• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.04.2018

13:28

NEMA UKIDANJA "PENALA" za odlazak u penziju pre 65.godina

Društvo

NEMA UKIDANJA "PENALA" za odlazak u penziju pre 65.godina

Podeli vest

Nema osnova za izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu rada, a povodom pisanja medija da bi sredinom godine, izmenama ovog zakona mogli biti ukinuti "penali" za odlazak u penziju pre napunjenih 65. godina života

"Trenutno važi postojeći zakon i nema osnova za izmene, a ako bude, javnost će biti blagovremeno obaveštena", poručuju iz Ministartva za rad, boračka i socijalna pitanja. 

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (S S S S) Ljubisav Orbović izjavio je nedavno da bi "kazne" za odlazak u penziju pre 65. rođendana mogle bi biti ukinute sredinom godine, kada se, kako je rekao, očekuju izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju. 

"Najavljeno je da će se izmenom postojećeg zakona o PIO, na kome radna grupa radi već duže vreme, prestati s trajnim kažnjavanjem penzionera", rekao je Orbović za Politiku. 

Predlog SSSS-a je, kako je Orbović obrazložio, da trajno umanjenja penzija od 0,34 odsto mesečno ne važi posle 65. godine i da nakon toga penzioneri nastave da primaju punu starosnu penziju. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vojislav DAČEVIĆ

pre 6 godina

Sve se slažemo neka ostane do 65 godina i neka se odbija zbog čega da se čovek kažnjava ako je bez benificija radio 40 godina posle 65 godina,mislim da to nije u redu ja onda treba da radim 44 godine jeli to uredu .

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija