• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.04.2018

19:24

ŠIRILA PANIKU: ​Karleuša saslušana u policiji zbog propagande protiv MMR-a

Društvo

ŠIRILA PANIKU: ​Karleuša saslušana u policiji zbog propagande protiv MMR-a

Podeli vest

Pevačica Jelena Karleuša jutros je saslušana u beogradskoj policiji u okviru predistražnog postupka za utvrđivanje odgovornosti javnih ličnosti koje šire propagandu protiv vakcinacije dece MMR vakcinom

U prijavi protiv Karleuše navodi da je izazivala paniku svojim objavama na društvenim mrežama o navodnoj štetnosti vakcine, koja decu štiti od malih boginja, rubeola i zauški.

Pevačica je saslušana iz drugog pokušaja, jer je prvi poziv, prema pisanju tog lista, izbegla tako što je otputovala u Tursku.

Odeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dalo je prošlog meseca nalog policiji da obavi provere činjenicnog stanja i prikupi potrebne dokaze "kako bi se na adekvatan način i u potpunosti pretkrivični postupak bio sproveden i okončan".
Tužilaštvo je tada poručilo da u ovom, kao i u bilo kom drugom predmetu, neće biti ustupaka niti izuzetaka kod utvrđivanja krivične odgovornosti i krivičnog gonjenja osoba koje su izvršile krivično delo.

Mediji pišu da je policija do sada ispitala dramaturga i profesorku Fakulteta dramskih umetnosti Maju Volk, profesorku Miru Sovilj, lekara Todora Jovanovica, pedijatra iz Zrenjanina Mirka Grubića, novinarku i književnicu Mirjanu Bobić Mojsilović.

Kada sve predistražne radnje budu okoncane, nadležni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu odlučiće da li ima dovoljno dokaza da se pokrene istraga protiv antivakcinaša i za koje krivično delo.

Krivicnu prijavu protiv 43 osobe početkom februara pokrenula je grupa od 270 roditelja zbog širenja straha i panike od vakcina i pojave epidemije morbila.

ANTIVAKCINAŠI U POLICIJI: Počela prva saslušanja, ispitana profesorka Mitra Sovilj i lekar Todor Jovanović!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija