• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Crnomarković

12.07.2018

12:02

SLOVENCI MI PRETE OTKAZOM JER NE PRIZNAJEM KOSOVO! Miloš Ilić (26) optužuje poslodavce iz benzinskih pumpi "Petrol"

Društvo

SLOVENCI MI PRETE OTKAZOM JER NE PRIZNAJEM KOSOVO! Miloš Ilić (26) optužuje poslodavce iz benzinskih pumpi "Petrol"

Podeli vest

Radim u "Petrolu" od februara 2017, bio sam predložen i za radnika meseca, ali sve se promenilo kada sam u kompanijskom upitniku napisao da je Kosovo deo Srbije, a ne nezavisna država. Od tada me maltretiraju i hoće da me otpuste, kaže Ilić

Slovenački lanac benzinskih pumpi "Petrol" preti mi otkazom samo zato što smatram da je Kosovo deo Srbije, a ne nezavisna država, kaže Smederevac Miloš Ilić (26), radnik ove kompanije.

U ispovesti za Informer, ovaj mladić objašnjava da je odmah po dolasku u "Petrol", u februaru 2017. godine, predložen za radnika meseca, ali se sve promenilo pošto je, da bi dobio nagradu, u kompanijskom upitniku morao da napiše u koliko zemalja ova slovenačka firma posluje. On je tada svesno izostavio Kosovo, jer smatra da je ono deo Srbije i to su mu poslodavci veoma zamerili. Najpre su ga nazivali nacionalistom i problematičnim radnikom, a potom je od njega zatraženo da potpiše sporazumni otkaz.

Kobni upitnik

Miloš kaže da nije ni sanjao da će izgubiti posao samo zato što misli isto što i svaki stanovnik Srbije koji voli svoju zemlju.
- U kompaniji "Petrol" sam se zaposlio u februaru 2017. godine i već nakon nepunih mesec dana sam dobio pohvalu i povećanje plate, a zatim sam predložen za radnika meseca. Da bih učestvovao u izboru za tu nagradu, morao sam da popunim test od 60 pitanja i jedno je doslovce glasilo "Na koliko tržišta u državama bivše Jugoslavije Petrol ima mrežu benzinskih servisa?". Pošto znam da samo u Makedoniji nemaju benzinske stanice, tačan odgovor bi trebalo da bude u pet zemalja - Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Međutim, oni su meni to pitanje ocenili kao netačno, jer nisam uračunao Kosovo?! Zbog toga sam im poslao mejl u kome sam tražio da isprave nepravdu i priznaju mi odgovor, jer Kosovo smatram delom naše zemlje, a ne nezavisnom državom. Upozorio sam ih i da je to zvaničan stav Srbije, zemlje u kojoj posluju. Od tog trenutka kreću moje muke u "Petrolu" - priseća se naš sagovornik i opisuje kroz šta je sve prošao samo zato što nije želeo da se odrekne dela teritorije svoje zemlje:
- Iz uprave "Petrola" nisu ni želeli da odgovore na moj mejl, a kamoli da mi priznaju tačan odgovor. Uz to, obavestili su i mog poslovođu da sam se žalio zbog Kosova. On me je kritikovao, govorio mi da sam nacionalista i podrugljivo mi se obraćao sa "Srbine". Počeli su potom da mi traže dlaku u jajetu, najsitniju grešku i, konačno, optužili su me zato što sam koristio karticu na kojoj imam mali popust na kafu kada radim noću. Prema njihovoj računici, popio sam 10 kafa koje sam platio 90 umesto 120 dinara i tako sam oštetio firmu za 300 dinara. Zbog toga su me pozvali u svoje prostorije i rekli mi da je za moje dobro da potpišem sporazumni raskid ugovora ili mi ga oni svakako neće produžiti. Nisam želeo ništa da potpišem, i poslali su me na prinudni odmor, a kada mi krajem avgusta istekne ugovor, neću dobiti produženje - rekao nam je Ilić.

Informer

KOSOVO MU NISU OPROSTILI Sporno pitanje na testu na kom je "pao" Miloš


Da sam pristao na ovo, ne bih smeo stricu na oči

Ilić nam je otkrio i da su mu stric i deda bili na Košarama zbog čega oseća još jaču emotivnu vezanost za Kosovo.
- Stric mi se borio na Košarama, a za njim je otišao i deda kao dobrovoljac i ranjen je tamo sa tri gelera. Da li treba onda unuk da im ćuti i za neku platicu priča kako je Kosovo nezavisno. Pa ne bih im smeo izaći na oči - ponosno je rekao Miloš.

Ne kaje se

Ovaj ponosni mladić kaže da se nimalo ne kaje zbog onoga što je uradio i da bi po cenu otkaza ponovo učinio isto.
- Nije mi nimalo žao, u svakoj situaciji bih ovako postupio. Posao ću, nadam se, već negde pronaći dok ne završim fakultet, ali nisam želeo da izgubim ponos i da me neko zarad radnog mesta primorava da pričam da je Kosovo nezavisna država. Služio sam vojsku i podneo zakletvu koje se neću odreći ni za jedan posao ili novac - napomenuo je Miloš.

Povodom ove skandalozne priče kontaktirali smo i kompaniju "Petrol", gde su nam u telefonskom razgovoru rekli da ne osećaju nikakvu krivicu i da im pošaljemo pitanja. To smo i učinili, ali nažalost, do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore.

PRLJAVA IGRA ŠIPTARSKIH TERORISTA: Hapsili Srbe jer su protiv 'vojske', pa ih EKSPRESNO PUSTILI NA SLOBODU

Veličaju "veliku Albaniju"

Informer

OTCEPILI KOSOVO Flajer kojim "Petrol" reklamira svoje pumpe u Srbiji

Miloš kaže da mu je firma "Petrol" bila sumnjiva još kada je na sportskim igrama kompanije, na kojima se okupljaju zaposleni iz celog regiona, video radnike sa Kosova kako otvoreno veličaju "veliku Albaniju" - Konstantno su provocirali nas iz centralne Srbije i pevali pesme o "Velikoj Albaniji". Ukazao sam šefovima na to, ali oni nisu želeli ni da me saslušaju - priča nam Ilić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Al petrol

pre 5 godina

Pre neki dan sam kupio "Bekament" lepak za fasadu i na njemu je stojalo pored Albanskog jezika oznaka KO, verovatno za "drzavu kosovo". Pitanje za drzavu je kako dozvoljava ovakve propuste. Pitanje za narod :Mozemo li da bojkotujemo sve proizvode koji promovišu našu teritoriju kao posebnu državu? Bez sviđanja i nesviđanja molim..

Tomislav Dokovic

pre 5 godina

Pa nista drugo nego pozvati narod u Srbiju da bojkotuju nihove pumpe,pa nek vide koliko to kosta.

bre bre

pre 5 godina

Šta mi čekamo? Što ne šaljemo inspekcije? Što ih jednostavno ne isteramo iz Srbije, oni su prekršili najviši pravni akt ove zemlje? Ustav Srbije! Ili moramo da trpimo da nas svako zajebava u rođenoj zemlji? Neka Informer priupita nadležne šta će preduzeti!?

mirko

pre 5 godina

neverovatno je da u domicijelnoj zemlji ,ne postuju ustav i stavove vlade iz te zemlje!!? kakou Srbiji mogu da rade van zakona Srbije? neko kaze da se tako nesto desilo u hrvatskoj ili bilo gde drugde, da bi im razlupali staskla i bojkotovali prodaju.a i osiguranje objekata bi poskupelo. finansijska trzisna i inspekcija rada ne bi izlazila iz sluzbenih i prodajnih prostorija, a o magacinima i zastiti okoline da ne govorimo....

Paprika

pre 5 godina

Da Srbiji firma krši ustav, ej, ajde sad da vidimo ko će da odreaguje zbog ove sramne provokacije od strane firme koja posluje u Srbiji, zbog ove slike gde su odvojili Kosovo od Srbije... Dal ćete odreagovati nadležni jer vam jedna firma krši ustav!!!

vasilije

pre 5 godina

Objekte ove firme izbegavati kao kugu,to je za ovakve najbolji lek.NA PUMPU "PETROLA" NIKAD!

Patriota kosovo je Srbija

pre 5 godina

To srbine a neka drzava razmislu ko joj posluje na teritoriji srbije a kosovo naziva drzavom.i ja bih tako postupio oni mogu da velicaju velku albaniju a kad mi kazemo velika Srbija odma smo nacioalisti pa dokle vise Srbijo

Mrsimud

pre 5 godina

Ima leka tome-organizovano ne kupovati benzin kod njih i tačka.Oni su inače jako principijelni,još od Cankarjevog doma. E,otada ja ne kupujem ništa slovenačko.

Nikola

pre 5 godina

Bezobrazluk vlasnika petrola. Pozivam sve gradjane da bojkotuju petrol pumpe i ne kkriste njihove usluge.

Novica Randjelovic

pre 5 godina

Podmukli slovenci,predlazem svim informerovim citaocima bojkotovati petrol pumpe u srbiji i traziti zvanicno objasnjenje od ove kompanije zbog legitimnog misljenja mladog gospodina Ilica i politickog otkaza ovom casnom i vrednom mladom coveku.

Djordje

pre 5 godina

Nadam se da tek sad niko nece sipati benzin na njihovim pumpama. Sve im oparstamo. I decu koju su ubili nenaoruzanu 1991. I otcepljenje kojim su zapoceli sve kasnije ratove na tlu bivse SFRJ. I sve fabrike koje su iz Srbije preseljene kod njih nakon 1945. Nikad nam nisu ucinili nista dobro.

MILORAD KOVACEVIC

pre 5 godina

e pa narode eto valjan razlog da ne kupujemo masovno benzin i ostale sitnice na pumpama PETROLA u Srbiji-to ih nauciti pameti i otici ako Bog da iz Srbije

Trtica

pre 5 godina

Iii....!!!!???? Sad i dalje dajite trziste ustašama i ljigavim slovencima, te arapima i turcima, a nemojte osnivati domace firme!!!

steva

pre 5 godina

Sta ovde ima da se objasnjava ...!? Ima za ovo leka . Na sve moguce nacine propagirati da Srbi ne sipaju gorivo na benzinkim pumpama Petrol , kraj price .

micko

pre 5 godina

Treba mi u Srbiji da bojkotujemo Petrol a ocemo sigurno bar JA.

Jedan običan Srbin

pre 5 godina

Pa draga braćo i sestre - ako se ovi navodi ponosnog mladića ispostave kao istina - jedino što možemo i što je u stvari i potrebno, započnemo potpuni bojkot PETROL pumpi do njihovog javnog izvinjenja...

Antibot

pre 5 godina

Milose, samo se ti ugledaj na Vucica, njegove SNS fasiste i opoziciju koji izdaju Kosovo svaki dan po nekoliko puta, a svi i dalje imaju najbolje placena radna mesta u Srbiji. Zato, zaje*i Slovence, jer oni su ionako govnave pic*e, pa se lepo vrati u Srbiju i prikljuci se SNS stranci. Tada ces moci da izdajes Kosovo koliko god zelis, a za to ces jos biti i bogato nagradjen.

Djeno

pre 5 godina

Antibot. Koliko si covece nepismen pa covek zivi u Smederevo Ti i neznas gde je Smederevo

Bato

pre 5 godina

Svaka ti cast Srbine. Sve ti zdravo i veselo bilo. Bit ce ljeba i bez dusmanske milostinje. Nek dovedu slovenca da im radi za tu mizeriju,kurve proklete. Sramota za informer sto se mora pisati latinicom. Velika sramota i izdaja.

NBG

pre 5 godina

Najveća je perverzija što se pumpa ove kompanije nalazi na Nbg baš u BULEVARU JUNAKA KOŠARA. Kako ih bre nije sramota ? Ja idem sutra da im vratim karticu i promo materijal i da im otvoreno kažem zašto. KiM su deo Srbije. Svaka kompanija koja otvoreno to ne priznaje mora da leti iz naše zemlje.

Bojan

pre 5 godina

Za sve ovo je kriva rep. Srbija sto ne reaguje. omladine nema da izadje i polupa sve, sve sto je bilo mlado casno i sposobno otislo je iz srbije.

Ervin

pre 5 godina

Ovo mema veze sa životom najpre reci istinu. Otkaz zrena da dobiješ zato jer se sa tom majcom krećeš po Sloveniji i izazivaš slovence, nije ti to Srbija.

RINGISPIL

pre 5 godina

Ja sam se uvek plasio najvecih Srpskih patriota, njihovog inata i naplate patriotskih usluga.

Pop

pre 5 godina

Препорука младићу, ако си био нај бољи у овиј фирми, бићеш још бољи и у другој. Немој да трпиш малтретирања овога типа да би дао отказ. Тражи другу фирму па када је нађеш отерај их у три п. м.

d

pre 5 godina

Ma treba ih izbacit iz srbije i nesipam vise gorivo tu

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija