• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.06.2018

11:09

VUČIĆ NA OTVARANJU LOGISTIČKOG CENTRA LIDLA: Ovo je simbol napretka koji govori da se Srbija pridružuje uspešnim državama!

Društvo

VUČIĆ NA OTVARANJU LOGISTIČKOG CENTRA LIDLA: Ovo je simbol napretka koji govori da se Srbija pridružuje uspešnim državama!

Podeli vest

Kompanija Lidl, nemački prehrambeni trgovinski lanac broj jedan u Evropi, stigla je i u Srbiju, otvaranjem logističkog centra u Novoj Pazovi, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Logistički centar kompanije Lidl Srbija je prvi korak i temelj za otvaranje prodavnica u Srbiji.

Svečanosti u Novoj Pazovi prisustvovali su i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, ambasador Nemače u Srbiji Aksel Ditman i predsednik opštine Stara Pazova Ðorđe Radinović. 

 Dolazak Lidla u Srbiju ne znači samo otvaranje lanca supermarketa, to je simbol napretka i govori da se Srbija pridružuje uspešnim državama - poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić iz Nove Pazove.

Predsednik Srbije i generalni direktor Lidla Srbija Tomislav Šapina su pritiskom na dugme podigli rampu za prvi kamion Lidla koji je stigao u novoizgrađeni Logistički centar. 

Tanjug

On je ukazao da je vrednost investicije u Novoj Pazovi 55 miliona evra, da će do kraja godine biti potvoreno i 16 prodavnica Lidla, u kojem će posao imati 1. 500 od čak 23. 000 onih koji su se kandidovali za rad u toj kompaniji u Srbiji. 

Vučić je istakao da je dolazak Lidla značajna inversticija za Srbiju na 45 hiljada kvadratnih metara logističkog centra i istakao da je na izgradnji centra radilo više od 50 domaćih kompanija i oko 2.000 radnika.

- Važnost ovog logističkog centra kao i cele investicije Lidla u Srbiji prevazilazi važnost običnog supermarketa, to je simbol, jedan od najznačajnijih simbola napretka - rekao je predsednik Vučić.

Vučić je rekao da ga je iznenadila obučenost i srdačnost zaposlenih radnika koji su, kaže pokazali neverovatnu energiju.

Predsednik je naveo da cela investicija vredi 55 miliona evra i da će građani imati priliku da kupuju kvalitetne proizvode što se vidi i po sistemu provere kvaliteta provere.

Tanjug

Kazao je, komentarišući prezentaciju kompanije i kvalitet provere proizvoda koji dolaze u Lidl, da se "jabukama meri temperatura, češće nego što čovek meri temperaturu detetu, mere joj slatkoću, tako da ono što dođe do potrošača, da će ta jabuka da prođe teži ''sistematski pregled'' nego bilo ko od nas kada je u vojsku išao". 

- Nema nikakve sumnje da će građani Srbije voleti Lidl. Do kraja godine trebalo bi da imamo 16 prodajnih objekata širom Srbije koji će zapošljavati 1.500 radnika, danas tzapošljava 502 radnika - rekao je Vučić.Oko 300 domaćih artikala se već nalazi u Lidlu, rekao je i zamolio nadležne u Lidlu da prošire asortiman tih proizvoda.

Tanjug

Logistički centar jedan je od najvećih objekata u Jugoistočnoj Evropi koji je nosilac LEED Gold sertifikata za poštovanje najviših standarda u održivoj gradnji, zbog korišćenja održivih građevinskih materijala, efikasnije upotrebe vode i smanjenja otpada, bolje energetske performanse zgrada, pa do pružanja boljih uslova za rad, poput kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru i obezbeđivanja dnevnog svetla. 

Objekat ima pet temperaturnih zona i jedan je od retkih logističkih centara koji ima dnevnu svetlost. 

Centar je jedinstven i po tome što ima komoru namenjenu isključivo za skladištenje čokoladnih proizvoda (+18 stepeni). 

Tanjug

Svi zaposleni u kompaniji Lidl Srbija, pa tako i u logističkom centru, imaju elektronsku evidenciju radnog vremena, tako da im se svaki minut prekovremenog rada plaća. 

Lidl Srbija je objavio konkurs za za više od 1.000 prodavaca u 18 gradova, u Beogradu, Boru, Indiji, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Jagodini, Kikindi, Kragujevcu, Kruševcu, Pančevu, Smederevu, Somboru, Subotici, Šapcu, Užicu, Vršcu i Zrenjaninu.

Nemački Lidl je trgovinski lanac prehrambenih proizvoda, sa više od 10. 000 prodavnica u svetu, oko 225. 000 zaposlenih i više od 150 logističkih centara. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Uki

pre 5 godina

Predsednik Vucic je odrzao svoje obecanje...Srbija polako staje rame uz rame sa razvijenim drzavama.

Sladjana

pre 5 godina

Samo dokazujemo ovakvim stvarima da smo zaista uspešni i napredni.

mina

pre 5 godina

Dolazak Lidla u Srbiju govori kako o napretku Srbije tako i da se Srbija pridružuje uspešnim državama .

Dragan

pre 5 godina

Mnogo je vazno da imamo sto vise ovakvih investicija.

Sorin Novi Sad

pre 5 godina

Svaka zdrava investicija bilo strana bilo domaća predstavlja veću konkuretnost na tržistu , bolji kvalitet proizvoda i smanjenje stope nezaposlenosti, ne znam sta tu nije jasno i zato Lidl dobrodosao u Srbiju.

kiki

pre 5 godina

Nasa zemlja iz dana u dan sve vise napreduje i cast nam je da ovako nesto imamo u nasoj zemlji.

Vanja

pre 5 godina

Lidl predstavlja simbol napretka, a Srbija sve više liči na moderno uređenu državu!!

Sara

pre 5 godina

Svakako korak napred... Nova Pazova ovim dobija nova radna mesta!!

aca

pre 5 godina

Lidl kao jedna od potvrda o boljem i kvalitetnijem tržištu Srbije.

Mina

pre 5 godina

Uz Predsednika Vucica Srbija je postala uspesna zemlja u svim granama.

Nena

pre 5 godina

Uz Predsednika Vucica Srbija je postala uspesna drzava u svim granama.

Sanja

pre 5 godina

Srbija je mnogo puta dokazala da moze da napreduje.

jocaa

pre 5 godina

LIDL JE ODLICNA FIRMA ,SUPER STO SU OTVORILI FIRME I U NASOJ ZEMLJI

slađa

pre 5 godina

Zaista deluje grandiozno. Drago mi je što Lidl plaća prekovremeni rad i što su uslovi vrhunski. Sve je ovo dobro kao merilo kako za potrošače, tako i za državu. Ugledati se na najbolje.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija