• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

03.10.2017

14:12

(VIDEO) SRBIJA LIKUJE! RUSKI MIGOVI DOVELI NATO DO LUDILA: Američki F-16 mu se ne može suprotstaviti!

Društvo

(VIDEO) SRBIJA LIKUJE! RUSKI MIGOVI DOVELI NATO DO LUDILA: Američki F-16 mu se ne može suprotstaviti!

Podeli vest

Ruski višenamenski lovac četvrte generacije MiG-29 je zbog svojih letačkih kvaliteta i naoružanja doveo NATO do udila, zaključio je u članku Nešenel interesta Sebastijan Roblin

MiG-29 je postao prvi ruski reaktivni lovac četvrte generacije koji poseduje smrtonosni izgled, za razliku od ranijih sovjetskih letelica. Brzi i pokretljiv MiG-29 može da pretekne svakog lovca NATO-a, a naoružan je najsavremenijim raketama, piše Roblin.

Kao glavni plus ruskog lovca autor je naznačio njegov turboreaktivni motor RD-33, zbog kojeg avion može da razvije veliku brzinu, ali i zbog kojeg ima odlične manevarske sposobnosti, koje su veće od američkog F-16.

DANAS STIŽU JOŠ DVA SRPSKA MIGA! Tačno u podne iz Luhovica prema Batajnici poleteo još jedan "Antonov"!

Još jedna prednost MiG-29 je ruska navođena raketa klase vazduh-vazduh malog opsega sa infracrvenim sistemom samonavođenja R-73. Ribin naglašava da se u SAD takvo naoružanje pojavilo tek 2003. godine.

Na kraju, nije nevažno i to što MiG-29 može da poleti sa nepripremljenog terena, kao i da sleti na takav teren.

(VIDEO) DUŠMANI, CRKNITE! SRPSKI I RUSKI PILOTI VEŽBAJU NA MIGOVIMA: Presreću mete u vazduhu i gađaju ciljeve na zemlji!

U zaključku Roblin naglašava da će MiG-29, bez obzira na to što u ovom trenutku u Rusiji postoje noviji modeli aviona, ostati u stroju još dugo vremena, dodajući da su kod novih modifikacija lovaca eliminisani nedostaci koji su postojali kod prvih modela.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija