• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.12.2017

12:04

OKANOVIĆ: ​Iz saobraćaja isključeno 1.200 vozača, 217 na trežnjenju!

Društvo

OKANOVIĆ: ​Iz saobraćaja isključeno 1.200 vozača, 217 na trežnjenju!

Podeli vest

Za šest dana, koliko traje pojačana kontrola Saobraćajne policije, iz saobraćaja je isključeno skoro 1.200 vozača, a 217 je zadržano na trežnjenju, izjavio je danas Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja

Okanović je za RTS rekao da akcija Saobraćajne policije nije gotova i da će trajati do 3. januara.

Prema njegovim rečima, ako se ima u vidu da osoba sa 1,2 promila u krvi ima 35 puta veću šansu da izazove saobraćajni udes, zabrinjavajuće što je do sada otkriveno 217 "potencijalnih ubica na našim putevima", a pitanje je koliko je onih koji nisu otkriveni.

- Ovakve akcije daju dobre rezultate, ali nas teraju da razmislimo da li smo kao društvo zreli i da li je kod nas sazrela svest da ne treba da sedamo pijani za volan - naglasio je Okanović.

Dodaje da represija nije jedini način podizanja svesti o opasnosti kombinacije alkohola i vožnje, navodeći da se radi i na obrazovanju, vaspitanju i promeni stavova naših vozača.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
stjepan supanac

pre 6 godina

КОМИТЕТ за безбедност с аобраћаја ??? звучи у најмању руку као информбиро . просто се питам како смо ми возачи који смо живели у земљи од 22 милиона становника преживели без овог КОМИТЕТА , а тек без вожње са упаљеним светлима дању па без дечијих седишта па без прве помоћи са истеклим роком а о зимским и летњим гумама да не причамо . како било да било волео бих да овог врхунског стручњака из КОМИТЕТА за саобраћај поведем у було коју продавницу ауто делова да ми покаже шта је болцни клипњаче а шта је спојничка радилице . толико о КОМИТЕТУ и преписивачима еу закона .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija