• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.10.2017

10:26

USKORO NOVE KAZNE ZA VOZAČE! Evo šta vam sledi AKO VOZITE PIJANI, NEMATE POJAS I IMATE PRLJAVE TABLICE!

Društvo

USKORO NOVE KAZNE ZA VOZAČE! Evo šta vam sledi AKO VOZITE PIJANI, NEMATE POJAS I IMATE PRLJAVE TABLICE!

Podeli vest

Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov kaže će izmenama zakona o saobraćaju biti povećane kazne za velika prekoračenja brzine, vožnju pod uticajem alkohola, nevezivanje pojasa, prljave tablice

- Kazne će biti smanjene za manja prekoračenja brzine i vožnju zaustavnom trakom. Primena novih pravila se očekuje krajem ove ili početkom sledeće godine - rekao je Arsov za RTS.

Dodaje da je predlog zakona prošao Vladu a u Skupštini treba da bude usvojen u toku novembra, tako da će nova pravila u saobraćaju biti primenjena krajem ove ili početkom sledeće godine.

- Prekoračenje brzine i vožnja pod uticajem alkohola su najčešći uzroci saobraćajnih nesreća - naveo je Arsov.

Zato je, kako ukazuje, Ministarstvo u novom zakonu povećalo sankcije i smanjilo dozvoljenu granicu alkohola u krvi na 0,2 miligrama po mililitru.

- Takođe, uvodi se i nova granica - visoka alkoholisanost, od 0,5 do 0,8 odsto.

- Uvodi se i nekoliko tipova alkoholisanosti u zavisnosti od količine alkohola, na osnovu čega će se i određivati visina kazne - navodi Arsov.

Tanjug

Što se tiče nevezivanja sigurnosnog pojasa, kazna se povećava na 10.000 dinara, a za prljave tablice na 10.000 dinara.

Arsov objašnjava da policija sve više koristi automatsku detekciju prekršaja i kamere zbog čega tablice moraju da budu čitljive.

Kazne će biti smanjene za manja prekoračenja brzine i vožnju zaustavnom trakom.

Manje prekoračenja brzine je od 20 do 30 kilometara na čas u naselju i 30 do 40 van naselja, precizira Arsov.

- Kazne su novčane i oduzimanje poena ali ne i oduzimanje vozila, od čega se odustalo - kaže Arsov.

Komentarišući jučerašnje uletanje automobila u pešačku zonu u Knez Mihailovoj, Arsov kaže da tužilac nije incident kvalifikovao kao saobraćajnu nezgodu već kao krivično delo izazivanja opšte opasnosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija