• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.01.2018

13:24

VULIN OBIŠAO VOJNU APOTEKU SLAVIJA: Vojno zdravstvo moći će da odgovori potrebama svih korisnika!

Društvo

VULIN OBIŠAO VOJNU APOTEKU SLAVIJA: Vojno zdravstvo moći će da odgovori potrebama svih korisnika!

Podeli vest

Zastupnik načelnika Uprave za vojno zdravstvo pukovnik Uglješa Jovičić i načelnica Vojne apoteke "Slavija" Slavica Belčević informisali su danas ministra odbrane o stanju u vojnim apotekama i opremljenosti lekovima

Prema rečima ministra Vulina, Ministarstvo odbrane za ovu godinu odvojilo je 2.490.000.000 dinara za snabdevanje lekovima i sanitetskim materijalom, što garantuje da će svi naši korisnici, a ima ih 114.000 u čitavoj Srbiji, biti zbrinuti i da će imati neophodne lekove i neophodan sanitetski materijal te da će Vojno zdravstvo moći da odgovori potrebama svih naših korisnika.

- U Beogradu 45.000 naših osiguranika može da bude sigurno da će imati pune apoteke, da će imati mogućnost da se leči, da će sve ono zbog čega su radili i zbog čega su ulagali biti i dalje ispoštovano i da će svako od njih imati najvišu moguću zdravstvenu zaštitu. Vojno zdravstvo je jedan od najznačajnijih delova Ministarstva odbrane, zapošljava 4.500 ljudi, svih onih koji vode računa o stotinama hiljada naših korisnika i koji vode računa da svakog dana svaki naš korisnik ima negu i zaštitu kakvu zaslužuje - rekao je Vulin i dodao:

- Svaka naša apoteka mora da bude puna lekova, bez obzira da li se nalazi u Beogradu ili bilo kom drugom mestu, jer mi naše pripadnike ne delimo po mestu stanovanja. Svako od njih mora da ima najvišu moguću negu i mora da ima lek kad god mu je i gde god mu je potreban - rekao je ministar odbrane.

On je poručio da će do kraja godine Ministarstvo odbrane obezbediti da čitavo Vojno zdravstvo bude informaciono umreženo, saopštilo je resorno ministarstvo.

- Imaćemo ne samo podatke o tome gde sve imamo lekove i kakve su nam zalihe, već ćemo moći da izdajemo elektronske recepte i moći ćemo da koristimo sve prednosti digitalizacije. Svako ulaganje u Vojno zdravstvo je ulaganje ne samo u standard naših korisnika, već u standard čitave zajednice - istakao je ministar Vulin.

Kako je naglasio pukovnik Jovičić, novim načinom nabavke lekova omogućeno je da ulaskom u 2018. godinu imamo popunjene rafove u vojnim apotekama.

- Pristup u načinu nabavke potpuno je novi i tako smo skratili proceduru koja je duga. Na ovaj način su stvoreni uslovi da se održi kontinuitet dobre nabavke i popune. Naš zadatak je da uz dobre planove racionalno trošimo lekove i imamo racionalnu kontrolu. Da bismo to ostvarili, treba da povežemo sve apoteke u jedan informacioni sistem koji će to da omogući - rekao je pukovnik Jovičić.

On je dodao da se prvi put u novu kalendarsku godinu ušlo sa apotekama koje su pune lekova te istakao da je osnovni zadatak Vojnog zdravstva da apoteke budu snabdevene lekovima, da lekovi budu obezbeđeni i za lečenje pacijenata u stacionarnim uslovima kao i nabavka potrošnog materijala.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija