• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

20.08.2017

21:28

ŠKOLSKI PRIBOR, DRASTIČNA RAZLIKA U CENAMA: Pernice sa olovkama i bojicama koštaju od 450 do 2.800, mala sveska od 10 do 300 dinara!

Društvo

ŠKOLSKI PRIBOR, DRASTIČNA RAZLIKA U CENAMA: Pernice sa olovkama i bojicama koštaju od 450 do 2.800, mala sveska od 10 do 300 dinara!

Podeli vest

U knjižarama je počela prodaja školskog pribora, čije se cene drastično razlikuju, pa tako naprimer đačke pernice sa olovkama i bojicama koštaju od 450 do 2.800 dinara

Tradicionalno, od sredine avgusta roditelji kreću u nabavku udžbenika i školskog pribora, kako bi mališani spremno dočekali početak školske godine. 

Police knjižara i marketa ispunjene su školskim priborom čije se cene drastično razlikuju. Mala sveska košta od 10 do 300 dinara.

ŠARČEVIĆ: Neophodno menjati Zakon o udžbenicima

Završna reč u odabiru školskog pribora svakako je prepuštena mališanima, a svako od njih ima svoje prioritete u izboru, pišu Večernje novosti.

U knjižari "Zavod za udžbenike" u Kosovskoj ulici ističu da je, osim udžbenika, počela prodaja i školskog pribora u velikim količinama. Zaposleni napominju da je najveća potražnja za sveskama i priborom za pisanje.

ĐACI U SRPSKOJ NEĆE UČITI O OPSADI SARAJEVA I GENOCIDU U SREBRENICI: Oni koji to hoće da čuju, nek idu u FBiH!

U megamarketima police su prepune školskog pribora. Male sveske se mogu pazariti od 10 dinara po komadu do više od 300 dinara, u zavisnosti od dezena i proizvođača. 

Sveska A5 formata sa mekim koricama je oko 70 dinara, sa tvrdim 120, dok se ukoričene sveske mogu kupiti po ceni od 225. Neke koštaju i 700 dinara.

Pribori za pisanje i crtanje mogu se naći i za nekoliko desetina dinara, a oni poznatijih proizvođača i za nekoliko stotina dinara.

ZADATAK KOJI JE POSVAĐAO REGION! Šta mislite ko je u pravu: učenik ili učiteljica?

U zavisnosti od oblika, pernice se prodaju po ceni od 450 do 2.800 dinara, a cena rančeva najčešće se kreće u rasponu od 1.000 do 5.000 dinara.

Beta

Jedan od najtraženijih proizvoda svakako su i flomasteri, od svetlucavih do onih za šaranje tkanine. Izbor je svakako bogat, šest komada staje 100 dinara, 20 komada 585, a 24 se mogu naći i po ceni od 745.

Prodavci ističu da devojčice uglavnom biraju šljokice, roze i ljubičaste boje, a dečaci se odlučuju za omote sa slikama automobila, likovima fudbalera ili junaka crtanih filmova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija