• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs

15.09.2017

18:22

HRABRI GRK PONOSAN ŠTO JE ODBIO DA BOMBARDUJE SRBE: Srpski narod zaslužuje orden, a ne ja, oni su vodili borbu protiv svih!

Društvo

HRABRI GRK PONOSAN ŠTO JE ODBIO DA BOMBARDUJE SRBE: Srpski narod zaslužuje orden, a ne ja, oni su vodili borbu protiv svih!

Podeli vest

Grk Marinos Ricudis koji je 1999. odbio naređenje da učestvuje u NATO bombardovanju SRJ, 18 godina kasnije kaže da je ponosan što je podržao Srbiju u borbi protiv svih i da je to bio fantastičan osećaj

Ricudis, tada kapetan broda "Temistoklis" i potporučnik ratne mornarice, odbio je direktno naređenje i vratio brod nazad u luku. On za Blic kaže da je izuzetno ponosan zbog tog trenutka koji sam pružio i svom i vašem narodu.

Srpska ambasada u Grčkoj kontaktirala ga zbog namere Srbije da ga odlkuje, ali je on to odbio uz poruku da ne želi ništa i da sve zasluge pripadaju hrabrom srpskom narodu

- To je zajednička priča između mene, moje kulture i vaše kulture. Veoma sam srećan što sam našao prijatelje u Srbiji i što delimo zajednička sećanja - kaže on i dodaje:

- Bio je to fantastičan osećaj doneti odluku da podržim naciju koja se borila protiv daleko nadmoćnijeg neprijatelja - navodi.

Ta odluka je ostavila velike posledice po njegovu karijeru. Ricudis je izbačen iz mornarice i danas je kapetan na jahtama, suđeno mu je pred više sudova, boravio je u zatvoru. 

ZLIKOVCI! NATO NA SRBE BACIO 170 ATOMSKIH BOMBI IZ HIROŠIME: Milosrdni anđeo ubijaće nas milijardu godina!

Kako kaže, sudilo mu se pred devet sudova, ali je odluka o prekidu njegove karijere u mornarici doneta za jedan dan.

Osim toga, osuđen je na uslovnu kaznu od dve i po godine zatvora.

wikipedia.org/reuters

- Bio sam tri dana u vojnom zatvoru. Žalio sam se i apelacionom sudu preko svojih advokata, ali oni su podržali prvostepenu presudu - dodaje ovaj Grk.

Bio je to fantastičan osećaj doneti odluku da podržim naciju koja se borila protiv daleko nadmoćnijeg neprijatelja

Odlučio je međutim da ide do kraja, pa je tužio Grčku Evropskom sudu za ljudska prava, ali su se oni složili s odlukom grčkog suda.

ŠOK! ZA SKOPLJE JE BEOGRAD OPASNIJI OD IRANA: Srbija ima najviši stepen bezbednosne obrade u Makedoniji!

- Naravno to je bila nezakonita odluka. Takav je sistem. Tako je svuda - kaže on.

Srpska ambasada u Grčkoj je u skorije vrijeme stupila u kontakt s njim u nameri da sazna da li bi prihvatio orden države Srbije. On je to tada odbio.

BRITANCI I AMERI OPET PRAVE SRAMAN FILM O SRBIMA: Proći će kao Anđelina Džoli i njen uradak "U zemlji krvi i meda"!

- Rekao sam im da ne želim ništa i da sve zaslužuje vaš hrabri narod koji je vodio borbu protiv svih i bez šanse - kaže Ricudis.

Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 6 godina

Ok, nije hteo da primi orden ali mozemo preimenovati Parisku ulicu u ulicu Marinosa Ritsoduisa, tako da bude u nastavku Rige od Fere! Francuzi se nisu bas pokazali 1999-te, a ni posle.

itizajlekler

pre 6 godina

Svaka čast Pero, odavno ne čuh lepšu ideju i obrazloženje.Bilo bi dobro pokrenuti inicijativu, skupiti potpise....A što se tiče Francuza i njihove pomoći, koju svi pominju, u prvom svetskom ratu, nikako da pomenu da smo kasnije morali da platimo svaki metak a kamoli granatu ili top...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija