• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/intermagazin

29.12.2017

19:01

LAZANSKI O NOVOM SRPSKOM ORUŽJU: Vučićevi pobednički koraci, pretvorili Srbiju  u SILU NA BALKANU!

Društvo

LAZANSKI O NOVOM SRPSKOM ORUŽJU: Vučićevi pobednički koraci, pretvorili Srbiju u SILU NA BALKANU!

Podeli vest

Gostujući u emisiji „Priča o nama“ televizije Banat vojno-politički komentator Miroslav Lazanski objasnio je da je sa šest Migova 29, čiju je kupovinu u Rusiji dogovorio predsednik Vučić i 10 Migova koje već imamo, Srbija kompletirala svoju vojnu eskadrilu

Sa 6 novih Migova Srbija je kompletirala svoju vojnu eskadrilu. Kako je Vučić ojačao vojsku: Svi pobednički koraci koji su Srbiju pretvorili u moćnu silu na Balkanu

– Vojska Srbije sa ovih 6 Migova i 10 Migova 29 koje već ima, imaće kompletnu eskadrilu. Imaćemo Migova kao bivša SFRJ 1987. godine. Tako ćemo uspeti da sačuvamo lovačku avijaciju koja je bila pred umiranjem. To će biti eskadrila na nivou modernizacije 4 – ističe Lazanski.

Upitan da li zna koliko će Srbija platiti Belorusiji vojne avione, vojnopolitički komentator lista Politika objašnjava.

– Mislim da avione u suštini dobijamo besplatno s tim što ćemo platiti njihovu modernizaciju. Pitanje je i ko će modernizovati protiv-raketni sistem S 300, Rusija ili Belorusija, sve zavisi u kojoj ga verziji kupujemo. Inače, detalji vojno-tehničkog sporazuma svuda u svetu su tajna, niko ih ne objavljuje. Samo mi ovde u Srbiji očekujemo da znamo sve detalje. Za svaku zemlju formira se drugačija cena.

Da li cenu određuje stepen prijateljstva sa Rusijom?

– Da, stepen prijateljstva, stepen političkih odnosa i stepen ličnih veza između predsednika država. A Rusi uvek vode računa i o platežnoj moći država. Sigurno nije ista cena za Srbiju i za Kazahstan koji ima naftu i zlato. 

Zato je vrlo nezahvalno govoriti o ceni. Mi naoružanje zapravo kupujemo od Belorusije ali uz saglasnost proizvođača, a to je Ruska federacija. Ugovorima je strogo definisano da se naoružanje ne može prodati trećoj strani bez saglasnosti Rusije. 

To je uobičajena klauzula jer danas Mađarska i Poljska, na primer, ne mogu da prodaju ni jedan komad oružja proizvedenog u Rusiji, dok se Moskva ne saglasi – rekao je Lazanski.

LAZANSKI: Srećna nam Nova 2018: ČEKA LI NAS POSLE HLADNOG RATA I "PRAVI" RAT?

MIROSLAV LAZANSKI O TRGOVINI ORUŽJEM: Amerika i predsednik Tramp svim sredstvima štite svoj najveći biznis, SLUČAJ GOSPODINA TEŠIĆA SAMO GOVORI U PRILOG TOME!

VI ĆUTITE, A MI ŠALJEMO ORUŽJE! Otkrivamo šta su se u Moskvi dogovorili Putin i Vučić!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola

pre 6 godina

Nisam za militarizaciju Srbije ali kada vidim kako se Hrvati šepure sa Helikopterima i protiv-avionskim sistemima koje su dobili od NATO-a, drago mi je da imamo čime da se odbranimo ako zagusti.

gagula

pre 6 godina

Hrvatska vojska je NATO.Sve do granica Rusije je NATO!Srpski avioni nemaju prostora da polete a kamoli nešto drugo!Jedino opravdanje naoruzavanja srbije od strane rusije jeste da se Rusija bori za svoje vlastite interese do posljenjeg srbina!Kome to nije jasno,nek pogleda geografsku kartu ;)

Felix

pre 6 godina

Za čije se interese vi borite to se zapitaj hrvat.Večito ste bili nečije meso za gazenje kako u 1sv.ratu tako i u drugom a sada i nato-u po iraku i afganu,sutra ko zna gde neki novi staljingrad.

gagula

pre 6 godina

Zašto misliš da sam hrvat???!!!Zato što se moje mišljenje razlikuje od tvoga??? Nisam rekao ništa novo,odnosno sve što sam naveo u postu je vidljivo i poznato svakome ko neće svjesno da žmiri i živi u iluziji! Tebi niko ne brani da živiš u iluzijama,ali činjenice su činjenice i kad tad ćeš morati da se probudiš

Felix

pre 6 godina

Da iluzija je,da Rusija zbog Srbije ulazi u rat 1806 protiv turaka.Isto iluzija je da je Car Nikolaj ulazi u rat zbog Srbije 1914.Hiljade ruskih tenkova 1944 koji jure nemce po srbiji i to je iluzija.I danas Rusija ne priznaje KiM i to je iluzija i eknomska,vojno-tehnicka pomoc i saradnja i to je iluzija.A sto se vas tice najveca iluzija je kad rob misli da je slobodan tada je najproduktivniji.

Negovan

pre 6 godina

Srbija kao i sve ozbiljne države u svetu modernizuje i materijalno oprema svoju vojsku. Naša eskadrija je preporođena a naše nebo mnogo bezbednije.

HRVOJE

pre 6 godina

pa idioti nekolko komada mig 29 ste imali i 1999 godine pa vam nista nisu vredili a zamislite sta je taj avion danas ovaj lazanski je bolestan covek bolestan od srpskoga fasiszma i sto vidi da srbija tone u beznadje i zato jadnicak ovako prica tesi i sebe i jadni srpski bedni narod koji jedva prezivljava sa 100 evra mesecno

Gicko KomanDo

pre 6 godina

Vi o MiG29 mozete samo da sanjate.Vi jos letite u 21 koji su u gorem stanju nego naši 99.A te gluposti o 100€? Sta je sa vašim naslovima da sve više ljudi po hrv.roni po kontejnerima a da imas amneziju.

Mita

pre 6 godina

Jos vise smo ojacali ulogu u regionu nabavkom vojne opreme.

Mita

pre 6 godina

Zbog nove vojne opreme Srbija je postala najopremljenija drzava u regionu.

Kaja

pre 6 godina

Srbija nikada nije bila ovako jaka vojna sila na Balkanu kao što je sada.

Tatjana

pre 6 godina

Vučićevi pobednički koraci pretvorili su Srbiju ne samo u vojnu silu, već i silu u svi sferama života na Balkanu.

Dalibor

pre 6 godina

Treba jacati vojsku Srbije i ostati neutralan, a pritom i dobro zasticen!

Tonći

pre 6 godina

Nikada mi nije bilo jasno šta je za vas Srbe region? Da li mislite na Makedoniju, Kosovo i BiH? U tom regionu ste doista vojna sila a sve ostalo je NATO i daleko je od vas Rusija.

Vns

pre 6 godina

Dapace da je u pravu,krece na neki izbor za miss pa bacio neku mudrost...obavezno ispitati njegovo mentalno zdravlje ..

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija