• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

15.12.2017

10:31

MASOVNA TUČA U NIŠKOJ GIMNAZIJI! Mladić zadobio povredu glave, TABALI SE I NASTAVNICI!

Društvo

MASOVNA TUČA U NIŠKOJ GIMNAZIJI! Mladić zadobio povredu glave, TABALI SE I NASTAVNICI!

Podeli vest

Jedan tinejdžer zadobio je povredu glave dok je još nekoliko njih lakše povređeno u tuči koja je u četvrtak u popodnevnim satima izbila u Gimnaziji "9. maj" u Nišu, a u tuči su  pored učenika, učestvovali i nastavnici, ali i jedan roditelj!

U policiji kažu da je tuča prijavljena oko 18 sati, ali da zasada nema detaljnijih informacija o incidentu.

- Više javno tužilaštvo u Nišu je obavešteno o slučaju, a istraga je u toku - naveli su u policiji. U Hitnoj pomoći kažu da je jednom učeniku ukazana pomoć zbog povreda glave.

Kako Novosti saznaju, tuča se dogodila u 3. razredu Gimnazije za vreme 5. časa, kada su dva mladića iz Trgovinske škole, za koje se sumnja da su bili u alkoholisanom stanju, ušla u kabinet za hemiju tražeći svog druga, kog nisu zatekli u učionici. 

- Tada im je jedan dečko opsovao majke, oni su izašli iz učionice, zalupili vratima i nakon par minuta su se vratili sa nekim granama. Svi su krenuli da vrište, Ušli su i krenuli su da udaraju tog istog momka koji je opsovao, onda je uletela njegova devojka, koju su u par navrata šutnuli. Zatim je drug uspeo da siđe dole da zatraži pomoć do kancelarije i tu se našao roditelj koji je vojno lice i jedan domar. Dva profesora i domar jedva su uspeli da smire mladiće - kaže sagovornik Novosti. 

On dodaje da su odmah došle dve interventne jedinice i Hitna pomoć, da je njegov drug kog su tukla ova dvojica, zadobio povrede glave.

Direktor Gimnazije "9. maj" Nebojša Lekić kaže da pretučeni učenik uopšte ne poznaje dvojicu mladića koji su upali na čas.

- Oni su tražili drugog druga koji valjda igra fudbal sa njima, a koji nije bio tu. Njima je profesor rekao da ne ometaju nastavu i da izađu sa časa, što su i uradili. Međutim, iziritirani verovatno situacijom oni su se vratili sa letvama, otvorili kabinet hemije i počeli da tuku učenika. Reagovali su profesori hemije i matematike, domar škole, čak i jedan roditelj učenice 1. razreda koji je došao da opravda izostanke detetu, inače vojno lice u civilu. Kada je video da ulaze sa letvama, krenuo je za njima. Stradalo je staklo, epruvete, dve stolice, radi se o jakim krupnim momcima koji su odmah sinoć privedeni - kaže Lekić. 

On dodaje da će preuzeti sve mere kako bi dodatno obezbedio učenike svoje škole.

- Danas imamo sastanak tima za zaštitu učenika od nasilja, hitno sam zakazao sednicu saveta roditelja u ponedeljak. Ali pored toga što smo najmirnija škola u gradu, moraćemo da se dodatno zaštitimo uvođenjem privatnog obezbeđenja, jer nije dovoljan video-nadzor, sve je moglo da se završi tragično - ističe Lekić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljube

pre 6 godina

Užas, huligani iz druge škole upadaju na čas da traže drugara (!!!) i onda sa motkama prebiju učenika koji ih je opsovao što ometaju nastavu? Da li je moguće da se takve stvari dešavaju? Menjajte bre zakone, kakva bre zaštita prava "dece", gde su prava vaspitane, normalne dece da na miru slušaju nastavu? Izbacujte bagru iz škola pa neka tovare ugalj i od toga žive.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija