• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M.

15.05.2018

19:13

DEVETNAEST GODINA OD AGRESIJE ISTINA IZLAZI NA VIDELO:  U nelegalnoj akciji NATO je Srbiju zatrpao osiromašenim uranijumom,  evo kako izgleda NAPAD ALIJANSE PREVEDEN U BROJKE!

Društvo

DEVETNAEST GODINA OD AGRESIJE ISTINA IZLAZI NA VIDELO: U nelegalnoj akciji NATO je Srbiju zatrpao osiromašenim uranijumom, evo kako izgleda NAPAD ALIJANSE PREVEDEN U BROJKE!

Podeli vest

Paolo Ali, predsednik Parlamentarne skupštine NATO, prvi zvaničnik alijanse koji je javno rekao da agresija na Srbiju nije bila u skladu sa međunarodnim konvencijama. Pravili smo greške tokom bombardovanja Srbije, znam da nas Srbi zbog toga ne vole, otkrio Ali

Paolo Ali, predsednik Parlamentarne skupštine NATO, priznao je da je ova vojna alijansa pravila greške tokom bombardovanja Srbije 1999. godine! On je prvi zvaničnik NATO koji je javno rekao da je ova organizacija kršila međunarodne konvencije za vreme agresije na našu zemlju.

Ali nije hteo da kaže u čemu je to NATO tačno grešio kada je bombardovao Srbiju, ali je naveo da je svestan da će Srbi zbog te agresije večno imati odbojnost prema alijansi.

Dramatično vreme

Ovaj italijanski diplomata, koji je na čelu Parlamentarne skupštine NATO od 2016, u intervjuu Radiju Slobodna Evropa rekao je da je vreme agresije na Srbiju bilo veoma dramatično i mučno.

Ne morate u NATO, ostanite neutralni

Paolo Ali je naglasio da se od Srbije ne očekuje da uđe u NATO pakt, ali se od nje traži da ostane vojno neutralna.
- Nije neophodno da se Srbija u ovom trenutku pridruži NATO. Možda će do toga doći u budućnosti, ali to zavisi od građana Srbije, a ne od NATO. Mi uvek prihvatamo zahteve za članstvo, kao što je to bio slučaj sa drugim državama u regionu. Za nas je važno samo da Srbija ostane vojno neutralna i dok je tako, neće biti problema - objasnio je Ali.

- NATO bombardovanje Srbije, koje se dogodilo 1999. godine, jasno je urezano u pamćenje svih građana ove zemlje. Verovatno su tokom te akcije pravljene greške, ali situacija je tada bila zaista dramatična. Stvari bi bile drugačije da je prethodno obezbeđena rezolucija Saveta bezbednosti UN, ali ne smemo zaboraviti šta se u to vreme dešavalo tokom Miloševićeve vladavine. Ipak, u potpunosti razumem da posle svega javnost u Srbiji ima odbojnost prema NATO i da se protivi ulasku zemlje u alijansu, rekao je Paolo Ali.

Darko Laketić, predsednik Skupštinskog odbora za zdravlje i porodicu koji se nalazi na čelu komisije za ispitivanje uzročno-posledične veze između agresije 1999. godine i povećanog broja obolelih od malignih bolesti u Srbiji, rekao je da Alijeva izjava neće promeniti činjenicu da nas je NATO bombardovao osiromašenim uranijumom.
- Mi sad radimo na tome da i naučno dokažemo da postoji tesna veza između toga što su nas gađali osiromašenim uranijumom i povećanog broja obolelih i umrlih od malignih bolesti. To nam je neophodno da bismo tužili NATO. Kad to dokažemo, priznanja ili nepriznavanja pojedinih zvaničnika, koja ne bih sada komentarisao, biće i nebitna pored svih konkretnih dokaza - kaže Laketić.

Tanjug

JAVNO PRIZNAO GREŠKU Paolo Ali

Znaju to odavno

Vojni analitičar Aleksandar Radić kaže da su u NATO bili i do sada svesni da su u Srbiji izveli jednu potpuno nelegalnu vojnu operaciju, da za nju nisu dobili odobrenje Ujedinjenih nacija i da su se prilikom bombardovanja koristili nedozvoljenim metodama i sredstvima.
- Međutim, uprkos ovom priznanju Paola Alija, nerealno je očekivati da će se nama NATO ikada izviniti ili na sebe preuzeti kolektivnu odgovornost. Još je nerealnije da će ponuditi za "svoje grehe" neku materijalnu nadoknadu. Mi nismo ni u poziciji da to tražimo, pa zato i sve funkcioniše po principu "sila boga ne moli". Siguran sam da kada bismo se sutra pozvali na ovu Alijevu izjavu i tražili da se utvrde greške koje je pomenuo, da bi se sve završilo na tome kako je to samo lični stav jednog njihovog zvaničnika - ističe Radić.

Informer

NATO ZBOG KOSOVA PRETI RUSIMA RATOM!! Komandat KFOR-a Koči poručio da je NATO spreman i da ratuje za Šiptare

UŽASNA TVRDNJA MIKROHIRURGA PROF. DR MILANA STEVANOVIĆA: Zbog NATO bombi tek će nam se rađati DECA S DEFORMITETIMA?!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Slobodan

pre 5 godina

Nije rec o greskama vec o ratnom zlocinu koji ne zastareva. I pustite to o dramaticnoj situaciji dvedesetih, to je samo neuspesan pokusaj pravdanja ucinjenih zlocina.

AS

pre 5 godina

POTPUNO SI U PRAVU. TO JE RATNI ZLOČIN. BOMBARDOVANJE BEZ SAGLASNOSTI UN, OSIROMAŠENI URANIJUM, KASETNE BOMBE, CIVILNI CILJEVI.....

Mikan

pre 5 godina

Nato je izvrsio genocid nad srpskim narodom i oteo joj teritorije.

tuzni srba

pre 5 godina

Prvo Srbija mora jasno istaci,iako nikad nisam bio na strani SMa niti drugih niti danas, SM nije u Hagu osuden tj prakticno je osloboden,nastaviti lagati i izmisljati krivicu mu je licemerno i nista osim lazi ne znaci,povlacenje paralela takode, kao ustase=cetnici, pa gde su to bili logori ceda za Hrvate,navedite lokaciju i zrtve?Srbija i Srbi,zvanicnici i istoricari ko krije istinu???

Biljana

pre 5 godina

A ako ne ostanemo neutralni? On to nama opet preti. Gad.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija