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zika

pre 6 godina

dzabe nama i zlato i nafta da je imamo a nemamo je,ne bi znali to da unovcimo,drugi bi kupili kajmak...mi Srbi da nadjemo kamen mudrosti iskoristili bi ga za kiseo kupus...

KoleM

pre 6 godina

Jes vala, mi našu naftu poklonili Rusima pa oni sada vade 10 miliona barela godišnje. To je oko 500 miliona $ poklonjeno bogatoj Rusiji od stane siromašne Srbije.

Bizmark

pre 6 godina

Koji većinski narod naseljava zemlju- njegova je zemlja. Mi koji smo imali istoriju za "plakanje" ostaje nam da naučimo iz predhodnih grešaka. Od Kosovskog boja naovamo ređali smo uglavnom poraze, izuzev Miloša Obrenovića. Sada umesto da nas je minimum 20 miliona, mi smo se utrkavali da izigravamo junake, a u stvari bili smo topovska hrana. I šta smo dobili za uzvrat?... Zašto Amerikanci ratuju? Prvo: prodaju oružje; Drugo: izeksploatišu tu zemlju; Treće: pare se slivaju u SAD... Ajde da pođemo od toga da smo vratili Kosovo. Da li mi možemo da ga izeksploatišemo tako da "namirimo" tamošnje stanovništvo, da nadoknadimo gubitke nastale vraćanjem Kosova i da u dogledno vreme od toga ima korist cela država? Sve se vrti oko toga da li se isplati ili ne? Da li će ekonomski boljitak imati svi građani Srbije ili suprotno? Da li će nas biti VIŠE ili MANJE? Sreća ovi u Skupštini su plaćeni da razmišljaju o tome...

SuverenaAnonimka

pre 6 godina

Dok nam izdajice, lopurde, pseta... vladaju - nema bogatstva za Srbe. Sve ce izdajnik rasprodati bez stida i bez srama.

Lala

pre 6 godina

Pa sami da kopamo, ulozimo, svake godine da ulozimo po malo za masine, planove strucna lica, itd..... Za 20 godina bi imali rudnik sami za sebe i postali bi jedna od jacih ekonomskih slia Balkana pa i evrope za 40 godina. Razmisljajmo o Srbiju o nasoj deci, unucima, a ne da nam i oni budu jeftina radna snaga u svojoj kuci a toliko bogatsvo imamo. Borimo se za svoj narod i svoju decu, da ostanu na svome da dozive da su SRECNI u Srbiji. Pozdrav.

kukuric milenko

pre 6 godina

sto nismo kopali ko nam je branio?vec priprema 89g za ratove u kojima nismo ucesvovali a sve izgubili.slag bese 99g i kosovo.zbogom snovi zbogom pesmom srbija do tokia zbogom nerodjeni sine osta samo pesma u daljine da se cuje ok kosovo kosovo i zvonki glas ivane zigon.

ČITATELJKA

pre 6 godina

A onaj Zajam za preporod Srbije, a tek ono Miloševićevo ,,ako ne znamo da radimo, znamo da se tučemo''! Onda se pokazalo i dokazalo da je Zajam za preporod Srbije bio ratni zajam a pokazali smo i dokazali da ne znamo ni da se tučemo, jer smo smo svaku tučnjavu (zasluženo!) izgubili a na kraju poslednje tučnjave smo (zasluženo!) nokautirani!

bozo dzabonja

pre 6 godina

sto nisi poceo kopati 1989 lalo od banata.danas 2017 pa vidi koliko bi iskopao.

Ludodoba

pre 5 godina

Lalo u pravu si!Samo domacinski i polako.Nemora nista preko noci.Nece niko da dodje da nam pomogne a u to smo se uverili posle 5 oktobra kada su zuti sve rasprodali i unistili.To ce uraditi i sa rudnim bogatstvima.To nesmemo da im dozvolimo jer to moramo ostaviti buducim generacijama.

vns

pre 6 godina

lezimo na bogatsvu vecem od nafte? stvarno smo kraljevi ,sto nismo do sada to iskoristili...

Nonsense

pre 6 godina

На Косову и Метохији су највећа рудна богатства Србије, које данас пљачкају Клинтонисти и Сорошевци са шиптарском мафијом.

ČITATELJKA

pre 6 godina

Budimo realni: to nisu rudna bogatstva Srbije, to su rudna bogatstva Kosova.

bojanis

pre 6 godina

kada bi ti mi iskoristili bilo bi lepo ali t june nece da nas m...

trtica

pre 6 godina

Pa kad sve te lešinarske korporacije pustiš da uđu u tvoju kuću one iskoriste sve sto u njoj dobroga ima i, kao i svaka kurva, kad dobroga više nema digne sidro i ode. Tebi ostane samo crna rupa koju niti začepiti niti gledati... Kad nam iskopaju i oči onda ćemo hodati k'o slepci i (neka se ne ljute dobri ljudi) beskućnici od nemila do nedraga i pevati srceparajuće pesme o vremenima kad bejasmo jaki i moćni (a i sad tako pevamo)!!!!!!! Čuvaj svoje kao zenicu oka jer tuđa ruka svraba ne počeša!!!!!! U pamet se uzmimo napokon makar nekad!!!

mostarac

pre 6 godina

tito je za mjesec i po dana mogao vratiti dug od 20 milijardi samo od trepče, ovako ćemo svi mi da trepcemo....n

MS

pre 6 godina

Sve je to lepo, samo treba ukloniti silan narod pa da se ivade rude a ostane sprzena zemlja.

re

pre 6 godina

...potpuno si u pravu...badava ti brdo para i zlata ako uništiš pitku vodu, zatruješ reke i vazduh i uništiš celokupan eko sistem u srbiji...naravno da takvi lešinari to rade daleko od kuće i uz pomoć domaćih za šaku dolara jer napr amerika ima najveće rezerve zlata na svetu ali istim ne pada na pamet da ga vade jer država strogo zabranjuje bilo kakvo iskopavnje u važnim eko sistemima amerike...

Zvezdan

pre 6 godina

Propali anglosaksonci uvek kradu tude, to im je u krvi. To najbolje znaju Indijanci, Afrikanci, Kinezi, pa i mi... A hteli bi i Ruse da pokradu, nesto im  neide od ruke. Jedva cekam da im se to sve obio o glavu i da ih neko ili nesto umiri zaveka. Da Bog da imali zlata, a vodu, hranu i leka nigde... Pa neka jedu zlatna g.vna.\n

ČITATELJKA

pre 6 godina

Ha ha ha... Pa nije nas (samo) Amerika bombardovala , bombardovale su nas članice NATO! I nisu nas bombardovali zbog tog ili nekog drugog nalazišta zlata, već zbog nečeg sasvim drugog što smo činili tokom devedesetih a što Srbija i većina Srbadije nikako neće da priznaju i nikako neće da upotrebi prave reči a ako ipak i priznaju i upotrebe prave reči, odmah kažu / napišu ,,a šta su oni nama radili''!

Mitat

pre 6 godina

Tebi je ocito bolje da se potpisujes sa pravim ustaskim imenom, nego da ovde prosipaš fašističku propagandu i zastupaš sve one koji mrze sve srpsko....! Jadna li ti je ona zanturača koja okoti i "vaspita" takvog idiota i promašenog savremenika ustaško-fašističko-klerikalne ideologije i dela!!! Ako ti među nama ne odgovara i nije lepo---široka ti ravna zemlja pa nađi sebi pogodno parče gde nikoga nećeš kontaminirati svojim smradom!!!!!!!!!

dule

pre 6 godina

Dzabe sve to kada ce to neki od nasih Sojica dati da bi se on obogatio! Jer smo mi bre toliko nekompetentni da sami kopamo! Dali ste im dozvole za istrazivanje i ajde sada im dajte za milijardu dolara sva prava a oni iskopali 100 milijarde! Dzaba nam je to kada smo glupi! Pa i u Aleksinackom rudniku leze milijoni pod zemljom i osim par clanaka u vestima nista od toga tako da mi Srbi od ovoga nemamo nista ali bas nista!

dule

pre 6 godina

Pa posto mi kao neznamo da kopamo bice da ce nasi lokalni lopovi to dati za male pare Kanadjanima i Amerima eeej Amerima koji nam otese teritoriju! Ma mi smo stvarno kraljevi nema sta!

Vrca

pre 6 godina

Za one koji ne znaju,Ameri u pokornosti drze narod u drzavi Kongo,deca od pet godina moraju da rade u rudnicima,drzava od 50 mil stanovnika podeljena je na male oblasti ,gde svaka oblast ima svoju vojsku i policiju.Ako dete ili zena ne odu u rudnik,macetom im odsecaju ruku,siluju..Kongo je bogat rudom koltan(za proizvodnju mob.telefona),zlatom,dijamantima...Svaka pobuna naroda je ugusena uz podrsku Amera pod parolom-cuvanje demokratije???Svo bogatstvo Ameri iznose iz Konga.Zalosno,na 50 mil stanovnika imaju samo ,neverovatno,60 -toro ljudi sa fakultetima.Shodno gore napisanom tekstu,vlast mora dobro da otvori oci sta raditi sa ovim bogatstvom,ako je tekst istinit!

Marina

pre 6 godina

Da su manje krali svi od reda unazad 30 godina mozda bi imali novaca za skupa istrazivanja. Ovako, sada mozemo samo da pricamo o ovome i kukamo kako nas zapadnjaci potkradaju. Ruzna istina. Mislite o tome.

Maverick

pre 6 godina

Jeste imamo zlato,a dal znate da su tamo inzinjeri mahom stranci,odnosno strane firme rade na iskopavanju.Eto samo da naglasim da sam iz tog kraja,Homolja!

pilos7

pre 6 godina

Bolje je kupiti masine za eksploataciju nego samo prodati rudnik. Samo da podsetim rudnik bakra je nekad eksploatisan i zlato Bor i Majdanpeka bilo je izuzetnog kvaliteta. Tako cemo Nase ljude zaposliti dosta sa kolonizacijom, politicari nemojte gledati kratkorocno pokazite konacno to rodoljublje koje stalno isticete na sednicama skupstine ucinite nesto za svoj narod

suca

pre 6 godina

da se pocelo kopati sirom srbije danas bi kosovo bilo u sastavu srbije.lopatu je bilo bolje drzati od puske ali kasno marko na kosovo dodje.kao po obicaju.

Radovan

pre 6 godina

SRBIJA LEZI na vecem bogatstvu od nafte! SRBI LEZE na vecem bogatstvu od nafte...

maki

pre 6 godina

Blago meni sto sam milioner. Nafta, oranice, voda, zdrava hrana . Jos sad brze purge , kad pricepe 300 na sat a gde je ravnije i brze.. Zemlja snova. Kad se produis ti si na patosu.

djordje

pre 6 godina

Mi samo nesto sanjamo da na guzove zaradimo,a ne svojim radom!a i novinari se zanose glupostima pisu svasta,milijarde leze u Srbiji i na Kosovu,

Senka

pre 6 godina

Srbija je ulagala i još uvek ulaže u KiM više, nego u Srbiju,a Šiptari i njihovi mentori ubiru svu dobit. Sad kad im Vučić još napravi i auto-put do Prištine, biće im kud i kamo lakše.

djordje

pre 6 godina

Zasto su nasa rudna bogatstva i njihova geoloska istrazivanja prepustena strancima??? Zasto je rasturen Geozavod /sa oko 4oo strucnjaka? Zasto je unistena "Geosonda"" ??? Zasto je unistena "Geomasina"??? Zasto je unistena Operativa za geolosko-rudarska istrazivanja preduzeca "Samot"-Arandjelovac sa kapacitetom od 12000 m. dubinskog istraznog busenja godisnje,usvim vrstama stena?. Zasto su strateske sirovine date na dobos strancima ??? Ima jos mnogo Z A S T O !!! , ali ovim i mnogo drugim pitanjima treba , pod hitno ,da se pozabave nadlezni organi-jer vec postaje kasno.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija