• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.09.2017

16:33

USTAŠKO LUDILO NE PRESTAJE! Hrvati zakonom odredili da su KRAJIŠNICI IZVRŠILI AGRESIJU SAMI NA SEBE!

Društvo

USTAŠKO LUDILO NE PRESTAJE! Hrvati zakonom odredili da su KRAJIŠNICI IZVRŠILI AGRESIJU SAMI NA SEBE!

Podeli vest

Predsednik SDS S i Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac poručuje da je predloženi zakon o braniteljima neprihvatljiv za Srbe u Hrvatskoj jer se njime žele ozakoniti neka pitanja koja su bila deo ratne propagande. O spornim formulacijama predloženog zakona o braniteljima govorio je u Njujorku predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Pupovac je u izjavi za Radio Beograd rekao da su predstavnici Srba o tome obavestili vladajuću HDZ i premijera Andreja Plenkovića, čiju vladu podržavaju.

Takva definicija i unošenje u zakone...To je za Srbe veoma teško. S naše strane uvek postoji dobra volja da stvari rešavamo. Zamolićemo i EU da razgovaraju sa njima, ako oni (Hrvati) uopšte budu želeli bilo koga da čuju, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- Predloženi zakon za nas nije prihvatljiv zbog toga što se stvari koje su bile deo ratnih propagandi, ratnih odnosa, nastoje sada ozakoniti u pogledu odnosa prema Srbiji i u pogledu odnosa prema Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori i drugima, koje su na bilo koji način bile obuhvaćene ratnim raspadom zajedničke države - naveo je Pupovac.

KEP PORUČIO SUDIJAMA: Ovo nije suđenje za ratni zločin - OVO JE FAŠISTIČKI PROGON JEDNOG SRBINA!

Ocenio je da to ne može biti dobro za međudržavne odnose, u ovom slučaju Hrvatske i Srbije, ne može biti dobro ni za međuetničke odnose u Hrvatskoj između Hrvata i Srba, a ne može biti dobro, kaže, to da se Hrvatska neprestano vraća u ratnu priču i održava ratnu priču i zaoštrava ratnu priču.

Sasvim je sigurno, smatra Pupovac, da što se tiče Kluba poslanika manjina, odnosno SDSS naš stav neće biti promenjen.

- Očekujemo u tom pogledu da se konačna verzija zakona još jednom razmotri na valjan način, na način koji će voditi računa o svim posledicama koje on može proizvesti - kazao je Pupovac, koji je i zastupnik u Saboru.

LINTA ODGOVORIO DUBROVAČKOM DNEVNIKU: Gde je nestalo 80 odsto Srba koji su živeli u Dubrovniku, ONI OČEKUJU BAR IZVINJENJE!

On je objasnio da spornog teksta nema mnogo i dodao da se u uvodnim odredbama izriču kvalifikacije o oružanoj agresiji Srbije i BiH.

Nema sumnje, dodao je, da će takve formulacije narušiti ionako loše odnose koje Hrvatska ima sa svojim susedima - Srbijom, BiH pa i Crnom Gorom.

Reuters

- Moram priznati da nerazumem tu vrstu pameti koja je unela tu odredbu u zakon kojim se povećavaju prava hrvatskih branitelja, odnosno ratnih veterana i kojima se zapravo umesto izgradnje mira i politike izmirenja zemljama u regionu sada otvara prostor za novo zaoštravanje u odnosima između država, u odnosima među narodima, pri čemu svako ima svoje viđenje stvari, svoje iskustvo, svoje stradanje, i svoju vizuru, a to onda može biti spirala koja će još jednom umesto stabilnosti, umesto mira, poverenja, zapravo raditi i proizvoditi suprotno - naveo je Pupovac.

Takve formulacije narušiti ionako loše odnose koje Hrvatska ima sa svojim susedima - Srbijom, BiH pa i Crnom Gorom, smatra lider SNV Milorad Pupovac

spornim formulacijama predloženog zakona o braniteljima, koji je vlada Andreja Plenkovića usvojila letos na svečanoj sednici u Kninu, a koji je pre dva dana usvojeni na nadležnom parlamentarnom odboru, govorio je u Njujorku predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

BIĆE TO OBRAČUN VEKA: Slovenci imaju dva aviona, A HRVATI 12 MIGOVA opasnijih za pilote nego za neprijatelja!

Na pitanje novinara o tom zakonskom predlogu, Vučić je rekao da nije razgovarao sa Plenkovićem o tom zakonu, ali da je upoznat da se u jednom članu govori o govori o agresiji Srbije i dela stanovnika Hrvatske, misli se, precizirao je predsednik, na Srbe koji su prihvatili velikosrpsku politiku.

- Takva definicija i unošenje u zakone...To je za Srbe veoma teško - objasnio je Vučić.

HRVATSKA ĆE SKUPO PLATITI PREVARU BEZ PRESEDANA: Ruska Sberbanka odlučna da naplati svaki cent od Agrokora!

Dodao je da će razgovaraće sa njima te da se nada da u Hrvatskoj ne žele da uzvraćamo na isti način zakonima, "jer to ne bi bilo dobro".

Tanjug

- S naše strane uvek postoji dobra volja da stvari rešavamo na najbolji mogući način, dobrosusedskim odnosima - kazao je predsednik Vučić i dodao da će zamoliti predstavnike EU da razgovaraju sa njima, ako oni (Hrvati), kako je rekao, uopšte budu želeli bilo koga da čuju.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija