• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.07.2018

10:36

LONČAR: Uživajte u muzici na EXIT-u bez droge

Društvo

LONČAR: Uživajte u muzici na EXIT-u bez droge

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar apelovao je na sve posetioce muzičkog festivala EXIT da uživaju u muzici bez upotrebe droge i psihoaktivnih supstanci

On je rekao da su ankete pokazale da dve trećine posetilaca tog muzičkog festivala koji dolaze iz zemalja EU je imalo dodira sa dogom, iz od 47 odsto posetilaca iz bivše Jugoslavije je imalo kontakta sa narkoticima.

- Mislimo da to može da se promeni. Mislimo da je ovo vrhunski festil i da može da bude još bolji bez korištenja droge i psihoaktivnih supstanci. To je naš apel svima da mogu da uživaju u muzici, da mogu da uživaju u festivalu bez dodatnih supstanci - poručio je ministar zdravlja.

Lončar je istakao da roditelji moraju da znaju koji su to razlozi zbog kojih mladi probaju drogu. Tu su na prvom mestu - radoznalost, zatim, da bi ušli u neko društvo, nedovoljno aktivnosti, porodični problemi.

- Apelujemo na roditelje da isprate gde idu njihova deca, s kim idu šta rade. Neophodno je da pogledaju istini u oči. Nijedan se problem neće rešiti sam od sebe. Moraju da vode računa da imaju kontakt sa decom, sa njihovim drugovima, da pričaju sa njima - istakao je on za TV Prva.

Podseća da se promene na mladima koji konzumiraju drogu moraju primetiti i da uvek postoje priomene u ponašanju ili su deca depresivnija ili su raspoloženija nego inače.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 5 godina

Pa taj festival je poznat po upotrebi droge. Ni svog psa nebi tamo pustio.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija