• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informe.rs

01.03.2018

16:08

(FOTO) DONACIJA NIS-a Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine

Društvo

(FOTO) DONACIJA NIS-a Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine

Podeli vest

Kompanija NIS uručila je danas donaciju Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, Jadranka Jovanović-Privrodski, vršilac dužnosti direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu,  predstavnici Pokrajinske vlade, NIS-a i zaposleni u Dečjoj bolnici. Prikupljena sredstva od preko 16 miliona dinara namenjena su nabavci medicinske opreme koja će unaprediti rad ove značajne institucije zdravstvene zaštite. 

Promo

Donacija Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu je deo šire filantropske akcije koju su inicirali zaposleni NIS-a donirajući novčana sredstva, koja je kompanija potom udvostručila. Akcija je zatim organizovana i na benzinskim stanicama NIS-a pod nazivom „Vi i mi za Dečju bolnicu u Novom Sadu“, tokom koje je od svake kupovine najmanje 25 litara derivata kompanija donirala po 25 dinara za potrebe bolnice. Savremena medicinska oprema koja će biti obezbeđena uz podršku NIS-a će u velikoj meri olakšati i ubrzati lečenje dece u ovoj zdravstvenoj instituciji. Na ovaj način, NIS je pružio podršku jednoj od najznačajnijih zdravstvenih ustanova u Srbiji koja se bavi zaštitom, lečenjem i negom dece i omladine sa teritorije Vojvodine. 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je ovom prilikom zahvalio kompaniji NIS na donaciji.

Promo

  - Pokazujemo da je moguće zajedničkim snagama postići velike rezultate. Nastavićemo i u 2018. godini sa podrškom i obezbeđivanjem najboljih zdravstvenih uslova, kako za naše najmlađe, tako i za celokupan zdravstveni sistem. Želeo bih da zahvalim i zaposlenima u Institutu na organizaciji, trudu i energiji koju ulažu, da bi ono najvrednije što imamo, a to su naši najmlađi, bili zdravi i da bismo u budućnosti imali zdraviju naciju -  rekao je Mirović.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev je istakao da je zdravlje najmlađih najvažnije i da kompanija NIS nije imala dileme kada je ova sredstva opredelila Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. „Privilegija je učiniti nešto dobro za zajednicu i to je trajno opredeljenje i deo naše strategije. Verujem da tako misle i osećaju i naši potrošači koji su nam se pridružili u ovoj akciji. Na kraju, dozvolite mi da budem malo i roditelj, ne samo direktor. Želim nam zdravu decu , jer od toga nema veće radosti. Nekoliko hiljada mama i tata koji rade u NIS-u i stotine hiljada roditelja koji su naši potrošači, biće vaša podrška“, izjavio je Tjurdenjev.

Promo

Jadranka Jovanović-Privrodski, vršilac dužnosti direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, zahvalila je kompaniji NIS na donaciji koja će biti upotrebljena za nabavku najsavremenijih aparata. 

 - Kompanija NIS je ovim humanim gestom, između ostalog, pokazala zajedno sa državnim institucijama kako se može doprineti unapređenju zdravlja, u ovom slučaju najmlađe populacije. Pokazala je društvenu odgovornost i ja se nadam da će i druge kompanije slediti ovaj primer. Deca dobijaju mnogo, a mi svi zajedno dobijamo bolju budućnost, jer ulaganje u našu decu je ulaganje u našu budućnost. Ja vam se ovom prilikom još jednom zahvaljujem u ime svih 400.000 dece koja gravitiraju našem Institutu -  rekla je Jadranka Jovanović-Privrodski


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija