• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

22.05.2018

22:41

(VIDEO) AMERI, STIDITE SE! Hrvatski general odgovoran za POKOLJ SRBA U MRKONJIĆU primljen u KUĆU SLAVNIH Ratne škole SAD!

Društvo

(VIDEO) AMERI, STIDITE SE! Hrvatski general odgovoran za POKOLJ SRBA U MRKONJIĆU primljen u KUĆU SLAVNIH Ratne škole SAD!

Podeli vest

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević primljen je u Kuću slavnih međunarodnih polaznika Ratne škole kopnene vojske SAD, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo odbrane

Krstičević je prvi hrvatski oficir koji je primljen u Kuću slavnih međunarodnih polaznika Ratne škole kopnene vojske SAD i prvi hrvatski ministar odbrane, koji je dobio to priznanje, prenosi Hina.

- Ovo je veliko priznanje za mene, za hrvatsku vojsku i za celu hrvatsku državu - rekao je Krstičević, koji je školovanje u toj američkoj obrazovnoj instituciji završio 1998. godine.

Podsetimo, ime ministra obrane RH Damira Krstičevića pominje se zbog ratnog zločina koji je Hrvatska vojska počinila u Mrkonjić Gradu, gde je, za vreme akcije Južni potez, ubijeno više od 180 civila srpske nacionalnosti. U tom pokolju stradali su uglavnom starice i starci, koji nikome nisu predstavljali opasnost. 
Mediji u "lijepoj njihovoj" u više navrata su pisali kako se protiv Krstičevića vodi i istraga zbog ratnog zločina.

(VIDEO) KRENUO NAPAD NA DONBAS?! Kijev steže obruč oko Donjecka, Ukrajina ubeđena da PUTIN NEĆE REAGOVATI!

Svečanost prijema Krstičevića u Kuću slavnih održana je u vojnoj bazi Karlaj (Carlisle) u Pensilvaniji, a američki vojni izaslanik Robert Meters rekao je da "ko želi da uđe u Kuću slavnih mora da se istakne svojim doprinosom u služenju svojoj državi, te da se zalaže za saradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama, što je posebno vidljivo u radu ministra Krstičevića".

U prostorijama Ratne škole izložene su fotografije i osnovni podaci o ministru Krstičeviću i ostalim polaznicima koji su dobili priznanje američke kopnene vojske.

Ratna škola kopnene vojske SAD je najviša obrazovna institucija Kopnene vojske SAD i osnovana je 1901. godine, navodi Hina.

ERDOGAN ZARATIO SA BAKIROM I TO ZBOG SRBIJE?! Skandal u Sarajevu, iza kulisa posete šefa turske države!

Uz američke polaznike svake godine školu pohađa oko 80 međunarodnih studenata, vojnih oficira ili civilnih polaznika, iz savezničkih zemalja i bliskih partnera SAD sa svih kontinenata. 

Strace ubijali maljevima, baš kao ustaše 1941!

Od 8. do 15. oktobra 1995. godine Hrvatska vojska je osvojila Mrkonjić. U toj akciji poginuo je komandant Četvrte gardijske brigade Pauk, pa je usledila odmazda u kojoj je ubijeno najmanje 186 civila. 
Oni su pokopani u masovnu grobnicu na pravoslavnom groblju u Mrkonjiću što je snimila i Hrvatska televizija. Čak je i prilog o tome emitovan  na HRT kojeg je pratila I izjava Borisa Zdilara, jednog od ratnih šefova saniteta hrvatskih vojnih snaga, koji je tvrdio da su u pitanju leševi ubijenih srpskih vojnika.

Tijela ubijenih u Mrkonjiću ekshumirana su u martu i aprilu 1996. Iz masovne grobnice na pravoslavnom groblju izvađeno je 181 telo. Ekshumaciji su prisustvovali i stručnjaci Haaškog suda. Tom prilikom, i nešto kasnije obdukcijom na VMA u Beogradu utvrđeno je da je najstarija žrtva bio Jovan Lezendić (91) iz Podbrda. Ubijen je i veliki broj žena, među kojima je najstarija bila Ljubica Oroz (90) iz Bočca.
Forenzičkom obradom utvrđeno je, da su žrtve, između ostalog, ubijane udarcima tvrdim predmetima u glavu, odsecanjem glava, pucnjevima iz neposredne blizine, ubadanjem oštrim predmetima...
Istraga ovog zločina traje od početka 2000. godine, ali optužnice nisu podignute. Hrvatski politički vrh strahuje od tajnih optužnica i poternica koje bi mogla izdati BiH, jer na njima bi se, kako vidimo, izvesno mogao naći i potpredsednik Vlade RH i ministar Krstičević, direktno odgovoran za postupke vojnika jedinice osumnjičene da je počinila zločine.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

"Кућа славниих"...?! ... - Дом крволока...!

slađa

pre 5 godina

Sve srpske civilne žrtve u ratu u Hrvatskoj ovim potezom idu Amerima na dušu.

Dragan

pre 5 godina

Naslednici Hitlaera Da Sam Hrvat bilo bi me sramota Svaka cast postenim Hrvatima 10 % Tih 10% Hrvata sto valja su Srbi

Primećujem

pre 5 godina

Da je pravi hrvat, ovaj ljudožder bi se prezivao Križanić, Križančić, i sl. Krstičević? Da nije slučajno od krsta nastalo to prezime? Pa srećan ulazak u kuću slavnih bivši Srbine, među slične po soju. Zaslužio si generale. Ubistvo svojih predaka je najbolja preporuka za ovaj Hell of fame.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija