• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić

25.05.2018

19:37

ŠIPTARI PRAVE PUTEVE, ALI PO SRPSKOJ ZEMLJI: Novi plan da oteraju naš narod sa Kosova i Metohije!

Društvo

ŠIPTARI PRAVE PUTEVE, ALI PO SRPSKOJ ZEMLJI: Novi plan da oteraju naš narod sa Kosova i Metohije!

Podeli vest

Vlasti lažne države Kosovo imaju novi plan kako da otežaju život preostalih Srba na KiM, ali i da definitivno spreče povratak prognanih. Priština, naime, najavljuje gradnju 730 kilometra novih puteva kojima će, kao sasvim slučajno, 'preseći' zemljište i parcele u vlasništvu Srba

(VIDEO) DRAGAN J. VUČIČEVIĆ NA TV PRVA: Nove trase puteva na Kosovu su politički, a ne infrastrukturni projekat!Prema zvaničnom planu, ideja je da se do 2023. godine sedam najvećih gradova na Kosovu povežu modernim putevima, u šta će prištinske vlasti uložiti skoro dve milijarde evra. Ne bi to samo po sebi bilo sporno da 80 odsto ovih saobraćajnica ne prolazi upravo preko zemljišta koje je, prema katastarskim knjigama, u privatnoj svojini Srba.

Utvrditi vlasništvo

Pre nego što se krene sa izgradnjom puteva na Kosovu, mora prvo da se utvrdi vlasništvo nad tom zemljom, koja je i dalje u većinskom srpskom vlasništvu, upozorava analitičar Mišel Zubenica.

Suptilno proterivanje

Komentarišući ovaj šiptarski plan, profesor međunarodnog prava Dejan Mirović ističe da je problem u Briselskom sporazumu jer u njemu nema odeljka koji bi se bavio imovinom.

(VIDEO) SRPSKI GENERAL KOJI JE RASTURIO NATO NA KOSMETU OTIŠAO U DONBAS: Srbi će VAS uvek podržavati, MORATE POBEDITI!

- Plan Prištine da autoput do Plava 'sprovede' tik pored manastira Dečani jeste znak da će ponovo udariti na SPC. Najviše me plaši stezanje obruča oko Srba koji žive na Kosovu. Međutim, gore od svega je to što su Albanci potpuno preuzeli sudstvo. Njihove sudije ne žele da govore na srpskom i ne priznaju prvostepene presude koje su donete u korist Srba koji su potraživali svoju imovinu. Sada, nažalost, mogu da rade šta hoće i da ozakone svoju otimačinu - podvlači Mirović.

Tamo više nema Srba

Na drugoj strani, bivši ministar za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Goran Bogdanović ističe da putevi koji su u planu prolaze kroz sela u kojima skoro da više nema Srba.

RUSKI HELIKOPTERI STIŽU U BIJELJINU: Dodik: Razgovaramo sa Srbijom da zajednički uđemo U VLASNIŠTVO ZAVODA "ORAO"!

- Od posle rata 1999. godine Srbi više ne žive na tom području. Vlasti žele da se srpsko stanovništvo nikad više tamo ne vrati, pa je to i cilj izgradnje tih novih puteva - zaključuje Bogdanović.

Srbima već oteli hiljadu hektara

Prema pisanju portala 'Sputnjik', na centralnom Kosovu je eksproprijacijom obradivog zemljišta za potrebe izgradnje puteva Srbima već oduzeto više od hiljadu hektara zemlje.
Stručne procene kažu da srpske šume, livade, poljoprivredno zemljište, kuće i imanja koja su uzurpirana od Albanaca za ove namene dosežu vrednost od više stotina miliona evra.

(VIDEO) DRAGAN J. VUČIČEVIĆ NA TV PRVA: Nove trase puteva na Kosovu su politički, a ne infrastrukturni projekat!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miša

pre 5 godina

I? U čemu je problem? Milion puta nam je do sada prdsednik Srbije poručio na sebi svojstven način da u "najboljem slučaju" možemo da dobijemo sever Kosmeta, u što sam ubedjen da od toga nema ništa! Šta ostaje Srbima nego da prodaju svoju zemlju?? U svakom slučaju je bolje da je "presecaju državni putevi" nego da je uzurpiraju kojekakvi Šiptari. Ta "Država Kosovo" sa kojom ćemo ubrzo potpisati "uzajamni sporazum" o ne znam čemu, će morati kad tad da plati uzurpaciju te zemlje. Dosta više te demagogije vas koji niste ni kročili dublje od severne Mitrovice.

zanimljivo

pre 5 godina

Kosovo i Metohija je Srpsko i deo drzave Srbije po svim medjunarodnim standardima i pravo na imovinu je iznad svih prava koja vaze na zapadu zato je glupo da se uopste prica sta mi mozemo dobiti. Treba gledati samo da nekako izdrzimo i ne potpisemo ultimativnu i nasilnu otimacinu naseg dela zemlje dok ovo zlo ne prdje a proci ce. Ako su to standradi EU da mogu sve bivse republike SFRJ da otimaju Srpsku imovinu i zemlju, onda nama i nije mesto u drustvu trulezi i lopovluka. Samo sloga Srbiju spasava!

Lala iz Banata

pre 5 godina

Проблем српског Косова решиће се у ГЛОБАЛНОМ СУКОБУ Великих Сила, када ће Шиптари коначно добити по... - "пи**и"...!? До тада...Нек "уживају" у... - "независности"...!?

slađa

pre 5 godina

Ovo takođe spada u neku vrstu zlikovačke strategije kosovskih vlasti i njihovih mentora. Da nema medija da sve ovo proprate, da se ne pali alarm, kao sa proglašenjem Prizrena za istorijsku prestonicu. neko bi napisao novu istoriju. Bez Srba na KiM. Ni Borhes ne bi smislio ovako ružnu, falš realnost i fikciju. Zato je ogavno slušati ljude koji relativizuju sve oko KiM, jer to dira u srce problema. Kako umiriti Srbiju da ne reaguje na dvostruke aršine, na nepravdu, na laž, otimačinu i zakon sile. Lagati besomučno iz dana u dan i uveravati kako je to ono što je ispravno. Neka je svima na savest.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija