• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.04.2018

17:17

MIHAJLOVIĆ: Aerodrom u Lađevcima u narednim mesecima i civilni i vojni!

Društvo

MIHAJLOVIĆ: Aerodrom u Lađevcima u narednim mesecima i civilni i vojni!

Podeli vest

Aerodrom "Morava" u Lađevcima u narednim mesecima trebalo bi konačno da postane mešoviti vojno-civilni aerodrom, a u ceo proces je uključeno i Ministarstvo odbrane sa svojim zahtevima

Nakon dobijanja rešenja, sa lokalnom vlašću ćemo dogovoriti i urediti konkretna pitanja koja se tiču ulaganja, a operater za "Moravu" biće preduzeće"Aerodromi Srbije", rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrasrukture Zorana Mihajlović prilikom posete Čačku.

Aerodrom "Morava" u Lađevcima udaljen je oko 15 kilometara od Kraljeva i 25 kilometara od Čačka.

Prema njenima rečima, pored vazdušnog nije zapostavljen ni drumski saobraćaj, pa se za deo autoputa Preljina - Požega do kraja juna očekuje ugovor o finansiranju, a nakon toga i početak gradnje.

Za deonicu od Preljine do Požege već smo potpisali komercijalni ugovor, očekujemo operativni novac, a nadam se da ćemo prve radnike i prve mašine na terenu videti na jesen ove godine, a krajnji rok je 1. mart 2019. godine - izjavila je ministarka Mihajlović.

Nakon rekonstrukcije 77 kilometara pruge Beograd - Bar, ulaganja će biti vršena i ove godine, a Miroljub Jevtić, direktor Infrastrukture železnice Srbije, kaže da se radi na idejnom projektu pruge Lapovo-Kraljevo-Rudnica i da se stvaraju uslovi za modernizaciju železnice prilikom apliciranja kod fondova Evropske unije.

Prema njegovim rečima, radi se i na rešavnju lokalnih problema u železničkom saobraćaju.

-Stanovnici Mršinaca će do kraja godine dobiti automatizovani putni prelaz, biće rešen i divlji prelaz kod fabrike Cer u Čačku, a biće izgrađen i automatizovani prelaz u Baluzi -istakao je Jevtić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija