• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: intermagazin

15.11.2017

21:35

BRITANIJA UDARILA NA HRVATSKU: Parlament organizovao PREDAVANJE O GENOCIDU U JASENOVCU! Poslanici i diplomate bez reči slušali o ustašama!

Društvo

BRITANIJA UDARILA NA HRVATSKU: Parlament organizovao PREDAVANJE O GENOCIDU U JASENOVCU! Poslanici i diplomate bez reči slušali o ustašama!

Podeli vest

Jasenovac i Holokaust Memorijalna Fondacija (JHMF) iz Londona, pod patronatom britanskih poslanika, održala je istorijsko predavanje u britanskom parlamentu o genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom Drugog svetskog rata u NDH

Predavanje, koje je sinoć održala direktorka Dragana Tomašević, prvenstveno je imalo za cilj da edukuje parlamentarce, diplomate iz različitih zemalja sveta i profesore najprestižnijih univerziteta u Londonu, koji nikada nisu čuli za katoličko hrvatske zločine u NDH, ali i da upozori na istorijski revizionizam u najmlađoj članici evropske unije, saopštila je Fondacija.

Tomašević je posebno istakla činjenicu da je NDH jedina u svetu koja je imala koncentracione logore za decu, te da je genocid nad ovim prostorima danas ispolitiziran.

Problem revizionizma istorije je takođe prepoznat od Svetskog Kongresa Jevreja, koji je pre tri nedelje krenuo u internacionalnu kampanju, a ovaj korak je pozdravljen i od strane Fondacije, stoji u saopštenju.

IZRAEL JE UZ SRBIJU, ZA HRVATE NEMA OPROŠTAJA: Bivši šef čuvenog "Nativa" o dešavanjima na Balkanu!

Kao primer kako jedan običan čovek može da napravi veliku razliku, Tomašević je navela rad Davida Sladeka, češkog foto novinara, autora knjige i izložbe "Neizgovoreni genocid", koju je JHMF pomogla da ugleda svetlost dana.

Fejsbuk

Sladek je zvanicama prepričao iskustva Dobrile Kukolj, Danice Praštalo i Mile Vučkovca, preživelih logoraša, a zvanice su mogle i da pogledaju izložbu nakon predavanja.

SPASLA JE 10.000 DECE IZ JASENOVCA I SRAMNO PREĆUTANA: Austrija čak ni tablu na njenoj kući ne dozvoljava!

Skup je otvorio prof dr Srboljub Živanović, predsednik Internacionalne Komisije za otkrivanje istine o Jasenovcu, a skupu su prisustvovali brojni poslanici britanskog parlamenta, kao i veliki broj diplomata, među kojima su bili i ataše Srbije, ambasador BiH, te profesori sa prestižnih univerziteta u Britaniji, navedeno je u saopštenju.

AMERIČKI ČASOPIS "TABLET" PROTIV POVAMPIRENOG USTAŠTVA: Hrvatska besramno skriva svoje zločine u Holokaustu!
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bombarder

pre 6 godina

Opet bi vi da sirite lazi po svijetu..nece ici braco srbi,em svijet nije briga za nekakve jasenovce pred 70 godina em vama najmanje vjeruju poslije devedesetih...srebrenice se ljudi u svijetu sjecaju,sarajeva,dubrovnika,vukovara...

zora

pre 6 godina

Jadan li si kad nemas poima u kakvoj drzavi zivis.Jednom koljaci,uvek koljaci.Gori i od samih NACISTA.I Italijani i Svabe su se grozili Hrvatskih izivljavanja.Dokazati istinu nekada traje ali nije nedostizna.

Ivan Smederevac

pre 6 godina

Bombarderu, tebe je neko izbombardovao po glavi, pa si zaboravio ko su ti preci, a umislio si i da si pripadnik nek tzv.bosnjacke nacije... a i taj tvoj jezik kojim, nesto mi je mnogo poznat ili si mozda poliglota pa zboris dobro srpski jezik...

Stojan

pre 6 godina

Treba sto vise takvih predavanja da se nezaboravi i da se obrazuju stranci kojima je anti-srpska propaganda pomracila svest i moc razmisljanja.

Ljubo

pre 6 godina

Bravo ,sve vise istina izlazi van okvira ustasko - komunisticke paralize od nekoliko decenija .Kada nismo smeli ni veru ni naciju pomenuti ,ni pred krst pravoslavni stati..

Pedja

pre 4 godine

Zašto se ne otvara ponuđeni link http://www.informer.rs/vesti/drustvo/159451/IZRAEL-SRBIJU-HRVATE-NEMA-OPROSTAJA-Bivsi-sef-cuvenog-Nativa-desavanjima-Balkanu

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija