• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. D.

10.03.2018

17:35

NAŠAO 40.000 EVRA NA AERODROMU I ODMAH IH VRATIO VLASNIKU: Slučaj Siniše Dabića iz Borče dokazuje da danas još ima POŠTENOG SVETA?!

Društvo

NAŠAO 40.000 EVRA NA AERODROMU I ODMAH IH VRATIO VLASNIKU: Slučaj Siniše Dabića iz Borče dokazuje da danas još ima POŠTENOG SVETA?!

Podeli vest

Siniša Dabić (56) iz Borče, radnik Aerodroma "Nikola Tesla Beograd", pokazao je da danas još ima poštenog sveta! Ovaj dobričina pronašao je u subotu na parkingu ispred aerodroma torbu sa 40.000 evra i laptopom i vratio ih je vlasniku bez sekunde premišljanja

A zauzvrat nije želeo ni jedan jedini evro nagrade.

Žure i zaboravljaju

Siniša, koji već tri decenije na surčinskom aerodromu brine o prtljagu putnika, za Informer je ispričao kako se šokirao kada je prošle subote pronašao torbu sa više desetina hiljada evra!

Rođendanska želja

Pošteni nalazač 40.000 evra danas puni 56 godina, a jedina želja mu je da njegova porodica i on budu zdravi.
- Zdravlje je najvažnije, a novca će uvek biti. Računam da bi mi pomoglo da dobijem neko veliko nasledstvo ili sedmicu na lotou. S druge strane, jedino što mene čini srećnim jeste da su moji voljeni živi i zdravi. Drago mi je što imamo krov nad glavom i automobil da se odvezem na posao, za sve ostalo ću zaraditi - kaže on.

- Toga dana, oko 13 časova, na parkingu sam naišao na kolica za prtljag i ugledao crnu torbu i laptop. Pošto nikoga nije bilo u blizini, posumnjao sam da je neko to zaboravio i odmah sam ih uzeo. U torbi, koja je bila otkopčana, bili su novčanik pun para, pasoš i lična karta. Odmah sam pozvao policiju, a oni vlasnika torbe. Ljudi na aerodromu uvek žure da se prijave za let, pa trče do šaltera i često im se desi da na kolicima kojima voze stvari nešto zaborave. Uglavnom ostavljaju telefone, tašne, ključeve, ali ovoliko para još niko nije zaboravio - objašnjava Dabić.

Prema njegovim rečima, policija je ubrzo našla čoveka koji je izgubio torbu i potom su ga odmah pozvali da dođe na aerodrom.

- Zaboravni putnik je Srbin gastarbajter, čovek srednjih godina koji je doputovao iz Norveške sa suprugom. Čim me je video, potrčao je do parkinga i počeo da me grli. Videlo se da je uspaničen i zbunjen. Drhtao je i nije mogao da veruje da mu je torba puna novca upravo vraćena. Pa ja toliki novac u životu nisam video! Zahvaljivao mi je mnogo puta i u kolima prebrojao novac. Zatim se vratio i počeo da navaljuje da mi da nagradu, međutim, mene novac ne zanima - kaže on.

Čist obraz

Kako tvrdi ovaj pošteni i skromni čovek, nikada ne očekuje da ga neko časti, a za svoj novac smatra samo ono što sam zaradi.

- Nikada ne bih uzeo nijedan dinar koji pripada nekom drugom. Imam koliko imam. Jednostavno sam takav i najvažnije mi je da mi obraz bude čist, a san miran. Zamislite da je taj čovek to odvajao za stan ili za svoju decu. Ne krijem da ni moja situacija nije sjajna, nemam mnogo novca, ali sve moje bogatstvo je moja porodica. Čak mi ni rođena deca i žena nisu rekli da je trebalo da uzmem taj novac. Jednostavno, poštenje i skromnost u mojoj porodici se podrazumevaju - priča Dabić i poručuje da ne zna zašto su svi toliko iznenađeni njegovim postupkom, kad bi to, kaže uradio svaki vaspitan čovek.

Informer

Dodatno radi da bi zaradio

Siniša trenutno svoj godišnji odmor provodi radno u svom voćnjaku. Kaže, dodatni posao mu je neophodan kako bi zaradio novac za život. 

- Kod mene nema odmora! Svaki dan, čak i kada ne idem na posao, ustajem rano i idem da obrezujem i gajim jabuke, šljive i kajsije. To malo zemlje koju su mi ostavili roditelji u nasledstvu koristim kako bih dodatno zaradio dok mi deca ne stasaju i počnu da zarađuju - iskren je Dabić.

Kolega za primer

Siniša Dabić je jedan od omiljenih kolega na svom poslu. U stalnoj je "postavi" sa Milošem Đurđevićem, Bojanom Srdaljčevićem i Markom Todorovićem. Sva trojica o Siniši, koga iz milošte zovu Daba, imaju samo reči hvale. Kažu, on je najpozitivniji i najpošteniji čovek.
- Obožavamo da se šalimo i kod nas je na poslu stalno pozitivna atmosfera. Svi oni bi isto postupili. Da je bilo ko od mojih kolega pronašao torbu, odmah bi je predao policiji. Mi pošteno zarađujemo svoj hleb - kaže Dabić.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Momo

pre 6 godina

Ali i dalje džepari haraju GSP 06.02.2018 sam bio žrtva. Novac i dokumenti..Iskrwno, čak sumnjam da je sve umreženo sa policijom. Do danas nikakvog traga. Pri pisanju prijave, čak sam prepoznao džepara no u prijavi se to ne navodi,nego NN počinioc. Strašno

Ana

pre 6 godina

Da li je posten ili budala u ovom vremenu nemorala I kala?

Mile

pre 6 godina

Da ste vratili novac to je za veliku pohvalu, ali ne razumem zašto niste uzeli nagradu koja vam pripada? U svakom slučaju divim vam se. Eh da smo svi kao vi, zamislite gde bi nam bio kraj.

Miga

pre 6 godina

Sta reci nego jedan normalan potez jednog normalnog ljudskog bica ali jedno veliko BRAVO za tebe nece da skodi. Budi neskroman ali posten zauvek i Bog ce uz tebe i tvoje najmilije bditi kao na malo vode na dlanu

Serafim

pre 6 godina

Dozvoljeno je preneti preko granice 10 000 evra u kešu. Kako je dotični mislio da ih prenese , i kako ih je preneo posle toga .Ako nalazač radi tu 30 godina, onda zna da je ceo prostor pokriven kamerama i da je uradio bilo šta drugo bio bi uhvaćen za deset minuta . Ali važno je da se nešto piše ,makar i besmislice

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija