• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/informer.rs

06.10.2017

08:10

NA OVE KLINCE JE PONOSNA SRBIJA! Osnovci drugarici prikupili novac za lekove!

Društvo

NA OVE KLINCE JE PONOSNA SRBIJA! Osnovci drugarici prikupili novac za lekove!

Podeli vest

U želji da pomognu svojoj drugarici Anđeli Jošić, učenici šestog razreda, njeni drugari iz OŠ Miloš Gajić u Amajiću i izdvojenim odeljenjima u Culinama u Donjoj Trešnjici organizovali su niz humanitarnih akcija kako bi prikupili novac za njeno lečenje

Anđela ima zdravstvenih problema i njena porodica za lekove na mesečnom nivou treba da izdvoji oko 30.000 dinara. Budući da će lečenje trajati najmanje godinu dana, bilo je nephodno da im se pruži pomoć.

Đaci iz Donje Trešnjice su kucajući na vrata svojih komšija uspeli da prikupe 18.600 dinara jednokratne pomoći, a u okviru Dečje nedelje, danas su organizovali prodajnu izložbu, kako bi obezbedili još novca za lekove drugarici.

U Donjoj Trešnjici i centru Malog Zvornika, prodavali su igračke koje su doneli, razglednice, ukrasne i druge upotrebne predmete koje su sami napravili, kao i školski pribor. U svemu ih je podržao kolektiv škole, učitelji i roditelji.

- Želju dece da pokažu kakvi su ljudi, prepoznali su meštani i podržali ih prema sopstvenim mogućnostima. Uspeli su da prikupe dovoljno novca za kupovinu mesečne doze lekova, ali već planiramo i novu akciju - kaže učitelj Predrag Spasojević.

Ona je najavljena za 22. oktobar, kada će organizovati humanitarnu šetnju u kojoj će učestvovati planinari i svi drugi građani koji se okupe na startu ispred zgrade opštinske uprave. Iznos kotizacije za ovu šetnju je dobrovoljan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija