• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.08.2017

17:41

SRPSKI SAOBRAĆAJCI DOBILI NOVU OPREMU: Od sada će zbog merenja brzine BITI KAŽNJAVANI I POLICAJCI, a ne samo vozači!

Društvo

SRPSKI SAOBRAĆAJCI DOBILI NOVU OPREMU: Od sada će zbog merenja brzine BITI KAŽNJAVANI I POLICAJCI, a ne samo vozači!

Podeli vest

MUP je nabavio je 51 uređaj za merenje brzine kretanja vozila sa računarskom opremom, pomoću koje će se sakupljati i analizirati podaci o saobraćajnim nezgodama kako bi se smanjio broj povređenih i poginulih na putevima u Srbiji

Nove uređaje za merenje brzine prati računarska oprema pomoću koje možemo da preuzimamo podatke sa svih radarskih uređaja u Srbiji koje ćemo ukrstiti sa podacima o saobraćajnim nezgodama, a sve kako bi smo usmerili rad saobraćajne policije i smanjili broj poginulih i povređenih na putevima, rekao je načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Nebojša Arsov.

Prema njegovim rečima, analizom preuzetih podataka moći će i da se utvrdi na kojoj lokaciji su policijski službenici koristili radare i da li su bili pravilno podešeni.

KAZNE VEĆ ZA VOŽNJU 121 km/h! Od 1. septembra na autoputevima kreće RIGOROZNA KONTROLA I KAŽNJAVANJE!

- U slučaju da utvrdimo da policijski službenici radarske uređaje nisu pravilno podesili, biće sankcionisani - naglasio je Arsov.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, nepropisna brzina je jedan od uzroka u više od 50 procenata saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima, saopštio je MUP.

OD OVOGA BRŽE NE SME! Ovo je NAJTAČNIJA TABELA vremena koje vam je potrebno IZMEĐU DVE NAPLATNE RAMPE!

Kako je načelnik Uprave saobraćajne policije rekao, analize Evropske komisije ukazuju da pored neprilagođene brzine, vožnja pod dejstvom alkohola i nekorišćenje sigurnosnih pojaseva su glavni problem bezbednosti saobraćaja.

REBIĆ UPOZORAVA VOZAČE: Počela je primena novog pravila PREKORAČENJA BRZINE na auto-putu!

- Od 21. do 27. avgusta na putevima Evrope i Srbije, odnosno na teritoriji zemalja članica TISPOL-a, biće organizovana akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila. U Srbiji će u tom periodu svakodnevno i tokom noći biti merena brzina kretanja vozila - naglasio je Arsov.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Denny

pre 6 godina

Budalastina u Srbiji ! Prvo, kolega nece kolegu prijaviti , to je sigurno svuda u svetu tako. Drugo, vec od 121 km/h ... normalno je voziti na autoputu izmedju 140-150 km/h , i to je dopusteno u svim zemljama Evrope , a i sire ( kako bi nekad govorio nas bivsi ) ... Trece, ta strogoca ce pogoditi samo neke jadnike koji su malo pozurili

SasaNS

pre 6 godina

Denny Prvo. U svim zemljama Evrope je normalno, dopušteno, dozvoljeno... da voziš po propisima i ograničenjima. Drugo. Ti nisi nos promolio van Srbije. Treće. Vozi po propisima i niko te neće kazniti. Četvrto. Ako voziš po propisima, manja je šansa da ćeš ubiti nekog nedužnog.

vasa

pre 6 godina

Ponekad je bolje precutati, nego bilo sta napisati.

Panteon

pre 6 godina

"Nove uređaje za merenje brzine prati računarska oprema pomoću koje možemo da preuzimamo podatke sa svih radarskih uređaja u Srbiji"....... Sve je umreženo. Ne lupetaj gluposti. Da li si ti uzeo terapije za danas!

Kanda

pre 6 godina

Za tvoju informaciju u Austarliji, primjera radi, na većini autoputeva brzina je ograničena na 100 km. Drugo, to nisu nikakvi jadnici nego bahati vozači. Jadnici, odnosno sirotinja, vozi automobile koji jedva mogu preći 100 km.

Metla

pre 6 godina

Hvatace one umorne gastarbajtere koji jedva cekaj stici kuci.

Anarhista

pre 6 godina

Какво затупљивање мозга. У 21-ом веку се баве како ко вози на путу. Заправо, иза завесе се одвија лагано крадуцкање. Пропаст интелигенције. Како ствари стоје, српско слетање на Марс је одгођено наредних 5000 година.

Vili

pre 6 godina

Od Kotora do Beograda je bila samo jedna patrola na putu, iza Ljiga, stari kombi i dva policajca na sporednom putu. Datum 15.08.2017. Šta je drugi problem, kod nas su ograničenja postavljena nisko, svi voze oko 25% više od ograničenja, ja sam pokušavao da vozim po znakovima, ne može, formira se kolona od 10 kilometara, ljudi trube, misle da sam lud. Sve iskreno, ko ne veruje neka proba. Pozdrav.

crni

pre 6 godina

@anarhista\nna cemu si ti sine autra na programu je virtalni let u svemir danas je malo prizemnija tema samo prekoracenje brzine i kaznjavanje.\nako ti se ne svudja imas cetiriopcije uostalom kao i ja da postujes, da ne postujes i placas kazne, ne koristis vozilo i odes negde drugde gde ce te trpeti.\ngluposti koje si napisao cak ni moje dete ne prica jer sa sedam godina zna da se pravila i data rec ne krsi i da sledi kazna.\nkako su tebe i ko , na  cemu odgajali je tvoj problem i kako vidim sve veci ce biti\n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija