• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer.rs

18.06.2018

23:01

(VIDEO) DESANT SRPSKIH, RUSKIH I BELORUSKIH PADOBRANACA: Od terorista ostali dugmći - počelo "Slovensko bratstvo"!

Društvo

(VIDEO) DESANT SRPSKIH, RUSKIH I BELORUSKIH PADOBRANACA: Od terorista ostali dugmći - počelo "Slovensko bratstvo"!

Podeli vest

Trilateralna vojna vežba "Slovensko bratstvo" na kojoj učestvuju oružane snage Belorusije, Rusije i Srbije počela je danas u Novorosijsku, a po prvi put biće korišćeni modernizovani desantni višenamenski oklopni transporteri BTR-MDM "Rakuša", vojna vozila nove generacije BMD-4M i samohodni protivtenkovski top 2S25 "Sprut-SD"

Kako Sputnjik saznaje, srpski padobranci su danas stigli u Rusiju i pridružiće se ruskim i beloruskim desantnim jedinicama na vojnom poligonu "Rajevski" u Novorosijsku.

Vežbe će se odvijati u dvema etapama. Vojnici će u sklopu priprema prvo uvežbavati različite segmente vežbe, a nakon toga će u periodu od 23. do 25. juna biti sprovedena aktivna faza. Ceremonija zatvaranja vojnih vežbi održaće se 28. juna.

Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, tokom vežbi "Slovensko bratstvo 2018" padobranci triju zemalja uvežbavaće specijalne akcije za pripremu i primenu multinacionalne bataljonske grupe u izvršavanju mirovnih i antiterorističkih zadataka.

GEJ-SVADBA U BRITANSKOJ KRALJEVSKOJ PORODICI: Udaje se rođak kraljice Elizabete druge, MUŽU ĆE GA PREDATI BIVŠA SUPRUGA!

Na vežbi učestvuje više od 700 pripadnika Vazdušno-desantne vojske (VDV) Rusije, oko 50 pripadnika Specijalne brigade Vojske Srbije i oko 250 pripadnika desantnih jedinica Belorusije.

Ruski mediji su javili da su beloruski vojnici u nedelju stigli u Krasnodarski kraj i da je dostavljeno više od 40 jedinica beloruske vojne tehnike, oklopnih transportera BTR-80i vozila MAZ.

Pripadnici ruskih desantnih jedinica priredili su svečani prijem u čast beloruskih kolega, nakon čega su se u koloni prebacili na poligon "Rajevski".

Srpski, ruski i beloruski vojnici desantirani su iz aviona Il-76, ali i iz helikoptera Mi-8 i Mi-17, kako bi sa zemlje uništili teroriste.

PENTAGON: RUSKE I KINESKE RAKETE NE SMEJU DA POLETE: Američka vojska priznala da ne može da zaštiti SAD!        

Ipak, najviše vojne tehnike i naoružanja za ove vežbe obezbedila je Rusija, kao zemlja domaćin. U vežbama će biti korišćeno 12 aviona taktičke i vojno-transportne avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga RF i oko 500 jedinica borbene i automobilske tehnike.

U okviru sprovođenja aktivne faze vežbi desantne jedinice će obavljati zadatke lociranja i uništavanja baznog logora terorističke formacije u određenoj zoni odgovornosti, izvršiće padobranski desant iz aviona Il-76, spustiće se iz helikoptera Mi-8 uz pomoć užeta, savladavaće vodene prepreke, a takođe će imati i bojeva gađanja.

TRAMP OSNIVA "SVEMIRSKU SILU", PUTIN JE TO URADIO PRE TRI GODINE: Novi rod vojske SAD bi da Rusima preotme kosmos!

Ovogodišnja vežba u Rusiji predstavlja nastavak veoma uspešne saradnje oružanih snaga Rusije i Srbije koja je započeta još 2014. kada je u Srbiji na poligonu Nikinci izvedena vežba "Srem-2014".

Vežbe srpskih, rukih i beloriskih vojnika 2017. godine pogledajte u sledećem video zapisu!!!

A ovako se bore srpski padobranci!!!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija